eniu 13.09.2011 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 eniu mówisz w pierwszej osobie liczby mnogiej ? chyba mnie zablokowali z fotkami, może linki cuś pomogą. Linki sie łotworzyli ... No i piknie ! Siata w kleju na pustaki , tak żeby weszła na obróbkę blacharską. Da to dodatkowe uszczelnienie.Na to wełna , znów klej, siata +tynk. Kryzę jakbyś dał od razu większą (wychodzącą za pustak), byłoby po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 13.09.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) kryza, kryza, chodzi o tę płytę dachową, szalunkową,przeciwdeszczową ? Edytowane 13 Września 2011 przez QBELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.09.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To jest ta blacha na ostatnim pustaku (przeciwdeszczowa)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 13.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ja bez wełny, 2x siatkaz klejem i tynk. A kapinosów czy innych wynalazków żeby nie leciało spowrotem w tej blasze nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.09.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ja bez wełny, 2x siatkaz klejem i tynk. A kapinosów czy innych wynalazków żeby nie leciało spowrotem w tej blasze nie robić? A robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 13.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A ile ma blacha wychodzic poza pustak by to miało ręce i nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.09.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A ile ma blacha wychodzic poza pustak by to miało ręce i nogi? Im dalej , tym lepiej . Ale co by głupio nie wyglądało : 6 - 7 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 13.09.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Przyjdzie mi zamówić specjalnie ten element, by zasięg płyty dachowej wystawał poza standardowe wymiary pustaka dla danej średnicy wkładu kominowego. Oczywiście wykonanie z kwasiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Craigh 15.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 W kominie przy kominku opalanym drzewem odpływ kondensatu nie będzie miał co robić. A ja mam odpływ komina kominkowego, nie mam za to daszku, więc odpływ zbierać będzie deszczówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.09.2011 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 A ja mam odpływ komina kominkowego, nie mam za to daszku, więc odpływ zbierać będzie deszczówkę Pod warunkiem ,że to nie fi 2-3 cm . Jeśli tak , zatka się po jakimś czasie od rozpoczęcia palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 16.09.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Istotnie zadaszony wklad stalowy powoduje że wyczystka jest w suchym stanie. Jednak daszek jak na fotce jest tymczasowy póki nie jest palone. Docelowo przewiduję montaż strażaka który mam nadzieję nie wpuści wody.... Edytowane 16 Września 2011 przez QBELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 18.09.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam. Tak dołączę do tematu.Wczoraj pierwszy raz coś takiego znalazłem tu: http://www.salonsobkowiak.pl/kominy_rodzaje_problemy_rady.html#3 W sumie piszą. że jest lepszy od systemowych ceramicznych. Ktoś widział? Instalował? To tylko marketingowy bełkot? Czy faktycznie w naszym kraju się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 18.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Jak włożyć wkład ceramiczny do pustaków systemowych, jak są już "poskładane"? Jest to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 18.09.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam. Tak dołączę do tematu. Wczoraj pierwszy raz coś takiego znalazłem tu: http://www.salonsobkowiak.pl/kominy_rodzaje_problemy_rady.html#3 W sumie piszą. że jest lepszy od systemowych ceramicznych. Ktoś widział? Instalował? To tylko marketingowy bełkot? Czy faktycznie w naszym kraju się sprawdzi? Komin z piekła rodem. I do tego ręce można doszorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Jak włożyć wkład ceramiczny do pustaków systemowych, jak są już "poskładane"? Jest to w ogóle możliwe? Jeśli to komin do kominka , lepiej wkłada się stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 18.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Eniu to już wiem Już się o to wypytałam. Teraz wałkuję temat awaryjnej dziury na ewentualny komin, podczas gdy planuję grzać się pompa ciepła. Dziura nie wiadomo na co będzie... może kiedyś. Albo w ogóle nie będzie użyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Spryciarze zrobią wszystko . Można opuszczać na pasach ( 3 ) .Pasy na zewnątrz , rury w środku między nimi. Ktoś z doświadczeniemmile widziany. Po zjechaniu na dół , pasy odhaczasz i wyciągasz w dół.Z wełny należy zrezygnować , ale jej brak w środku budynku nie jestproblemem. Jako dystans między pustakiem a rurą użyłbym blaszekze stali nierdzewnej - po 3 na rurę - odpowiednio uformowanych i wklejanych pomiędzy kolejne rury szamotowe (blacha 0,3 -0,5 mm,nie grubsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Komin z piekła rodem. I do tego ręce można doszorować sezon chyba nadciąga , bo się ludzie za kominy biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 18.09.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 QBELEK eniu Ręce doszorować...??? Nieco jaśniej poproszę Warto zamiast ceramicznego systemowego? Zalety opisane brzmią przekonująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 QBELEK eniu Ręce doszorować...??? Nieco jaśniej poproszę Warto zamiast ceramicznego systemowego? Zalety opisane brzmią przekonująco... Kominy te od pewnego czasu sprowadza firma Steinberg z Trzebnicy. Są to Duńskie produkty , z którymi się już zetknąłem . Trudno powiedzieć co to za "ptica". Opini nie uświadczysz , bo nowość. A szydło wyjdzie z worka dopiero po 10 - 15 latach użytkowania. Tak jak to było z systemowymi. Dopiero teraz możemy powiedzieć do czego są dobre a do czego nie. Informacje spływają wolno , ale jest ich sporo. Niektóre się "sypnęły" po 10 latach , mimo gwarancji na 30 ! Co z tego ,ze przyczyną był wadliwy montaż, lub nieodpowiednie przeznaczenie. Powiedz to kolesiowi ,który wydał 5000 na "niezawodny" system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts