Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Opuszczasz forum!" - idiotyczne ostrzeżenie!

perm

Recommended Posts

Nie wiem kto to wymyslił. Po kliknięciu na link pokazuje sie okienko z informacją że opuszcza się forum muratora. Do wyboru jest kilka opcji. Aktualnie ta która powinna nie dizała. (przekierowanie do linka). Po cholerę takie coś? Jeżeli ktos klika na link to po to by zobaczyć co się pod nim kryje a nie czytać idiotyczne komunikaty! Bez sensu! Myśleć, admini, mysleć!

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja rozumiem, że w dobie kuchenek mikrofalowych zawierających w instrukcji ostrzeżenie, że nie wolno w nich suszyć zwierząt domowych, administracja forummogła uznać taki ostrzegacz za niezbędny, ale ja bardzo proszę: dodajcie gdzieś w panelu sterowania możliwość wyłączenia tego cholerstwa!

Nienienie, ja wiem, ja wiem, to powszecha obecnie choroba we wszystkich gałęziach biznesu, jak widać do redakcji Muratora dotarła także. Choroba ta jest cholernie zaraźliwa i cholernie niebezpieczna, a jej podstawowymi objawami są zaawansowana tabelkomania, wykresomania i prezentacjomania. Dotknięte nią osoby zaczynają się coraz silniej realizować przy produkcji wyżej wymienionych, z czasem tabelki i prezentacje stają się dla nich celem samym w sobie, elementem niezbędnym do funkcjonowania i czynnikiem silnie uzależniającym. Osoba zarażona przestaje realnie pracować, ponieważ produkowanie tabelek, wykresów na podstawie tabelek i prezentacji omawiających owe wykresy zajmuje jej cały dostępny czas, łącznie z prywatnym.

Kolejnym stadium choroby jest faza, w której osoba zarażona zaczyna porzucać wszelkie inne zadania, zarówno zawodowe, jak i osobiste na rzecz tabelek, nie kryjąc się z irytacją kiedy ktoś usiłuje wymóc na osobie realną pracę, w tej fazie klienci są ordynarnie spławiani i załatwiani "później", ponieważ przeszkadzają w produkcji kolejnej tabelki. Osoba taka także zaczyna produkować tabelki drugiego poziomu, pokazujące ile tabelek zostało wyprodukowanych w bieżącym okresie, jak one się mają do tabelek z poprzedniego okresu, o ile większe wyszły i o ile bardziej skomplikowane.

I, żeby nie kontynuować tego długawego wywodu, tu mamy ewidentny objaw zaawansowanej tabelkomanii: ktoś generuje statystyki przekierowań, jak nic tylko patrzeć, jak na spotkaniu redakcyjnym zaczną być pokazywane wykresy słupkowe pokazujące, na jakie domeny sa przekierowania, w jakich godzinach, zależności ilości przekierowań od zaawansowania forumowicza i tym podobne.

Droga Redakcjo! BROŃ SIĘ!!! Tyle sprawdzonych (po epidemiach świńskiej, ptasiej i jakiej tam jeszcze grypy) sposobów jest, nie wiem, słomiane maty przed wejściem do redakcji nasączane płynem odkażającym, płyny dezynfekcyjne wyłożone w widocznych miejscach i obowiązkowo w toaletach, obowiązek odkażania dokumentów przed podaniem dalej i przede wszystkim potężny i sprawny filtr na poczcie wychodzącej. Ten ostatni byłby najskuteczniejszy w walce z tą poważną chorobą, sugerowałbym w nim wprowadzić po pierwsze limit ilości maili wysyłanych dziennie, po drugie limit ilości adresatów w jednym mailu (zwłaszcza w polu "do wiadomości"), po trzecie obowiązkową stopkę korporacyjną pod mailami wewnętrznymi, np. o treści "pomyśl zanim wyślesz". Najlepiej w postaci skryptu zmuszajacego do zaptaszkowania potwierdzenia, że się pomyślało. Potem możnaby generować statystyki, kto naciska OK pod ptaszkiem zaraz po wyskoczeniu monitu, a kto robi to z opóźnieniem, kto usiłuje wysłać mimo tego. I przedstawiać na spotkaniach redakcyjnych :D

J.

Edytowane przez Jarek.P

a może by tak każdy zrobił screen ekranu "opuszczasz forum" i PRZEKIEROWAŁ do Drogiej Redakcji w postaci maila z dezaprobatą takiego pomysłu, jak będą musieli po kilkadziesiąt razy odebrać tak bezsensowną pocztę to może zrozumieją jak wkurzające jest bezsensowne przekierowanie Edytowane przez ojojoj

Ja rozumiem, że w dobie kuchenek mikrofalowych zawierających w instrukcji ostrzeżenie, że nie wolno w nich suszyć zwierząt domowych, administracja forummogła uznać taki ostrzegacz za niezbędny, ale ja bardzo proszę: dodajcie gdzieś w panelu sterowania możliwość wyłączenia tego cholerstwa!

Też tak myślę, ile można klikać na te przekierowania. Jak komuś się podoba, albo mało używa, to będzie miał, reszta wyłączy.

Wklejam tekst napisany przed chwilą w innym wątku

...pomału dochodzę do wniosku że mruczenie pod nosem niecenzuralnych słów niczemu nie służy, i tylko szkoda pompki.

Pomysł na "poprawianie" goni pomysł, a ledwo się człowiek zdąży do czegoś przyzwyczaić, to już jest po raz kolejny poprawione.

Chociaż mam swoja teorie na temat tych działań.

W ten sposób hartowane nerwy forumowiczów pozwolą z mniejszym uszczerbkiem na zdrowiu psychicznym przejść przez swoją budowę :D:D

W szaleństwie jest metoda. Podobno :)

Pozdrawiam

PROSZĘ WYŁĄCZCIE INFORMACJĘ, ŻE OPUSZCZAM FORUM MURATORA

To naprawdę jest denerwujące.

Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami też

Wiem , że jak wchodzę na link to opuszczam forum muratora, tyle , że coraz mniej chce mi się tu wracać .wrrrrr......

Dlaczego nasza cierpliwość jest ciągle wystawiana na próbę ???????

Chodzi mi po głowie coś o przeciąganiu struny........

Edytowane przez atija
literówki

Chodzi mi po głowie coś o przeciąganiu struny........

...lub przeginaniu paly....:mad:

im mniej,tym lepiej,niechze ta zasada zagosci na forach dla doroslych,bo w koncu to forum dedykowane doroslym,a nie mlodziezy podniecajacej sie roznistymi gadzetami....:mad: kazdy chce miec podstawowe funkcje i szybko dzialajace forum,bo na starosc,to juz brakuje nerw :mad:

Prawie jak w więzieniu .... powinni załączać wycie syreny alarmowej , gdy ktoś przybliży wskaźnik myszki do "linku do wolności" :p .

Proponuję jeszcze takie opcje :

"Czy na pewno chcesz postawić przecinek? Przecinek, który postawisz spowoduje, że twoje zdanie będzie rozwlekłe. Czy jesteś na to gotów? Możesz:

1) postawić przecinek

2) zrezygnować z przecinka

3) możesz zapytać moderatora forum , czy wydaje zgodę na postawienie przecinka

4) postawić kropkę

pozdrawiamy , Redakcja"

:-P