tfor 10.01.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witajcie, gryzie mnie od jakiegos czasu temat TV w domu. Chciałbym w kilku pomieszzceniach mieć dostep do anteny. Czytałem o C+, splitach itd. Ale wymaga to dość dużego sprzętu i dostawki przy każdym odbiorniku. A nie ma mołżiwości żeby kanały były zaprogramowane w TV zamiast dekoderze? A odbiór z jednej anteny sat? Coś w rodzaju TV kablowej jak jest na osiedlach. Sorry za może głupie pytanie, ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal1719506259 10.01.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Przy każdym gniazdku SAT zastosuj też gniazdo RJ45, do niego możesz podłączyć spliter lub dekoder z wejściem lan. Rozdzielić kartę można przez dekodery i nie potrzeba spliterów. Co do zaprogramowania kanałów w TV, to potrzebujesz tyle dekoderów z modulatorem ile kanałów chcesz oglądać (1 kanał - 1 dekoder), raczej nie jest to opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 10.01.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 a jak działa kablówka w bloku? Ja mam tylko kabel i programy dostrojone w TV. Rozumiem, że w domu jendorodzinnym tego nie da się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Kablówka w bloku działa dokładnie tak, jak kolega wyżej napisał: jest tyle osobnych dekoderów, ile kanałów w sieci. Tylko, że w bloku przy iluś abonentach, się to opłaca. W domku jednorodzinnym - nie bardzo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 11.01.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witajcie, gryzie mnie od jakiegos czasu temat TV w domu. Chciałbym w kilku pomieszzceniach mieć dostep do anteny. Czytałem o C+, splitach itd. Ale wymaga to dość dużego sprzętu i dostawki przy każdym odbiorniku. A nie ma mołżiwości żeby kanały były zaprogramowane w TV zamiast dekoderze? A odbiór z jednej anteny sat? Coś w rodzaju TV kablowej jak jest na osiedlach. Sorry za może głupie pytanie, ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Wybacz, Twoje pytanie może nie jest głupie, ale widać, ze fachowcem w tej dziedzinie nie jesteś :yes: Bez specjalnego konwertera, multiswitcha, splittera i odpowiedniej lości tunerów, nie da się wykonać funkcjonalnej instalacji antenowej/satelitarnej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzi 19.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Może ten link się przyda http://www.dipol.com.pl/odbior_platformy_cyfrowej_w_calym_domu_za_pomoca_jednej_karty_abonenckiej_schemat120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 23.01.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 zrobienie takiej instalacji jest proste, choc niekoniecznie tanie, choc na pewno tansze niz mini-stacja czolowa i modulator, ktory da obraz nalezytej jakosci. Wystarczy konwerter quad (na 4 wyjscia) albo octo (na , jakis multiswitch i splitter / serwer karty. Wszystko jest ogolnie dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts