Raźny 18.09.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Dzięki eniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 23.09.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A na podstawie czego oni budują? Ty mówisz i masz? Może by jakiś projekt najpierw skombinować, taki z odpowiednimi obliczeniami... od kogoś, dla kogo to nie czarna magia. buduja na podstawie projektu , a tak na marginesie - twoja wypowiedz bardzo mi pomogla - dzieki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.august 27.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Eniu, piszę tutaj, bo Twoja skrzynka jest PEŁNA! Do Łazisk chyba mnie przekonałeś.Czytam właśnie Twój blog kominkowy... Nasze losy były bardzo podobne - ten sam czas, ten sam kierunek wyjazdu... Co do "°" - nie ma "nie wychodzi"! Dodaj klawiaturę niemiecką (pewnie Umlauty Ci się przydadzą, chyba, że kontakty pozrywałeś), możesz błyskawicznie przeskakiwać z "pl" na "de" i z powrotem (lewy alt + shift) i masz °. Jaki masz teraz układ klawiatury? Co masz obok "1" z lewej? Ja mam Dell'a, ale to bez znaczenia, chodzi o klawiaturę i jej układ. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.09.2011 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Eniu, piszę tutaj, bo Twoja skrzynka jest PEŁNA! Do Łazisk chyba mnie przekonałeś. Czytam właśnie Twój blog kominkowy... Nasze losy były bardzo podobne - ten sam czas, ten sam kierunek wyjazdu... Co do "°" - nie ma "nie wychodzi"! Dodaj klawiaturę niemiecką (pewnie Umlauty Ci się przydadzą, chyba, że kontakty pozrywałeś), możesz błyskawicznie przeskakiwać z "pl" na "de" i z powrotem (lewy alt + shift) i masz °. Jaki masz teraz układ klawiatury? Co masz obok "1" z lewej? Ja mam Dell'a, ale to bez znaczenia, chodzi o klawiaturę i jej układ. Pozdrawiam Piotr Ok . Czyszczę skrzynkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 28.09.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jaka jest roznica miedzy kominami roznych firm np.schiedla -----schreyera ----presto----itd. a kominy c.j.blok ...? lub zapel ...? czy warto kierowac sie nazwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.09.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jaka jest roznica miedzy kominami roznych firm np.schiedla -----schreyera ----presto----itd. a kominy c.j.blok ...? lub zapel ...? czy warto kierowac sie nazwa ... To tak trochę jak z samochodem . Każdy ma niby to samo: karoserię , silnik , cztery koła ...ale w jednym ,wsiadasz , chwytasz kierownicę i już masz dość jazdy, a innym aż sie chce jechać dalej... Schiedel , Plewa , Presto , mają dobrej jakości rury , pustaki .Nie wiem jak inne firmy z wyjątkiem jednej. Kiedyś pamiętam zabrakło nam kilku pustaków na montażu w odległym mieście. Nie było tam Schiedla , więc kupiłem IBF. Pustaki niestety rozpadały sie w rekach . Prawie skończyło sie wypadkiem podczas wciągania liną na wysokie rusztowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 19.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 WitamJestem na etapie wyboru komina systemowego do kominka.Schidel Rondo Plus 3400Plewa Fe 2500 Który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.10.2011 04:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?60656-jakie-kominy&p=4957905&viewfull=1#post4957905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Mam pytanie dotyczące przejścia komina przez strop, jakie zachowac minimalne odległości na dylatację, ile centymetrów powinna mieć taka przerwa. Strop już jest, teraz powstaje komin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 09.11.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ...jakie zachowac minimalne odległości na dylatację, ile centymetrów powinna mieć taka przerwa... 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Fenix2 dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Fenix2 dzięki. Pozdrawiam W kwestii formalnej > Komin systemowy typu Schiedel, strop betonowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Taki systemowy, strop betonowy teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Mam jeszcze jedno pytanko prosto z placu budowy. Stawiam komin systemowy i trójnik do podłączenia pieca /paliwo stałe/ wychodzi mi na wysokości 150 cm. Zostawić tak czy lepiej podnieść o jedną kształtkę ceramiczną do 180 cm. Chodzi o to aby później nie było problemu z podłączeniem pieca. Proszę o odpowiedź, jutro chciałbym stawiać dalej komin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Logika podłączania tego typu urządzeń mówi ,ze lepiej za wysoko przyłącze , niz za nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Eniu, logika tak podpowiada i tak też zrobię, na wysokości 180 cm. A pytałeś o komin i strop dotyczący dylatacji, coś nie tak z tą dylatacją czy te 2 cm wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.11.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Eniu, logika tak podpowiada i tak też zrobię, na wysokości 180 cm. A pytałeś o komin i strop dotyczący dylatacji, coś nie tak z tą dylatacją czy te 2 cm wystarczy. Pozdrawiam wszystko ok ...sprawdzałem feniksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 09.11.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ok dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 20.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) WitamWyczystka kominka - nie mam i muszę ją wykonać - po latach nazbierało się "syfu" w kominie i czas to usunąć. I tu pytanie: czy wystarczy, że wykuję dziurę wstawię drzwiczki i gotowe? Czy są jakieś zasady - obmurowanie, zabezpieczenie czymś itp? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2011 przez Apolodoros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.11.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam Wyczystka kominka - nie mam i muszę ją wykonać - po latach nazbierało się "syfu" w kominie i czas to usunąć. I tu pytanie: czy wystarczy, że wykuję dziurę wstawię drzwiczki i gotowe? Czy są jakieś zasady - obmurowanie, zabezpieczenie czymś itp? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wystarczy , do tego drzwiczki najlepiej z ceramiki . I nigdy - NIGDY , nie zastawiaj ich , szczególnie meblami z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts