bartosz-w 11.02.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No cóż.. w skali całego domu cena 62 tys wydaje się rozsądną w stosunku do innych wycen Szczerze mówiąc, to mam ochotę zobaczyć fabrykę MS (i chyba kiedyś skorzystam z ich zaproszenia, które niedawno przesłali - ale z ciekawości, by zweryfikować to co widzę na fotkach umieszczanych na stronie ich dealerów:) Jednego im zazdroszczę - bardzo dobrego PR - no i najważniejsze, że produkt nie psuje im marki ( ta taki wysublimowany komplement, bo nie wypada mi chwalić publicznie konkurencji) Ja po tych akcjach z Jezierskim właśnie w ms ie zamówiłem. Zobaczymy jak będą wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 11.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ................ z prawdziwego meranti (czyli z mahoniu) .............. Meranti i mahoń to zupełnie "inne bajki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 11.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 witam powiedz mi finlandia jeżeli tyle wiesz na temat firmy urzędowski i jego produktu czemu nie dochwalisz forumowiczom zakupu tych okien ? Obawiam się że poniżej pewnego poziomu Finlandia się nie zniży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ciekawe z jakiego drewna ci wycenili tego hs. ja robiłem porównanie z kilku firm i najlepsza oferta to urzędowski, w innych punktach liczyli okna sosnowe a w urzędowskim z prawdziwego meranti (czyli z mahoniu) i sprawdz sobie aprobaty szyb a ms podobno mają szybę 3/16/3/16/3 Chyba obecnie każdy potencjalny klient odróżnia sosnę od drewna egzotycznego. A czy to meranti czy mahoń (cokolwiek to znaczy) to już inna historia. W HS nie da się wg mnie zastosować wkładu na szkle 3mm z uwagi na gabaryty i jeżeli ktoś proponuje takie rozwiązanie to jest to błąd (ale szczerze mówiąc wątpię by taki rażący błąd popełniła firma MS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 czemu nie dochwalisz Przetłumaczysz to na język polski dla osób nie znających obcych języków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia2009 11.02.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ciekawe z jakiego drewna ci wycenili tego hs. ja robiłem porównanie z kilku firm i najlepsza oferta to urzędowski, w innych punktach liczyli okna sosnowe a w urzędowskim z prawdziwego meranti (czyli z mahoniu) i sprawdz sobie aprobaty szyb a ms podobno mają szybę 3/16/3/16/3 HS drewno meranti. Profil 92 mm Kolor RAL 7021 . Szyba 6T/16Ar/6/16Ar/6T A co do firmy URZEDOWSKI to dalam do wyceny mojego HS-a u jednego z dilerow tej firmy. Po dwoch tygodniach czekania na telefon (mialo byc dwa dni), do dzisiaj zadnego odzewu. Teraz wiem dlaczego ta firma ma klopoty finansowe. Sprzedawcy poprostu olewaja swojch klijentow. Firme MS wybralam dlatego ze wie jak traktowac swojego przyszlego nabywce okien. A tanie to mozna worki na smieci kupowac, a nie okna do swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No i kogucik został "wycięty" przez administratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 11.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 No faktycznie. Admin na nocnej zmianie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 12.02.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 .............. A co do firmy URZEDOWSKI to dalam do wyceny mojego HS-a u jednego z dilerow tej firmy. Po dwoch tygodniach czekania na telefon (mialo byc dwa dni), do dzisiaj zadnego odzewu. Teraz wiem dlaczego ta firma ma klopoty finansowe. Sprzedawcy poprostu olewaja swojch klijentow. ....... W tym przypadku to zawinił raczej diler (niż producent), bo olał klienta. Jeśli oferta byłaby nawet wyższa to powinien ją przedstawić - dać odpowiedź, a nie milczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.02.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Nie było mnie tu prawie 4 dni, ale widzę że coś się działo... Różni są dealerzy. Mi też się zdarzy, że zapytanie przeleży w skrzynce dobry tydzień, bo zawiera jakieś "niewygodne" pytania. Poza tym HS`y nadal budzą duże obawy i nie każdy /dealer/ chce je robić. I jeszcze jedna przesłanka: nie każdy dealer ma program do wycen (to duże koszty) a z cennika rastrowego można się łatwo pomylić i czegoś nie doliczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 14.02.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 .................: nie każdy dealer ma program do wycen (to duże koszty) a z cennika rastrowego można się łatwo pomylić i czegoś nie doliczyć.. To U. nie udostępnia darmowej wersji dla dilerów? Czy może nie ma w niej HS-ów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.02.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Darmowa wersja? Program w wersji dealerskiej kosztuje kilka tys. zł. Nie jest to wymysł U a producenta programu (czyli Look). Jak sie pojawił WH Okna do plastiku to jest gratis. Za to rozległość WH to jest jak książeczka do ćwiczeń dla podstawówki (aktualnie może do gimnazjum) - a Look ma objętość do opanowania przez godziny ćwiczeń akademickich. Nie mniej - z jednego i drugiego wychodzi to samo.. wycena:) , z tym, że tej z L jestem pewien na 99,9 % a WH na 90%. A tak w ogóle - to ja nadal poruszam się szybciej po cenniku drukowanym i jestem pewien swojej wyceny na 99% - czyli też się da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.02.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A firmę Sokółka SA ktoś poleca, odradza - bo ja się skłaniam do ich drzwi HS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monczos 01.03.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam chcialbym zapytac czym sie roznia drzwi przesuwne od drzwi HS ?? prosze o szybka odp dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 01.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 HS to drzwi przesuwne z niskim progiem, a przesuwne zwykłe (z progiem) to HKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monczos 01.03.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 dzieki wielkie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 w uzupełnieniuprzesuwki (HKS) najpierw się uchylają, później trzeba je "wyciągnąć' z ościeżnicy i dopiero przesunąć na bokHS - podnoszone-przesuwane - najpierw klamka podnosisz skrzydło by później je przesunąć - jak w szafach Komandora czy Stanleya. Można HS wykonać także uchylnegogo - ale nie każdy ci to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monczos 01.03.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dzieki wielkie za Post jeszcze zastanawiam sie nad Kupnem Okien Innova z nowej oFerty Urzedowskiego jak cos wiecie na ten temat to zapraszam i odrazu dziekuje za udzielenie odp !! pozdrawiam w uzupełnieniu przesuwki (HKS) najpierw się uchylają, później trzeba je "wyciągnąć' z ościeżnicy i dopiero przesunąć na bok HS - podnoszone-przesuwane - najpierw klamka podnosisz skrzydło by później je przesunąć - jak w szafach Komandora czy Stanleya. Można HS wykonać także uchylnegogo - ale nie każdy ci to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 01.03.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 uchylne gogo - ale nie każdy ci to zrobi o co chodzi z tym gogo ? to jakaś figura w tańcu na rurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.03.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 a jakże by inaczej a wykonana wprawnym ciałem.... echhh..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts