Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uszkodziłem drzwi garażowe Wiśniowski -jaki zamiennik panela?

Recommended Posts

Witam, jestem nowy na Tym forum. Parę tygodni temu mialem nieprzyjemną sytuację u siebie przed garażem. Podczas śnieżycy cofałem autem z hakiem holowniczym w kierunku garażu i źle oceniłem odległość i buum. Hakiem uderzylem w najniższy panel bramy segmentowej UniPro firmy Wiśniowski. Panel złamał sie :( i dopiero parę uderzeń z buta dało możliwość otwierania/zamykania bramy. z ubezpieczenia nie moge skorzystać gdyż ubezpieczyciel twierdzi że sam sobie nie mogę wyplacić odszkodowania ( auto ma OC, a nieruchomość ubezpieczenie standardowe), zdzwoniłem do serwisu Wiśniowski i koszt panela to okolo 700 PLN netto :eek:

Może ktoś wie gdzie moge zakupić taki panel? brama to 2600 x 2100 ,kaseton, RAL 8014, UniPro, ocieplona

Z gory dziękuje za odpowiedź

Marcus37

Edytowane przez marcus37

No niestey - tu producenci bram (wszyscy jakich znam) są bezlitośni i kasują zbójeckie pieniądze zamiast pomagać ludziom w kłopocie. Brama kupiona w częsciach potrafi kosztować dwa razy tyle co nowa.

Rozesłałbym zapytanie (z uszczegółowieniem danych panela) do wszystkich dealerów bram W. Może któryś z nich ma już wymieniony taki panel z większej bramy i da się go skrócić i wykorzystać u Ciebie. Tylko że logistycznie to nie musi wyjść tanio..

• 2 years później...

Witam, sprawa już dawno zamknięta. Zgłosiłem szkodę z tytułu ubezpieczenia nieruchomości , dostałem zadowalające mnie odszkodowanie ( prawie cena nowej bramy) i kupiłem jeden panel u importera paneli z Niemiec. Pasuje idealnie.

Polecam firmę ubez. Erg. Hest. z Sopotu byłem pod wrażeniem obsługi:)

pozdrawiam

Marcus

Witam, znalazłem adres mailowy tej Firmy :[email protected]

Co do zamówienia trzeba wszystko pomierzyć ( wielkość kasetonów, odległość wytłoczeń, no i kolor oczywiście, chociaż na 100% będzie się różnił od starej bramy. To wina słońca, no chyba że brama ma 1-2 lata. Do wymiany wystarczy dwie ,trzy osoby ( przez 10-15minut) resztę elementow przełożyłem z starego panela. sam.

pozdrawiam