gajor93 10.01.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam.Mam taki problem, a mianowicie, gdy zaczynam palić i włącza mi się pompka na 35° (tak mam ustawione na sterowniku), to słychać takie uderzenie w niej, chwilę pochodzi i spadnie temperatura do ok. 28°. Następnie znów się włączy (równieżz tym uderzeniem), chwilę pochodzi i robi się to samo, czyli znów temperatura spada. Ta czynność powtarza się z 4-5 razy i później jest wszystko dobrze. Jaki może być powód takiego zachowania?Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.01.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 To nie pompa tylko kulka w zaworze różnicowym stuka. Tym się nie martw ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.01.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 dla pewności przyłóż rękę do tego zaworu różnicowego podczas rozgrzewania to poczujesz czy to na pewno kulka trzaska, jeśli tak to śpij spokojnie tylko w nocy nie rozpalaj bo domowników pobudzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 10.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 można obejść ten zawór u nas objawy byłu dokładnie takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajor93 11.01.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 A czy da się to jakoś naprawić, gdyż jest to bardzo uciążliwe przy rozpalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.01.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 niestety nie,poproś twojego fachowca ,że chcesz zrezygnować z tego zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajor93 11.01.2011 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 11.01.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 niestety nie,poproś twojego fachowca ,że chcesz zrezygnować z tego zaworu jeżeli masz piec na paliwa stałe to źle zrobisz demontując ten zawór poszukaj lepiej zaworu z lepszej firmy lub ustaw by pompka włączała się od razu nie dopiero przy jakiejś temperatuże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajor93 11.01.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Pompa ma już dobre 7 lat, więc może ze starości padło? Ustawiałem, że pompka od razu się włącza, lecz nie dało to żadnego efektu. W piątek przyjdzie do mnie fachowiec, więc pewnie się dowiem co jest z tym nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.01.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 my mamy nadal ten zawór z kulką ale jest nieczynny fachowiec zrobił obejście i teraz jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts