mochitto 12.01.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Chciałem sie zapytac ( o ile sie nie powtórze - jesli tak prosze wskazac mi temat ). Mam w budowie dom 120 m2 z garazem. Na dole ogrzewanie podłogowe.U góry kaloryfery. Zapotrzebowanie na energie bez kominka EP = 135,97 kWh/m2rokz kominkiem 50 % udziału w ogrzewaniu 96,42 Interesuje mnie kwestia. Jaki dobry kominek z płaszczem wodnym ( cena plus model )Jaki dobry piec zwykly czy kondensacyjny - jedno , dwu funkcyjny ( cena plus model )No a solar daje mi gmina wiec nie ma wpływu. Wszelkie przydatne informacje mile widziane. Edytowane 14 Lutego 2011 przez mochitto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.01.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Podłączę się pod pytanie jeśli można. A jaka gmina rozdaje solary? Swego czasu był to Nieporęt ale chyba już skończyli. A ostatnio widziałam reklamę Makrotermu na system integrujący ogrzewania tzn. solary kominek z płaszczem wodnym i kocioł gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts