JoShi 09.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Robię ostatnio przegląd różnych serwisów turystycznych i tak mnie zaczęło ciekawić, czy ludzie rzeczywiście z nich korzystają. Jak to z Wami jest? Korzystacie z jakichś serwisów turystycznych planując krajowe wakacje? Znacie coś godnego polecenia? Czy korzystanie z takich serwisów to naprawdę wygoda i gwarancja udanych wakacji, czy jednak czegoś tam brak i trzeba szukać informacji lub je sprawdzać w innych źródłach. Jak to właściwie jest? Mam z tym pewien problem, bo patrzę na taki serwis z perspektywy webmastera a mam już pewne skrzywienie zawodowe. Ciekawa jestem, czy moja ocena pokrywa się w jakimś stopniu z ocenami, nazwijmy to zwykłych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 10.01.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jkiego typu serwisy masz na myśli? Takie, które pomagają znaleźć nocleg i restauracje w pobliżu czy coś bardziej zaawansowanego, nastawionego raczej na "przewodnik"? Jeżeli chodzi o wyszukiwanie zakwaterowania itd. to kilkakrotnie korzystałam z podobnych stron i najczęściej jak znalazłam to, co mnie interesowało to wyszukiwałam bezpośrednią stronę obiektu i zazwyczaj było jeszcze taniej Ostatnie wakacje (podróż poślubną) spędziliśmy na 3 tygodniowej objazdówce po Włoszech, wszystko na własną rękę planowane i wyszukane ale nie na serwisach tylko bezpośrednio - dużo, dużo taniej i ciekawiej. Więc skoro wczasy za granicą można zaplanować samemu to i w kraju bez serwisów się da Jedyny serwis moim zdaniem godny uwagi (ale to przy wojażach zagranicznych) to novasol, pozwalający na znalezienie domków i mieszkań do wynajęcia w wielu krajach i to po bardzo fajnych cenach - niewiele wyższych niż gdyby szukać bezpośrednio a zawsze to jakaś dodatkowa gwarancja - jest kogo opierniczyć jak coś jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.01.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jkiego typu serwisy masz na myśli? Takie, które pomagają znaleźć nocleg i restauracje w pobliżu czy coś bardziej zaawansowanego, nastawionego raczej na "przewodnik"? No właśnie. A to się wyklucza? Na razie przejrzałam cały szereg serwisów które gromadzą informacje prawie wyłącznie o noclegach. Trafiłam chyba tylko na dwa takie, które zawierają również informacje na tema tego co można robić w okolicy jak się już człowiek zdecyduje na wypoczynek w konkretnym miejscu. Jednak nie do końca podoba mi się ich organizacja. Ponieważ jestem ciekawa innych pinii to nie za bardzo chcę pisać o tym co mi się nie podoba. Podasz jakiś przykład serwisu z tych, jak to nazwałaś, bardziej zaawansowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.01.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) JoShi - ja znam jeden taki, bardziej spolecznosciowy chyba, ale jednak podrozniczy. Nie do konca "znam" to dobre slowo w tym przypadku, ja z niego nie korzystalam, wiekszosc funkcji dziala dopiero po zarejestrowaniu. Serwis zagraniczny, ale maja oddzial w PL, wiec i troche uzytkownikow tez.wayn.com Edytowane 10 Stycznia 2011 przez mbz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts