marcus37 12.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, jestem nowy na Tym forum. Parę tygodni temu mialem nieprzyjemną sytuację u siebie przed garażem. Podczas śnieżycy cofałem autem z hakiem holowniczym w kierunku garażu i źle oceniłem odległość i buum. Hakiem uderzylem w najniższy panel bramy segmentowej UniPro firmy Wiśniowski. Panel złamał sie i dopiero parę uderzeń z buta dało możliwość otwierania/zamykania bramy. z ubezpieczenia nie moge skorzystać gdyż ubezpieczyciel twierdzi że sam sobie nie mogę wyplacić odszkodowania ( auto ma OC, a nieruchomość ubezpieczenie standardowe), zdzwoniłem do serwisu Wiśniowski i koszt panela to okolo 700 PLN netto Może ktoś wie gdzie moge zakupić taki panel? brama to 2600 x 2100 ,kaseton, RAL 8014, UniPro, ocieplona Z gory dziękuje za odpowiedź Marcus37 Edytowane 12 Stycznia 2011 przez marcus37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 12.01.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Niestety takie są ceny części zamiennych. 700 zł netto z robocizną to i tak nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus37 12.01.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 700 PLN netto to tylko za goły panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 14.01.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ..no , ciesz się, że nie masz Hormana w tej sytuacji ale fakt faktem coś dużo jak na taki kolor i wsumie niewielką szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus37 14.01.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Cieszyć to się będę jak wymienię panel , ale nikt nie wie gdzie mogę kupić taki pane taniej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 No niestey - tu producenci bram (wszyscy jakich znam) są bezlitośni i kasują zbójeckie pieniądze zamiast pomagać ludziom w kłopocie. Brama kupiona w częsciach potrafi kosztować dwa razy tyle co nowa. Rozesłałbym zapytanie (z uszczegółowieniem danych panela) do wszystkich dealerów bram W. Może któryś z nich ma już wymieniony taki panel z większej bramy i da się go skrócić i wykorzystać u Ciebie. Tylko że logistycznie to nie musi wyjść tanio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus37 14.01.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dzięki finlandia, masz 100% racji. Jeszcze powalczę z ubezpieczalnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
attex 12.07.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam Mam taki sam problem jak sobie z tym poradziłeś?Moja brama jest szersza 300cmPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus37 16.07.2013 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, sprawa już dawno zamknięta. Zgłosiłem szkodę z tytułu ubezpieczenia nieruchomości , dostałem zadowalające mnie odszkodowanie ( prawie cena nowej bramy) i kupiłem jeden panel u importera paneli z Niemiec. Pasuje idealnie. Polecam firmę ubez. Erg. Hest. z Sopotu byłem pod wrażeniem obsługi:) pozdrawiamMarcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
attex 16.07.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 WitamDzięki za odpowiedż,może masz namiary na tego importera paneli z Niemiec?(jaka cena) Jeszcze jedno pytanie,czy trudno samemu wymienić panel, czy lepiej wziąć fachowca?Pozdrawiamattex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus37 16.07.2013 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, znalazłem adres mailowy tej Firmy :[email protected] Co do zamówienia trzeba wszystko pomierzyć ( wielkość kasetonów, odległość wytłoczeń, no i kolor oczywiście, chociaż na 100% będzie się różnił od starej bramy. To wina słońca, no chyba że brama ma 1-2 lata. Do wymiany wystarczy dwie ,trzy osoby ( przez 10-15minut) resztę elementow przełożyłem z starego panela. sam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 16.07.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Do wymiany wystarczy nawet jedna osoba. Sęk w tym, aby nie połamać sobie rąk. Najlepiej jak pomoże ktoś, kto ma nawet nie tyle doświadczenie przy montażu bram, co potrafi ogarnąć jak to wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
attex 18.07.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 WitamDzięki za adres ,jak już kupię ten panel to się zastanowię nad wymianą(samemu czy fachowiec)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts