garek80 11.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 mam zamiar kupić materiał na ściany zew.powoli zaczynam się przekonywać do BK, tym bardziej że z tego systemu tzn,TERMALICA z Bruk-Betu hurtownik wyliczył mi porównywalną cenę do ceramiki np.MAX.czy jest ktoś kto mnie utwierdzi w przekonaniu ostatecznym do tego materiału czy może zmienie zdanie co do BK?to ich stronka(wygląda nieżle):http://termalica.pl/a9/index/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 12.01.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 BK jest dobrym materialem o samym producencie slyszalem ze nie podaje rzetelnych norm i parametrow. ps niech m ktos tu nie wyskoczy z testem ze inni tez tak nie robia, bo liczacy sie producent trzyma sie norm czy to bk czy ceramika czy inny produkt budowlany. Dowiedz sie pod tym kontem, jak uzyskasz satysfakcjonujaca odp podziel sie z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 12.01.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Najlepszym określeniem wydaje się być "no takie BK".Dom na pewno wybudujesz i na pewno będzie stał. To pewne, bo z czego by nie budować to będzie stało.Ale jak dla mnie to producent porównywalny z jego zespołem piłkarskim (czyli LKS Nieciecza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.01.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Kuba Ty to lubisz nazywac rzeczy po imieniu, moze ich bk jest troche lepszy niz zespoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 17.01.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Nie ma najmniejszej przyczyny dla której miałbym się szczypać. a zespół niech każdy interpretuje jak chce, bo dla niektórych pewnie będzie on fenomenem, a dla niektórych słaby i przypadkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 18.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 to moze miec rowniez odzwierciedlenie z produkciehehe zartuje oczywiscieco do samego materialu slyszec czytalem na forum stad wiem o nich, ale wiecej nic, nie wiem jak sie to stawia jak z wymiarami i jak sie zachowuje w budynkach ktore sa pobudowane z tego - czyli za swieze to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 24.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 ja myślę, że zachowuje się w taki sposób, że stoi, ale wydaje mi się, że z powodu tego, że to jest mała firma, przycinają koszty gdzie się da i mogą z tego być niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 25.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 moze dzialaja tylko lokalnie wiec cena w okolicy bardzo konkurencyjna, co do reszty nikt mi nie nadmienial ze sie z tym spotkal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 26.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 hmm wydawało mi się, że już pisałem wiec nie pisałem wcześniej, a okazuje się, że nie pisałem. Wydaje mi się właśnie, że producent jest bardzo lokalny i pewnie przejął rynek tam u siebie w rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 27.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 mam takie pytanie ci którzy wypowiadają się nieciekawie skąd mają takie wiadomości sam chcę budować z bk termalica i chciałbym się dowiedzieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 27.02.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 z życia, z życia:P oczywiście żartuje i też czekam na sprawdzone opinie na temat tego producenta. Bo lada chwila klamka zapadnie, bk zakupiony będzie i po ptakach. Aaa tylko muszę sprawdzić czy w ogóle u mnie w okolicy mają tą termalicę. Bo inaczej to nie ma nad czym się zastanawiać i zostanę przy solbecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 mam takie pytanie ci którzy wypowiadają się nieciekawie skąd mają takie wiadomości sam chcę budować z bk termalica i chciałbym się dowiedzieć więcej. cóż, gdybamy sobie jak to tak naprawdę może wyglądać. Z mojej strony jakichś bardzo negatywnych wypowiedzi nie było, ale staram się do tego jakoś z głową odnieść i przyznaje, że z tym konkretnym producentem do czynienia nie miałem. I tak to już chyba będzie z benjaminkami, że będą takie dyskusję. Gdyby zeszło na taki Solbet to wszyscy już wiedzą co i jak więc i gdybania by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 01.03.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 jasna sprawa ale zauważyłem że produkowane są w najwyższej dokładności wymiarowej TLMB, która dopuszcza odchyłki: szerokość i długość bloczka ± 1,5mm, wysokość bloczka ±1mm, także wygląda obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.03.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 zauważyłeś, czy jest to na piśmie? Bo to znacząca różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 11.04.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 grzegorzsto1 jak swiat wielki i szeroki zawsze tak bedzie ze maly producent albo cos nowego bedzie poddawane krytyce i patrzyc sie bedzie takimu na rece, dzis reklama i info na www nie sa wystarczajace bo kazdy sobie moze cos napisac. Liczy sie doswiadczenie sprzedajacych kupujacych i wykonawcow, jezeli obcujesz z czyms dluzej to masz na temat tego zdanie. Przestalem wierzyc w reklame chyba ze poparta jest argumentami z zycia wzietymi. Wiec nie dziw sie ze ludzie wola solbet niz termalice chyba tego wyjasniac nie trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 11.04.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Słyszałem (nie pytajcie od kogo, bo mógłby być to sąsiad, a mogła to być ulotka w Obi:P), że materiał dobrej jakości, ale jego wytrzymałość, oraz izolacja pozostawiają dużo do życzenia. Chociaż mówią, że to materiał nowej generacji, więc kto ich tam wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 11.04.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 "materiał dobrej jakości, ale jego wytrzymałość, oraz izolacja pozostawiają dużo do życzenia" Nie chcę martwić ale to jest troszkę oksymoron. "To jest dobre auto tylko, że się rozpada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 19.04.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No właśnie... dlatego tak utkwiło mi to w pamięci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 19.04.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 prawda jest taka ze treba by poddac produkt testom takim samym jak np innego producenta solbet czy h+h i wyszlo by co i jak wyglada, Uwazam jednak ze material zbyt mlody choc nie wiemy na jakiej technologi pracuja bo jezeli mysl i linia produkcyjna zaczerpnieta od znanego producenta (w co watpie) i uzyte te same połprodukty to jakosc moze byc zblizowna. Wystrczy ze jednak w calym tym rownaniu zabraknie jednego skladnika ktory byl dopracowywany przez lata np w solbecie i umarl w butach...produkt pozostanie dobry z nazwy a nie z jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 22.04.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 zastanawiałem sie dośc poważnie nad Termalicą. Jednak gdy okazało sie, że bloczki z termaliki mam kupić w tej samej cenie co bloczki Solbet, wziąłem Solbet.Jednak mają oni dużo większe doświadczenie w produkcji BK niż Brukbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts