Venus_m 26.01.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a teraz wszedzie oltarze z sufitow podwieszanych...to juz naprawde staje sie niemodne i malo estetyczne ;p Stwierdzam, ze pomoc nie jestem Ci w stanie, bo patrzenie mamy zupelnie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja nie chce żadnego ołtarzu ani innego UFO. Myślałem o czymś delikatnym, na powiedzmy 20cm od ściany. Na lampę stojącą miejsca nie ma niestety. Musi być więc coś wiszącego. I na pewno nie żyrandol. Z kinkietami, jak wspomniałem jest też kłopot bo trzeba sporo przewodów w ścianach poprowadzić a kucie żelbetonywch ścian w bloku do przyjemności nie należy. I te podwieszane opcje zostały na placu boju niejako drogą eliminacji utrudnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dla mnie nawet tak prosta konstrukcja przypomina oltarz ;p jak mowilam nie jestem w stanie doradzic. A calkowicie na ladne wiszace zyrandole bym nie zamykala umyslu, bo mozna sie zdziwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 26.01.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zależy jaki styl będziesz miała mi podoba sie coś takiego http://allegro.pl/nowoczesna-lampa-drewno-chrom-przysufitowa-szyba-i1413404502.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zależy jaki styl będziesz miała mi podoba sie coś takiego http://allegro.pl/nowoczesna-lampa-drewno-chrom-przysufitowa-szyba-i1413404502.html Miał A w zasadzie mieli Ma być nowocześnie. Już bardziej coś w TYM stylu do mnie gada. No dobra, a moze tak ogólnie zaczniemy - jak powinno być rozmieszczone oświetlenie przy takim układzie mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nielot ciesze sie ze styl nowoczesny, wskazany "zyrandol" moze byc, chociaz z serii lodowych widzialam wiele ladniejszych - ale to i tak ostatnia kwestia. Centralne oswietlenie nad stolem (jeden zwis, pewnie ze 3 slabo swiecace zarowki) Oswietlenie nad stolikiem kawowym kilku ramienne aby objac reszte pokoju + lampka na biurko lub kinkiet Lub oswietlenie nad stolikiem kawowym nieco slabsze + takie male oswietlenie jak wskazaliscie wczesniej w okolicach biurka. Czy to jest mieszkanie czy dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ta lampa z mojego linku to tylko tak.... Pierwsza z brzegu. Zwis nad stołem opracowaliśmy już wcześniej. Kwestia tylko znalezienie czegoś co się nam spodoba. Lampka na biurko musi być ponieważ dużo czasu spędzam przy obróbce zdjęć na kompie. Ten stolik to tak średnio kawowy bo kawy nie pijam To jest mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ale tak sie mowi ze kawowy Ja bym naprawde obstawiala "ladne" zwisy niz bawila sie w podwieszanie sufitowe Bo po co obnizac pomieszczenie skoro i tak juz wysokie nie jest, chyba ze to jakas stara kamienica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 To nie kamienica. Blok z płyty - 250cm wysokości. Zwis IMO tylko nad stół. Nie chciałbym walić w oświetlenie głową chodząc po pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 no ale to zalezy jaka wysokosc zwisu Nad stolem to chyba 90 cm sie tak standardowo wiesza, nad wypoczynkiem pewnie wyzej Tematu nie przerabialam u siebie jeszcze wiec nie doradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Muszę też skonsultować z wykonawcą czy łatwiej i ekonomiczniej będzie zrobić coś podwieszanego czy włąśnie jakieś lampy, plafony, zwisy czy inne kinkiety. Jak to w komunistycznym budownictwie ściany są ze zbrojonego betonu. Więc to też jest czynnik niejako determinujący koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Rozmawiałem z wykonawcą. No nie pomógł skubany bo dla niego to żadna różnica czy podwieszane czy kinkiety na ścianach. Zwariuję chyba przez to oświetlenie. Właśnie posłałem maila do Pani która nam projektowała łazienkę z prośbą o projekt oświetlenia. Może coś się wyklaruje Edytowane 26 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.01.