Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marka Caya Design - sofy ?

pati_44

Recommended Posts

Osobiście nie posiadam sofy tej firmy, ale widziałam je w salonie meblowym i powiem że robią wrażenie, zwłaszcza narożniki. Wyglądają na stabilne, tapicerkę mają przeważnie ze skóry, są gładkie i pikowane. Sama bym sobie taką sofę do domu zakupiła, ale na razie mam całkiem nową i nie zniszczoną kanapę.

• 4 weeks później...

Wlaśnie się zachwycam kolekcją Bellagio. Oprócz tego ,że wygląda świetnie zwłaszcza z poduszkami to jest b. wygodna- miękka ( dziś zasiadałamna sofie i fotelu ). Cena też jest O.K.

To mój nr 1 . Do mebli Vinotti Malaga ( ale te zamówię u stolarza). Super jest też wypoczynek z Vinotti Rumba i równie wygodny...

• 1 year później...

Bardzo słabej jakości materiał z którego jest wykonany narożnik. Po roku użytkowania łuszczy się i odchodzi płatami. Na dodatek firma CAYA DESIGN nie uznaje reklamacji tylko zasłania się umową konsumencką a nie bierze pod uwagę faktycznego stanu mebla.

Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia. Dotyczy narożnika INFINITy

• 2 years później...

Witam

Kupiliśmy narożnik Caya Strada.

Po wniesieniu narożnika przez panów z dostawy, starannie wszystko razem sprawdziliśmy, czy opakowanie producenta jest w nienaruszonym stanie. Po rozpakowaniu okazało się, że jedna z części jest uszkodzona. Producent odrzuca naszą reklamację, zbywa nas, a my nie możemy nic zrobić.

Z zalet narożnika można wymienić:

- fajny, nowoczesny wygląd

- pakowny i solidny pojemnik na pościel

- wygodne siedzisko

Wady narożnika są następujące:

- kiepskiej jakości materiał, mimo, że specjalnie dopłacaliśmy za trwalsze obicie

- słaba i delikatna konstrukcja wykonana z cienkiej płyty wiórowej -- nie wytrzyma próby czasu gdy w rodzinie są dorastające dzieciaki

- materiał miejscami zmienia kolor -- żółknie -- z biegiem czasu

Pozdrawiam