marcin izdebski 24.02.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 No wlasnie, jak to zrobic. Przymierzam sie do remontu mieszkania w budynku z wielkiej plyty. Na laczeniach, przez srodek sufitu i na scianach sa spore rysy, spekania tynku i farby. W wielu miejscach odlazi tez farba razem z tynkiem. Jak temu zaradzic? Dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.02.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Oczyscic podloze, zedrzec, to co odpada, rysy powiekszyc, zagruntowac i nalozyc gips szpachlowy (jezli rysy sa duze to z siatka zbrojeniowa) lub klej do plyt g.-k. Potem nalozyc gips szpachlowy typu finish, przeszlifowac, pomalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 24.02.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Oczyscic podloze, zedrzec, to co odpada, rysy powiekszyc, zagruntowac i nalozyc gips szpachlowy (jezli rysy sa duze to z siatka zbrojeniowa) lub klej do plyt g.-k. Potem nalozyc gips szpachlowy typu finish, przeszlifowac, pomalowac. a po paru miesiacach peknie poraz kolejny w tym samym miejscu. znajac ta technologie moge stwierdzic ze calkowicie nie da sie usunac rys na stykach plyt prefbrykowanych. ten typ tak ma i nalezy sie z tym pogodzic czy to sie komus podoba czy tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin izdebski 24.02.2004 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 no wlasnie tak myslalem, zgadzam sie z przedmowca. Znajomy naklejal tasmy na laczenia i co - tasma trzyma a gladz peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.02.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Ten typ tak ma, co nie zanczy ze trzeba sie z tym pogodzic. Z czasem jak byudeynek osiadl ruchu konstrukcji powinny byc coraz mniejsze, wiec i spekania powinny sie robic wolniej. Sprobuj do zaszpachlowania oprocz siatki uzyc kleju do plyt g.-k. To mocna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 24.02.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Ten typ tak ma, co nie zanczy ze trzeba sie z tym pogodzic. Z czasem jak byudeynek osiadl ruchu konstrukcji powinny byc coraz mniejsze, wiec i spekania powinny sie robic wolniej. Sprobuj do zaszpachlowania oprocz siatki uzyc kleju do plyt g.-k. To mocna rzecz. tak mocna rzecz nie przecze , ale rysa pojawi sie pomiedzy laczeniem plyta prefabrykowana/gips do G-K. moze bede mogl cos podpowiedziec, ten problem pojawia sie niezaleznie od tego czy budynek ma 15 lat czy 30 lat, zalezy to i od gruntu na jakim posadowiony jest budynek, od natezenia ruchu ulicznego, od wysokosci budynku. jesli komus podoba sie tapeta to mozna piknie wytapetowac i sciany i sufity kwestia gustu. np.tapeta tzw.glasstapette o roznych wzorach pod farbe malujesz i gotowe, uprzedzam ze tapeta b. trudna do polozenia, ale efekt gwarantowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 03.03.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.03.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Nie silikonem tylko akrylem. Silikon nie bardzo da sie pomalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 04.03.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.03.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 On mawial "tyz prawda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBQ 05.03.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 no coz wiem z autopsji ze jak sie zrobi akrylem i potem siatka i gips szpachlowy to nie peka - blok 12 letni wielka plyta.Byc moze robota spartolona lub osiadania budynku sa znaczne ale po 20-30 latach nie sadze aby takie byly QBQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 09.03.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 moj znajomy położył w bloku płyty G/K trochę wydał "esteta" ale mieszka już pięc lat po tym zabiegu i ma spokój natomiast teraz odpadły my płytki w łazience ściana obsuneła się pare mm i zrobił sie namiocik i podczas kompieli mało mu główki nie rozbiło to jest właśnie efekt mieszkania w bloku ,trzeba się przyzwyczić i uzbroić w cierpliwośc i być gotowym do remontów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avanzip 13.03.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 no właśnie mam podobny problem z sufitami wszystko zawodzi i obecnie zastanawiam sie nad wersja podbicia płytami kg tylko pytanie brzmi jak to zrobić..? !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 23.03.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 położyłem tapetę na suficie 12 lat temu, malowałem jest ok pękniecia nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 27.03.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Rodzice mieszkają w bloku z 1968r i nie można zwalczyć tych pęknięć. Chyba tylko płyta gk przyklejona albo na wieszakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bary30 30.03.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ja to bym zrobił styropian tak ze 4 cm plus siatka i klej niech sobie osiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avanzip 19.05.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 podoba mi się pomysł z płytami kartonowo-gipsowymi tylko jak to praktycznie zrobić..? inne sposoby niestety zawodzą Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 10.11.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 płytu G-K na stelażu - obniży się jeszcze trochę pomieszczenie, ale w praktce nie jest to widoczne, za to sufit gładki. Mozna też pokombinować dając rodzaj belki (nie takie coś jak w latach 70-80 - blokowy rustic, ale nowocześniejsze np. z oświetleniem i zamaskujesz pęknięcie i dodasz "dizajnu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reyou 19.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Polecam tapetę z włókien węglowych. Działa w 100%. Na razie 2 lata i nic nie wychodzi. Wcześniej gryntowałem, szpaqchlowałem i i tak pęało, Zwykłe tapety tez się targały Pozdrawiamreyou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bud07 19.11.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja przykleiłem w pokojach kasetony ze styropianu. Mój blok ma 16 lat i praktycznie co dwa lata rysy ciągle się pojawiały. Teraz nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts