Ridan 10.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam wszystkich ! Zamierzam postawić dom z prefabrykatów w technologii isowood - cement i wióry wielkopowierzchniowe Holz&Raum w Polsce firma DomatMa ktoś może jakieś doświadczenie z konkretnie tą technologią? Wcześniej firma futuradom stosowała wypełnienie z wiórów z cementem ale teraz przeszli na płytę steico. Wióry z cementem co prawda przenikalność cieplna mają U- 0,196 W/ (m2K), futuradom ze steico U = 0,155 W/m2K ale za to ciężar prefabrykatów Holz&Raum jest o wiele większy, co za tym idzie dom jest masywniejszy.Ktoś może już mieszka w takim domku?PozdrawiamRidan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ridan 14.01.2011 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dzwoniłem do firmy Domat i okazuje się , że Holz&Raum w Polsce już nie stawia domów prefabrykowanych. W Polsce maja tylko produkcje i wszystkie zlecenia są na Niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamahuhu 27.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dzwoniłem do firmy Domat i okazuje się , że Holz&Raum w Polsce już nie stawia domów prefabrykowanych. W Polsce maja tylko produkcje i wszystkie zlecenia są na Niemcy futuradom z Łodzi buduje domy z płyty Steico i jest przedstawicielem Holz&Raum w PL. Stawiam z nimi domek, za 15 dni montaż już doczekac się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricosound 30.03.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 futuradom z Łodzi buduje domy z płyty Steico i jest przedstawicielem Holz&Raum w PL. Stawiam z nimi domek, za 15 dni montaż już doczekac się nie mogę Witam, też jestem zainteresowany tą technologią - ile kosztuje m2 w technologi Steico tak orientacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts