Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi przesuwne HS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W pytaniach o HS nie doszukaem się reklamy, chociaż taka myśl mi przeszła. Jeśli już to była przynajemniej na dobrym poziomie, bo to co wyprawia kogucik.. ech.. faktycznie, ta zadziora nadaje się na walki kogutów :(

Ps. Ja nie mam z tym co się ostatnio dzieje nic wspólnego.

A ja - jeśli byłam posądzona o reklamę kogoś to się zarzekam - nie nie nie reklamowałam :-)

Tak poważnie pytam, o Sokółkę - bo czytając już wiele wątków nie natknęłam się na opinie o tej firmie, więc się ździebko boję. Okna tej firmy ma mój kolega, ale dopiero od roku, to chyba za mało żeby się na tym opierać ?

Pozdrawiam

Można przyjąć, że jeśli na 1 tys. wyprodukowanych przez firmę okien trafia się 10 opinii negatywnych i najwyżej jedna pozytywna. Z tych 10 negatywów połowa to konkurencja, która szuka samych złych rzeczy.

Trzeba przyjąć, że z pozostałych 989 okien klienci są zadowoleni lub względnie zadowoleni.

Jakiej firmy by nie wpisać w wyszukiwarce, to znajdzie się negatywy i tym będzie ich więcej, im firma więcej produkuje.

Może to racja? To w takim razie nie panikuję. Mąż mówi, że negatywów jest zawsze więcej bo łatwiej ludziom napisać o czymś co nie wyszło niż na odwrót.

Dzięks i pozdr

Jeden niezadowolony Klient przekazuje te informacje średnio 9 osobom.

Zadowolony klient przekazuje pozytywne opinie około 3 osobom.

prawda jest taka że firma [lider] robi dużo stolarki nietypowej ,gdzie inni producenci każą doliczac spore dopłaty ,przewyższające nieraz o 40% ofertę .... !!!!

Nic z tego, żaden lider, liderem jest Alfadrew, kto inny daje Schuringa okucia w standardzie bez dopłat? Hoppe Exclusive do tego, meranti 900kg/m3, 9 warstw lakieru, wszyscy klienci zadowoleni bo nie ma złych opini poza konkurencją której sie wydaje że sama jest liderem i robi robote na forach złą. Zrobi ktoś trójkąt na kantówce 90mm żeby przy kącie 18 stopni się uchylał do poziomu bez podcinania skrzydła? nikt a oni zrobią bo oni to lider jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli komuś się nie podoba to co napisałem jest na pewno z konkurencji i nie jest obiektywny więc lepiej niech nie pisze nic.

Nic z tego, żaden lider, liderem jest Alfadrew, kto inny daje Schuringa okucia w standardzie bez dopłat? Hoppe Exclusive do tego, meranti 900kg/m3, 9 warstw lakieru, wszyscy klienci zadowoleni bo nie ma złych opini poza konkurencją której sie wydaje że sama jest liderem i robi robote na forach złą. Zrobi ktoś trójkąt na kantówce 90mm żeby przy kącie 18 stopni się uchylał do poziomu bez podcinania skrzydła? nikt a oni zrobią bo oni to lider jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli komuś się nie podoba to co napisałem jest na pewno z konkurencji i nie jest obiektywny więc lepiej niech nie pisze nic.

Nie, no pięknie piszecie... :-) Ale ten wątek akurat dotyczy nie LIDERÓW, tylko HS-ów.. więc może otwórzcie nowy wątek o liderach? pzdr

• 2 years później...
odkopuję temat. jak wyglądają obecnie ceny na okna HS? interesuje mnie coś wielkości 360cm x 230 cm i żeby było w miarę ciepłe (U<1). jeśli się od Was dowiem, że cena nie do przełknięcia, to nawet nie będę tego dawał do wyceny dostawcom okien. druga sprawa - montaż w ociepleniu - robi się tak z tego typu oknami?

tak mniej więcej 12-16 tyś w obustronnej okleinie

Mogę podać dane tylko tego co oferuję - podejrzewam że ceny jak i parametry podobnych rozwiązań są porównywalne

Uw=0,87 na Schuco Si82 HS z szybą 6/12/6/12/6 Ug=0,7, przy tej powierzchni koniecznie szklenie szybami 6mm

Uw=1,4 na Schuco CT70 HS z szybą 6/16/6 Ug=1,0 tak z 10-15% tańsze od podanej kwoty

Robi się zwłaszcza że głębokość zabudowy ww profila to 21 cm więc spokojnie w ociepleniu się zmieści ;)

Edytowane przez jareko

Witam

To mój pierwszy post na forum. Aktualnie jestem w trakcie zamawiania okien do mojego domu.

Okna będą drewniano aluminiowe z nakładkami gutmann mira contour. Zamawiam 3 okna typu HS, w tym jedno o wymiarach 400 x 250, dzielone na pół, szyby vsg, profil 78 świerk. Montaż oczywiście ciepły na taśmach ilbruck. Rozmawiałem z kilkoma producentami i nikt nie robił problemu z wykonaniem takich wysokości.

Pozdrawiam

t.