Drifte 09.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam. Tata posiada 1 ha ziemi, rozdzielony ulicą na dwie połówki. Z jednej połówki, czyli z 5000 metrów kw. chce mi wydzielić działkę, dajmy na to 2500 metrów. Teraz pytanie, jakie musze spełnić wymagania, jakie urzędy poruszyć, co pisać, do kogo, jaki przejść proces, żeby się tam wybudować ? Ps. Czytałem o działkach osiedleniowych, ale nie do końca rozumiem, proszę jak ktoś zna temat, niech naświetli. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamCzwa 09.01.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Niestety na Naszym Państwie jest strasznie dużo z tym zachoduJest kilka podstawowych pytań1. Czy istnieje dla rejonu plan zagospodarowania przestrzennego ?2. Czy działka jest między innymi działkami gdzie istnieją domy ?3. Czy możliwa jest w Twoim przypadku zabudowa zagrodowa - możesz mieć powyżej 1ha w tej gminie ?4. Czy na części do przepisania istnieją już budynki ?5. W najgorszym przypadku pozostaje jeszcze rozpoczęcie budowy przez ojca i przepisanie Tobie ale to też droga przez mękę Na na przekwalifikowanie swojej z rolnej na budowlaną czekałem 5 lat, a to jest krótkoRadziłbym zaprzyjaźnić się z kimś z urzędu gminy - tam znajdziesz większość odpowiedzi PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drifte 09.01.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 1. Nie wiem, wybieram się we wt do urzędu gminy, jakie musze mieć dokumenty żeby się dowiedzieć co jest w tym planie zagosp. prz. co dotyczy tej działki ?2. Jest tam od groma domów.3. Nie wiem czy jest możliwa, a jak to ugryźć ?4. Na części do przepisania nie ma budynków.5. Jak to ewentualnie zrobić, bo budować będę za pomocą kredytu hipotecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamCzwa 09.01.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 1. U mnie w gminie wystarczył adres2. To na pewno ułatwia, może jest tam już linia zabudowyZacznij od wizyty w gminie i napisz bo jest za dużo możliwości co dalej PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts