mirela99 12.01.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Na obwodzie dachu, pod dachówkami bocznymi ptaszki urządziły sobie gniazda. Czy da się jakoś temu zaradzić ? Czy to oznacza, że źle mam założone dachówki boczne ? Widać wystające źdźbła trawy, wszędzie. Czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.01.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Absolutnie normalne, skoro miały gdzie wejść, to wlazły nie masz z pewnością żadnych zabezpieczeń, choćby takiego - wróblówka http://www.folnet.pl/img2/grzebien_okapowy_z_kratka_470.jpg http://allegro.podroze.onet.pl/show_item.php?item=1371092127&apv_visits=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.01.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A jakieś zdjęcie tego fragmentu dachu masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.01.2011 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Nie jest to zjawisko normalne a w przypadku krycia wstępnego wykonanego folią wręcz groźne. Wróblówka służy do zabezpieczenia okapu a nie szczytu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.01.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Czyli jak temu można zaradzić ? Nie mam fotek zrobionych z bliska aktualnie,ale zaznaczyłam w których miejscach są te gniazda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.01.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Masz płaskie pokrycie wszystko powinno być OK. Może natomiast być taka sprawa, że dachówki skrajne są odsunięte od krokwi. Dach mógł być poszerzony na łatach (wymusił to moduł dachówki). Problem by nie wystąpił gdyby jedna firma robiła więźbę i krycie. Oczywiście to tylko przypuszczenie ale inne go logicznego wytłumaczenia nie znajduję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 20.01.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ja w szczytach mam zrobione okucia z blachy, ptaszki nie wejdą. Niestety czasem wykonawca ma małe doświadczenie, ale częściej inwestor oszczędza w budowaniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 20.01.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 A czy jest jakiś środek, żeby popryskać i po tym, żeby ptaki nie chciały tam siadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 20.01.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Mój dach powoli kończą, ale też będę miał minimalnie odsuniętą boczną dachówkę. Ja sobie pod boczną krawędź (między krokiew a boczną krawędź kafla) podbije właśnie wróblówkę, tylko płaską,bez wywietrznika. O taką http://folnet.pl/towar/grzebien-okapu-55mm. "Włos" wyginasz ku dołowi i już. Co do chemii, nawet jakby była, to i tak wywietrzeje szybko taki środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts