Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kablówka w domu? Dostęp do kablówki w kilku pomieszczeniach

tfor

Recommended Posts

Witajcie, gryzie mnie od jakiegos czasu temat TV w domu. Chciałbym w kilku pomieszzceniach mieć dostep do anteny. Czytałem o C+, splitach itd. Ale wymaga to dość dużego sprzętu i dostawki przy każdym odbiorniku. A nie ma mołżiwości żeby kanały były zaprogramowane w TV zamiast dekoderze? A odbiór z jednej anteny sat? Coś w rodzaju TV kablowej jak jest na osiedlach.

Sorry za może głupie pytanie, ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie.

Przy każdym gniazdku SAT zastosuj też gniazdo RJ45, do niego możesz podłączyć spliter lub dekoder z wejściem lan. Rozdzielić kartę można przez dekodery i nie potrzeba spliterów.

Co do zaprogramowania kanałów w TV, to potrzebujesz tyle dekoderów z modulatorem ile kanałów chcesz oglądać (1 kanał - 1 dekoder), raczej nie jest to opłacalne.

Witajcie, gryzie mnie od jakiegos czasu temat TV w domu. Chciałbym w kilku pomieszzceniach mieć dostep do anteny. Czytałem o C+, splitach itd. Ale wymaga to dość dużego sprzętu i dostawki przy każdym odbiorniku. A nie ma mołżiwości żeby kanały były zaprogramowane w TV zamiast dekoderze? A odbiór z jednej anteny sat? Coś w rodzaju TV kablowej jak jest na osiedlach.

Sorry za może głupie pytanie, ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie.

Wybacz, Twoje pytanie może nie jest głupie, ale widać, ze fachowcem w tej dziedzinie nie jesteś :yes: :yes: :yes:

Bez specjalnego konwertera, multiswitcha, splittera i odpowiedniej lości tunerów, nie da się wykonać funkcjonalnej instalacji antenowej/satelitarnej:(

• 2 weeks później...