grumpy 10.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam, W mieszkaniu mam zainstalowaną spłuczkę podtynkową firmy SCHWAB model 10.900. Odkąd tam mieszkam z ubikacji cieknie woda. Czy mógłbym prosić o jakieś pomysły jak to naprawić? Wyczytałem że to prawdopodobnie wina uszczelki, z tym że nigdzie nie mogę znaleźć przedstawicielstwa czy też sklepu z produktami Schwab (w internecie znalazłem jedynie niepochlebne informację) żeby to wymienić (zresztą nie wygląda jakby dało się wymienić...). Czy istnieje możliwość aby w starym zbiorniku zainstalować tylko nowy mechanizm spłukujący (np.innej firmy) czy muszę wymieniać całość razem ze stelażem itp? Dziękuje za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.01.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 możliwości jest wiele w Twoim przypadku, jeżeli dasz sobie radę wymontuj system z uszczelką i dobrze się mu przyjrzyj sprawdź dotykiem czy wszystkie płaszczyzny uszczelki i miejsca gdzie przylega są gładkie, często zdarza się że są jakieś nadlewki na plastiku lub gumie wystarczy je ściąć lub zeszlifować np.papierem ściernym i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts