Carpenter78 31.01.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jak to mawiają, im większe ryzyko tym większa wygrana! Gratuluje odwagi i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 31.01.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 kurcze ja bym i tak poczekał z tym stawianiem ścian. Dzisiaj oglądałem prognozę pogody i mówili, że luty ma być taki sam jak grudzień, czyli ponad -10 , Ale wiadomo jak jest z tymi prognozami. Będzie ryzyko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 31.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jak to mawiają, im większe ryzyko tym większa wygrana!! Obawiam się, że ciężko odnieść to do murowania w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 31.01.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Teraz nadeszły większe mrozy ale murowanie już zakończone także udało mi się "wstrzelić" w pogodę. To raczej miałem na myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 31.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 a no jakoś przegapiłem też ten post. A tu prosze my sobie gadu gadu na temat pogody, a pawełpluto szybciutko i już po robocie. Więc temat trochę się zdezaktualizował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 To raczej miałem na myśli... ah, no to jak najbardziej honor zwracam. Źle tu to pokojarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 a no jakoś przegapiłem też ten post. A tu prosze my sobie gadu gadu na temat pogody, a pawełpluto szybciutko i już po robocie. Więc temat trochę się zdezaktualizował.. O to chodzi. Zamiast gadać trzeba robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbe 20.02.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Witam, A jak to sie ma do fundamentow? Planuje rozpoczecie budowy w Marcu.. sa jakies plastyfikatory do betonu? Jesli tak, jest sens je stosowac czy lepiej poczekac chwile i zaczac jak sie ociepli? Ciekawe jak takie plastyfikatory podnosza koszty wykonania fundamentow.. macie jakies doswiadczenia z tym? Chetnie poslucham Pozdrawiam, -- p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 21.02.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam, A jak to sie ma do fundamentow? Planuje rozpoczecie budowy w Marcu.. sa jakies plastyfikatory do betonu? Jesli tak, jest sens je stosowac czy lepiej poczekac chwile i zaczac jak sie ociepli? Ciekawe jak takie plastyfikatory podnosza koszty wykonania fundamentow.. macie jakies doswiadczenia z tym? Chetnie poslucham Pozdrawiam, -- p. Powszechnie stosuje się plastyfikatory do betonu w warunkach zimowych, do temperatury -8 ; -10 (bywają i do niższych temperatur) i nie jest to wielki koszt, praktycznie każda betoniarnia, może Ci przygotować taki beton.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga39 21.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam wszystkich Mam zamiar w najbliższych dniach zacząć murować ściany temperatura ma oscylować w okolicach +4 stopni oczywiście czytałem że można stosować tzw. plastyfikatory lecz także Pawel Nie rób tego. Nie buduj w takim zimnie. Poczekaj i weź na wstrzymanie. Ja wiem, że cię korci ale odpuść sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav-rav 10.03.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Jak tam efekty.... Ja murowałem kiedyś takie pierdoły w zimie,(nie miałem ciepłej wody fakt) cegłe pod belki stalowe, małe podmurówki w remontowanym domu, i niektóre fragmenty są słabe, widać na zaprawie odbicie po kryształach lodu. Dodawałem plastyfikator, ale przyszło -10 - -15 st. w nocy i du.. z trupa.... Sam oceń czy warto, czasami można się przejechać, i coś może kosztować 2 lub 3 x drożej....... na pewno uważnie obserwuj prognozy pogody!!!! No i ciepła woda - zdrowia doda (dla betonu).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, A jak to sie ma do fundamentow? Planuje rozpoczecie budowy w Marcu.. sa jakies plastyfikatory do betonu? Jesli tak, jest sens je stosowac czy lepiej poczekac chwile i zaczac jak sie ociepli? Jasne, że zaczekać. Lada dzień będzie ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts