Milia81 10.01.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam, Do mojego mieszkania doprowadzona jest rura doprowadzająca gaz, ja jednak postanowilam zamontować kuchenke elektryczna, W zwiazku z tym do mieszkania nie jest doprowadzony gaz, niemniej jednak rura pozostał i zdecydowanie szpeci sciane kuchni. Mam pytanie czy taka rure mozna wyciąć bądź wykrecic i w jaki sposob powinno sie to zrobic zeby nie został po niej slad (z tego co mi wiadomo koniec tej rury musi byc jakos zabezpieczony i tak). Czy taki zabieg mozna wykonac samemu czy potrzebny jest do tego fachowiec z uprawnieniami.Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 dla własnego bezpieczeństwa wezwij fachowca, gaz jest dosyć niebezpieczny, a uczenie jakiegoś laika jak to prawidłowo wykonać też bardzo ryzykowne po mały błąd i po jakimś czasie całego domu może już nie być, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 10.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Czy umowa na dostarczanie gazu została rozwiązana a licznik zdemontowany ? Jeśli tak to rurę można usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 12.01.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Czy umowa na dostarczanie gazu została rozwiązana a licznik zdemontowany ? Jeśli tak to rurę można usunąć. No właśnie, to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamer 12.01.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Po rozwiązaniu umowy, gazownia sama zleci demontaż licznika i zanypluje oraz założy plomby na swojej instalacji, a co zrobisz z swoją instalacją to Twoja sprawa... Dodatkowo zaoszczędzisz na opłatacg abonamentowych, które płacisz nawet nie używając gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.01.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ale Milia81 nigdzie nie pisze, że ma licznik i umowę, ona ma tylko doprowadzoną, zaślepioną rurę a tak na marginesie, jeżeli jesteś pewna, że nie chcesz mieć gazu, to załatwiaj w gazowni, jeżeli nie jesteś zdecydowana tak do końca, to postaraj się ją zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts