tomek252 10.01.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam, temat pewnie juz nie raz omawiany na forum, mam pytanie dość ogólne. potrzebuje ogrzać 70metrów domu gazem, instalacja w miedzi nowoczesne grzejniki, czasami będzie dochodziła potrzeba ogrzania 30 metrów garażu tam jest programator utrzymujący temp na 15 stopniach Moze ktoś mi podpowiedzieć jaki kocioł zastosować na ten mój metraż ? Woda nie będzie piecem podgrzewana, ew jaki będzie koszt ogrzewania w sezonie zimowym ? cenę gazu i ilość metrów sześciennych zużytych może ma ktoś podobne metry do grzania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 10.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 metry metrami ale jakie ociepleniejakie okna przykładznajomi mają dom w bliźniaku 100m2 od deweloperapłacą za ogrzewanie gazem więcej niż znajomyktóry postawił samemu dom 180m2domy oddalone od siebie około 2 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek252 10.01.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 więc dokładnie to jest tak, dom jest piętrowy na dole teście mieszkają, ja u góry okna są plastiki 3 pokoje łazienka i kuchnia razem 5 okien. w łazience podłogówka i sufit podwieszany plus wata ok 30cm. Ocieplenia będzie 8cm ale jeszcze go nie ma. W ciągu 2 lat ma być robiona instalacja gazu na mojej ulicy. Wić stoję przed wyborem gaz lub drugi kocioł na miał... ( dochodzi jeszcze dowóz miału składowanie popiół itp) chce porównaćkoszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.01.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Dlaczego tylko 8 cm ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek252 11.01.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 bo tylna strona garażu jest ocieplona ósemką więc całą ścianę bym poleciał też 8 cm. Ew mogę zrobić 10cm i zrobić sprytne ''przejście '' z 8 na 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts