treewood 11.01.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Firma wyliczyła mi instalację wentylacji mechanicznej z rekuperatorem na 16 000 zł. Sam rekuperator to koszt ok 10 000 zł. I wszystko by było ok ale co jeśli po 6 latach rekuperator mi padnie i będzie trzeba wymieniać jakąś część za 5000 zł albo kupić nowy? Jak się ma sprawa trwałości rekuperatorów bo przy grawytacyjnej wentylacji kosztów nie ma ale i wydajności w lato też nie za wiele. Owszem liczę się z tym, że rekuperator to też przyjemność i komfort ale jak rekuperator padnie, ja pieniędzy już mieć na nowy nie będe miał to będę miał bigos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 11.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 wstawisz dwa wentylatory, nie bedziesz miał odzysku, ale wentyl mech, nawiewno - wywiewna będzie; bedzie kasa kupisz centralke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 11.01.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 w wymienniku nie ma sie co zepsuć, padną wentylatory, jak szybko to zależy jak dobierzesz centralkę, koszt kilkaset za sztukę, sterownik kosztuje różnie ale zepsuć sie nie powinien bo to sama elektronika, szafka może kosztować nawet ponad 1000, siłownik bajpasu pare stówek, więcej nic mi do głowy nie przychodzi, mało prawdopodobne by wszystko ci padło a jesli nawet to 5000 nie uskładasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 w wymienniku nie ma sie co zepsuć, padną wentylatory, jak szybko to zależy jak dobierzesz centralkę, koszt kilkaset za sztukę, sterownik kosztuje różnie ale zepsuć sie nie powinien bo to sama elektronika, szafka może kosztować nawet ponad 1000, siłownik bajpasu pare stówek, więcej nic mi do głowy nie przychodzi, mało prawdopodobne by wszystko ci padło a jesli nawet to 5000 nie uskładasz To te 10 tyś. to za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 11.01.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) za wymiennik, robociznę, transport, prowizję trzech pośredników, myśl techniczną, markę, kurs waluty, vat* zapomniałem o czymś? *niepotrzebne skreślić Edytowane 11 Stycznia 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 11.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 zapomniałeś o marketingu i kosztach głoszenia wentylacyjnej oświaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.01.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 i łapówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 i łapówce Dla instalatora żeby polecał te centrale a nie inne... Oj ty, ty niegrzeczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts