Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

termalica-czy ktoś zna ten produkt?

Recommended Posts

mam zamiar kupić materiał na ściany zew.powoli zaczynam się przekonywać do BK, tym bardziej że z tego systemu tzn,TERMALICA z Bruk-Betu hurtownik wyliczył mi porównywalną cenę do ceramiki np.MAX.czy jest ktoś kto mnie utwierdzi w przekonaniu ostatecznym do tego materiału czy może zmienie zdanie co do BK?to ich stronka(wygląda nieżle):

http://termalica.pl/a9/index/

BK jest dobrym materialem

o samym producencie slyszalem ze nie podaje rzetelnych norm i parametrow.

ps niech m ktos tu nie wyskoczy z testem ze inni tez tak nie robia, bo liczacy sie producent trzyma sie norm czy to bk czy ceramika czy inny produkt budowlany.

Dowiedz sie pod tym kontem, jak uzyskasz satysfakcjonujaca odp podziel sie z innymi :)

• 1 month później...
z życia, z życia:P oczywiście żartuje i też czekam na sprawdzone opinie na temat tego producenta. Bo lada chwila klamka zapadnie, bk zakupiony będzie i po ptakach. Aaa tylko muszę sprawdzić czy w ogóle u mnie w okolicy mają tą termalicę. Bo inaczej to nie ma nad czym się zastanawiać i zostanę przy solbecie.

mam takie pytanie ci którzy wypowiadają się nieciekawie skąd mają takie wiadomości sam chcę budować z bk termalica i chciałbym się dowiedzieć więcej.

cóż, gdybamy sobie jak to tak naprawdę może wyglądać. Z mojej strony jakichś bardzo negatywnych wypowiedzi nie było, ale staram się do tego jakoś z głową odnieść i przyznaje, że z tym konkretnym producentem do czynienia nie miałem. I tak to już chyba będzie z benjaminkami, że będą takie dyskusję. Gdyby zeszło na taki Solbet to wszyscy już wiedzą co i jak więc i gdybania by nie było.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
grzegorzsto1 jak swiat wielki i szeroki zawsze tak bedzie ze maly producent albo cos nowego bedzie poddawane krytyce i patrzyc sie bedzie takimu na rece, dzis reklama i info na www nie sa wystarczajace bo kazdy sobie moze cos napisac. Liczy sie doswiadczenie sprzedajacych kupujacych i wykonawcow, jezeli obcujesz z czyms dluzej to masz na temat tego zdanie. Przestalem wierzyc w reklame chyba ze poparta jest argumentami z zycia wzietymi. Wiec nie dziw sie ze ludzie wola solbet niz termalice chyba tego wyjasniac nie trzeba!

prawda jest taka ze treba by poddac produkt testom takim samym jak np innego producenta solbet czy h+h i wyszlo by co i jak wyglada, Uwazam jednak ze material zbyt mlody choc nie wiemy na jakiej technologi pracuja bo jezeli mysl i linia produkcyjna zaczerpnieta od znanego producenta (w co watpie) i uzyte te same połprodukty to jakosc moze byc zblizowna. Wystrczy ze jednak w calym tym rownaniu zabraknie jednego skladnika ktory byl dopracowywany przez lata np w solbecie i umarl w butach...

produkt pozostanie dobry z nazwy a nie z jakosci.