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 nielot2 jesli CI sie podobaja sufity podwieszane to smialo rob. Venus sie nie podobaja wiec ich nie proponuje.Ciezko stwierdzic jaki charakter bedziesz mial wnetrza, jakie meble i co bedize do nich pasowalo. Temat rozmieszczenia oswietlenia to jedno, a typu oswietlenia/wygladu to druga sprawa. Ja bede starala sie dopasowac zwis nad stolem z tym co powiesze centralnie nad stolikiem przy kanapie, tak zeby nie bylo rozdzwieku. potem mozesz zawsze zobaczyc co z danej serii oswietlenia wystepuje w sklepach i sie decydowac. ja u siebie nie chciaalbym robic podwieszanych sufitow, ale bede zmuszona w kuchni - bo rura od okapu bedzie szla i wole sufit podwieszany niz gola rure widziec. w salonie jest to kwestia dyskusyjna - jesli bedziemy robic DGP z kominka to wtedy bedzie kawalkiem sufit podwieszany i wtedy pewnie zrobimy halogeny, jesli nie bedzie DGP to nie bedzie sufitow podwieszanych i nie bedzie halogenow. Sufit podwieszany ladnie dobrany czasem nawet mi sie podoba (taksamo jak jakies wariacje z g-k), ale robienie tylko dlatego bo tak wszyscy robia do mnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dlatego właśnie założyłem ten wątek. My nie mamy za bardzo koncepcji :( Za dużo możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.01.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 nielot2 a w sklepach byles? poogladac, pomacac, powyobrazac sobie jak by to bylo w waszym salonie? bo to pomaga, przynajmniej eliminujesz rzeczy, ktore Ci sie nie podobaja. Np. ja przy biurku wole miec jakas lampke na biurku, gdzie moge sterowac slupem swiatla. Taka lampa na gorze, czy halogeny w podwieszanym suficie nie bylyby dla mnie wystarczajace. oczywiscie posty z realizacjami wnetrz tez sa pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Właśnie przekopuję się przez wątek z salonami Sklep... średnio bo niekoniecznie to co jest w UK będzie do kupienia w Polsce. Wiem że podobają mi się takie kinkiety które świecą w górę i w dół I to by było na tyle hehe A jakby dać 4 kinkiety na przeciwległych ścianach, zwis nad stołem i podwieszany pas z halogenami nad biurko ? Wystarczy żeby oświetlić pokój? Dobrze rozplanowane ? Jak się komuś będzie chciało to pomalujcie po planie pokoju http://img822.imageshack.us/img822/8585/wiato1.jpg Edytowane 26 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.01.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 super kinkiety ma ktoras z dziewczyny - ale chodzi mi o takie co maja nakladke na czesc gorna i maja rozdzielony promien swiatla. kurcze, teraz mi uleciało która... możliwe że venus... ale chodzi mi o coś takiego, dziewczyna któraś pokazała zdjęcia z domu i wygląda to bardzo fajnie! http://img269.imageshack.us/img269/7584/kinkietcubikr1aluminium.jpg ja trochę żałuję, że już kinkiety na schody kupiliśmy, bo dopiero potem te zobaczyłam. nie są super tanie, ale też nie są znów drogie. a czy siedząc przy biurku górne światło Ci wystarczy? bo ja nie lubię jak się schylę i głowa robi mi cień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Niezaleznie od. Tego jakie bedzie swiatlo na scianie z biurkiem to i tak bedzie lampka biurkowa. A te kinkiety faktycznie bardzo fajne. Ale mówisz o tym że ktoś miał te właśnie Chors'y czy takie same ale innego producenta i może nieco tańsze? Edytowane 26 Stycznia 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 no chorsy to byly. nie wiem czy sa jakies podrobki, pewnie by trzeba sie wglebic w allegro i tym podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 o nie ja chorsow nie mam ale ciezko na nie choruje, niestety narzeczony mniej Natomiast zalecam sprawdzenie jakie dokladnie zrodlo swiatla sie w nich montuje, bo z tego co wiem zwykle jest to tylko oswietlenie dekoracyjne Ja chcialam je miec na 2 hollach, ale rozmowa z profesjonalista przeglosowala doszczetnie moje upieranie sie na chorsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts