M.A.G. 13.11.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 miałem na myśli zsuwane pierwsze i drugie pole a trzecie stałe. Ty pokazujesz 1 i 3 stałe a suwana 2 ? tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.11.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 tak, na tym zdjęciu widać że przesuwa się skrzydło środkowe. Brak widocznej prowadnicy zewnętrznej wyklucza przesuwani kolejnego skrzydłaJak zrobisz skrajne skrzydła przesuwane to one będą cofnięte zaś środkowe wysuniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.11.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 nie, prowadnica dwutorowa i suwanka w takim układzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 13.11.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 M.A.G. taka suwanka jest niewykonalna w PCV. HS z mojego zdjęcia ma mniej trochę bo 4,5m. Chętnie zobaczyłbym foto takiego HS w podziale niesymetrycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.11.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 ale PCV odpada przy takich rozmiarach a w aluminium taka suwanka jest do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.11.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Ha ha ha a ile wydaje Ci się że będzie kosztować w dobrym profilu aluminiowym o Uf<1.5?Jesteś wogóle zorientowany czy jeszcze nie wiesz co i jak?Nie jeden za twego HSa 3/3 w aluminium z suwanymi dwoma skrzydłami z tego rysunku kupi wypasione okna do swojego domu - to tak byś poznał orientacyjnie kosztyTak jak napisał CInek - w PVC niewykonalneStrzelam 35-45 tysięcy i raczej się nie pomyliłem Edytowane 13 Listopada 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.11.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 akurat ile taki podział kosztuje wiem dokładnie i właśnie dlatego z niego zrezygnowałem. Teraz bym się zastanowił czy nie dołożyć. Okna (z resztą jak wszystko inne) każdy kupuje takie na jakie go stać... Może pytający ma większą pulę pieniędzy przeznaczoną na HSa. Czasem ludzie po prostu mają kasę i chcą ją wydać... Nie mierz wszystkich swoją miarą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.11.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Urażona ambicja? Montowałem HSa wartego 75 tysięcy, 11mb/2,5 mb w Aluminium. Nie interesowało mnie skąd klient ma kasę, po prostu ma i chciał na to wydać. Takich ludzi jest coraz więcej, inaczej Internorm nie sprzedałby ani jednego okna. Będąc na FM jakiś już czas, obserwując wpisy po prostu wyszedłem z założenia że nie wiesz. Tu króluje pogoń za rozwiązaniami najtańszymi - wejdź w wątek o roletach zewnętrznych, jest w przyklejonych - takie jest FMhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?16657-ROLETY-ZEWN%C4%98TRZNE-w%C4%85tek-zbiorczy-firmy-opinie-jakie-wybra%C4%87-co-polecacie&p=6669684&viewfull=1#post6669684 Edytowane 14 Listopada 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej10 14.11.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 posiadam HS vetrex 4,5m x 2,1 profile pvchttp://www.niewiesc.mojabudowa.pl/galeria.php?current=6&page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldam1 14.11.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) mój projekt to prosta bryła, parterówka z płaskim dachem. Na około 180m2 ścian , 55m2 przypada na szkło (w tym drzwi wejściowe). Koszt jest dość duży. Ok 15-20% kosztów budowy stanowią okna. Okno w wymiarze 5.4x3h mam wycenione na 25kzł w sprawdzonej firmie. Szczerze mówiąc podział na 2 części w porównaniu do 3 wydaje mi się bardziej "czysty". Ale jeszcze przemyślę sprawę. Z tym, ze decydując się na 3 części chyba zostawiłbym jedną odsuwaną. Poza tym cały czas mam wątpliwości czy 3m h to nie za dużo dla takiej kontrukcji.Z tym, że jeżeli dam niżej to muszę wejść w nadproża. Edytowane 14 Listopada 2014 przez aldam1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.11.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 ...Okno w wymiarze 5.4x3h mam wycenione na 25kzł w sprawdzonej firmie. .... Mam nadzieję że te 3 m to nie w PCV, bo jeśli tak to zapomnij o sprawdzonej firmie Czy możesz jeszcze odpowiedzieć na jakiej szybie Ci przedstawiono ofertę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldam1 14.11.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 nie wchodzę w żadne pcv. nie ma takiej opcji.system dwuszybowy. Oferta od sprawdzonej firmy, górny pułap cenowy porównując do innych ofert. 2.75h widziałem po kilku latach używania i działał rewelacyjnie. Zapewniają , że 3h będzie również ok, ale mam wątpliwości.Myślałem, że ktoś na forum już robił taką wysokość, ale chyba byłbym pionierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.11.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 w aluminium nie ma problemu, 2,90 montowałem kilka lat temu i chodzi bardzo lekko, zresztą nie wiem dlaczego HS w aluminium zawsze chodzi lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.11.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 nie wchodzę w żadne pcv. nie ma takiej opcji. system dwuszybowy. Oferta od sprawdzonej firmy, górny pułap cenowy porównując do innych ofert. 2.75h widziałem po kilku latach używania i działał rewelacyjnie. Zapewniają , że 3h będzie również ok, ale mam wątpliwości. Myślałem, że ktoś na forum już robił taką wysokość, ale chyba byłbym pionierem. Jest kilka osób na FM które mają Hs 3m lub więcej ze mną włącznie. Mój ma już prawie rok. Przesuwa się równie dobrze jak zaraz po zamontowaniu. Urażona ambicja? Nic z tych rzeczy Ja już dawno nauczyłem się, że klient który pyta o drogie rozwiązanie przeważnie jest świadom jego wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 14.11.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Tak wielki HS z aluminium i pakiet 2 szybowy, oj zimno to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.11.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Tak wielki HS z aluminium i pakiet 2 szybowy, oj zimno to widzę Dlaczego dwuszybowy? spokojnie 6/12/6/12/6 o Ug=0,7 się w niektórych profilach zmieści bez kłopotu, tylko ciężar skrzydła podniesie - szyba będzie ważyć około 370 kilo. Zastanawiam się czasem po co tyle szkła ? jak z południowej strony to będzie kłopot, albo markiza, żaluzja zewnętrzna czy roleta - inaczej będzie sauna O kosztach ewentualnej wymiany nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 14.11.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 nikt wazny dlatego dwie szyby: nie wchodzę w żadne pcv. nie ma takiej opcji. system dwuszybowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.11.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Tak wielki HS z aluminium i pakiet 2 szybowy, oj zimno to widzę Z 3 szybami może być problem jeżeli chodzi o nośność okuć przy takich gabarytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.11.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 no cóż, jak kogoś stać na taką konstrukcję to i zapewne stać na zwiększone koszty ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.11.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 no cóż, jak kogoś stać na taką konstrukcję to i zapewne stać na zwiększone koszty ogrzewania Taka konstrukcja w Alu to obecnie koszt poniżej 20kzł. nawet w okleinie więc nie ma co dramatyzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts