Adrian10061 10.01.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Cześć, jak w temacie. Mam podłogę z płytek, którą chcę zmienić kładąc nowe płytki, w większym rozmiarze. Pod tą podłogą jest ogrzewanie podłogowe wodne gazowe- czy ktoś to przerabiał: interesuje mnie czy się nie traci energii z uwagi na fakt, że ciepło ma grubszą warstwę do przejścia i inne obserwacje. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Temperatura zasilania będzie musiała być nieco wyższa, ale nie przypuszczam, by zrobiło Ci to tak dużą różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian10061 10.01.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Temperatura zasilania będzie musiała być nieco wyższa, ale nie przypuszczam, by zrobiło Ci to tak dużą różnicę. Też tak pomyślałem, zastanawia mnie na ile mniej jest to opłacalne, bo zrywanie ok. 50m2 płytek i wiążące się z tym niedogodności typu kurz, brud etc. są dość duże i jeśli faktycznie będę musiał dawać nieco więcej na piec, aby ogrzewanie działało tak samo to zastanawiam się czy teraz zrobić to porządnie czyli jednak zerwać czy olać. NIe chciałbym się kiedyś stresować, że piec pobiera znacznie więcej gazu na tą samą powierzchnię. Może to przerabiałeś Krzysztof:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.01.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Ja bym jeszcze z podjęciem decyzji poczekał aż pojawi się tu w wątku ktoś, kto mógłby Ci to łatwo przeliczyć jakimś programem. Osobiście tego nie przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts