sheena84 12.01.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Wraz z mężem znaleźliśmy ogłoszenie kupna domu, który znajduje się pod tym linkiem http://nieruchomosci-dominium.pl/zacisze-w-dogodnej-lokalizacji,p,483,395.html Domek jest z lat 60-tych. Kontaktowałam się z pośrednikiem nieruchomości i uzyskałam informacje, że na pewno trzeba by było wymienić dach oraz rozprowadzenie instalacji grzewczej (podobno jest nowy piec). Dodatkowo domek jest bez ocieplenia i oczywiście wnętrze do odświeżenia. Możliwe jest również zagospodarowanie stryszku na 2 pokoje. Zastanawiamy się czy dużo roboty byłoby z wymianą dachu i instalacją grzewcza? Nie mieliśmy jeszcze okazji zobaczyć tego domu na żywo, ale nie ukrywamy, że podoba Nam się. Czy jest w ogóle sens pakować się w coś takiego? Czy lepiej poszukać innej nieruchomości? Cena całej nieruchomości 199 000 zł. do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 12.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Drugie tyle włożycie w remont i będzie pięknie;) A tak na poważnie, to dom do kapitalnego remontu, więc trzeba się z tym liczyć. Mój był w tym samym wieku, choc lepszym stanie i męczę się z nim od 3 lat, oczywiscie z powodu braku funduszy. Jezeli dom wam się podoba i możecie wyłożyc co najmniej 100.000 na remont to kupujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makol 12.01.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Zgadzam się z przedmówcą. Czyli są 2 wyjścia : 1/ zjechać z cena do ok 150 tyś - może te 50 tyś wystarczy aby zmienić pokrycie dachu i zapłacić za utylizację tego eternitu. Chyba też nie za dobrze wygląda dół budynku po prawej stronie od podwórka - chyba podciąga wilgoć - więc trzeba będzie odtwarzać tam izolację bo inaczej piękna hodowla grzybów w salonie., pomalować lub wytapetować i mieszkać w standardzie z lat 60-tych XX wieku, ale cieszyć się własnością, wolnością i świeżym powietrzem.lub też 2/ Cena jw. + koszty ja poddał alladyn71 i domek zbliży się trochę do XIX . Choć przy takich kosztach niektórzy marzyciele na forum zastanawiają się już nad budową nowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 12.01.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 W pomorskim dają dotacje na eternit, za to nie ma na oczyszczalnie. Dom malutki, ale jak nie potrzebujecie większego to jest w sam raz. Jednak ostatnio domy na wsi są w cenie. Ja targowałabym się co najmniej do 150000, bo ziemi też tam nie za wiele. Zerknij na elbląskie nieruchomości lub na naszą stronę www. portel.pl i tam pomyszkuj. Nie wiem czy te okolice Was zainteresują , ale będziesz mieć porównanie. Kiedyś było parę fajnych ofert . W remont włożycie trochę kasy, bo mało nie kosztuje ogrzewanie , dach i elektryka. Z zasady jest tak że wkładasz drugie tyle co w zakup i to bez fajerek pod warunkiem ,że umiecie robić sami. Jednak głowa do góry , bo takich jak my wariatów to wiele na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheena84 14.01.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Po rozmowie z moim szefem - rzeczoznawca majatkowym doszlismy do wniosku, że jednak cena nie jest adekwatna do stanu całej nieruchomości. Watek do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts