Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taki o to domek...

sheena84

Recommended Posts

Wraz z mężem znaleźliśmy ogłoszenie kupna domu, który znajduje się pod tym linkiem http://nieruchomosci-dominium.pl/zacisze-w-dogodnej-lokalizacji,p,483,395.html Domek jest z lat 60-tych. Kontaktowałam się z pośrednikiem nieruchomości i uzyskałam informacje, że na pewno trzeba by było wymienić dach oraz rozprowadzenie instalacji grzewczej (podobno jest nowy piec). Dodatkowo domek jest bez ocieplenia i oczywiście wnętrze do odświeżenia. Możliwe jest również zagospodarowanie stryszku na 2 pokoje. Zastanawiamy się czy dużo roboty byłoby z wymianą dachu i instalacją grzewcza? Nie mieliśmy jeszcze okazji zobaczyć tego domu na żywo, ale nie ukrywamy, że podoba Nam się. Czy jest w ogóle sens pakować się w coś takiego? Czy lepiej poszukać innej nieruchomości? Cena całej nieruchomości 199 000 zł. do negocjacji.

Drugie tyle włożycie w remont i będzie pięknie;)

A tak na poważnie, to dom do kapitalnego remontu, więc trzeba się z tym liczyć. Mój był w tym samym wieku, choc lepszym stanie i męczę się z nim od 3 lat, oczywiscie z powodu braku funduszy. Jezeli dom wam się podoba i możecie wyłożyc co najmniej 100.000 na remont to kupujcie :yes:

Zgadzam się z przedmówcą. Czyli są 2 wyjścia : 1/ zjechać z cena do ok 150 tyś - może te 50 tyś wystarczy aby zmienić pokrycie dachu i zapłacić za utylizację tego eternitu. Chyba też nie za dobrze wygląda dół budynku po prawej stronie od podwórka - chyba podciąga wilgoć - więc trzeba będzie odtwarzać tam izolację bo inaczej piękna hodowla grzybów w salonie., pomalować lub wytapetować i mieszkać w standardzie z lat 60-tych XX wieku, ale cieszyć się własnością, wolnością i świeżym powietrzem.

lub też

2/ Cena jw. + koszty ja poddał alladyn71 i domek zbliży się trochę do XIX . Choć przy takich kosztach niektórzy marzyciele na forum zastanawiają się już nad budową nowego domu.

W pomorskim dają dotacje na eternit, za to nie ma na oczyszczalnie.

Dom malutki, ale jak nie potrzebujecie większego to jest w sam raz. Jednak ostatnio domy na wsi są w cenie. Ja targowałabym się co najmniej do 150000, bo ziemi też tam nie za wiele. Zerknij na elbląskie nieruchomości lub na naszą stronę www. portel.pl i tam pomyszkuj. Nie wiem czy te okolice Was zainteresują , ale będziesz mieć porównanie.

Kiedyś było parę fajnych ofert .

W remont włożycie trochę kasy, bo mało nie kosztuje ogrzewanie , dach i elektryka. Z zasady jest tak że wkładasz drugie tyle co w zakup i to bez fajerek pod warunkiem ,że umiecie robić sami. Jednak głowa do góry , bo takich jak my wariatów to wiele na tym forum.:D