Gobelin 12.01.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 WItam, Mam piec De Dietrich mcr II 24T (gazowy kondensacyjny) i nurtują mnie następujące kwestie 1) Jak lepiej podchodzić do ustawień pracy pieca. ustawić nisą temperaturę zasilania 40-45 st (wystarcza przy temp 0st na zewnątrz aby miec w środku 22st) i żeby piec chodził cały czas czy też lepiej jest ustawić trochę wyższą temperaturę i użyć regulatora pokojowego który wyłączałby piec ? 2) do jakiej minimalnej temperatury zasilania na piecu jest sens schodzić 3) co jest bardziej ekonomicze pod kątem zużycia gazu oraz co mniej 'zużywa' piec - jego ciągła praca na niskiej temperaturze (np 45st) czy włączanie i wyłączanie co jakiś czas ? 4) wydaje mi sie ze bez regulatora pokojowego i ustawieniu temp 45st na zasilaniu piec chodzi non stop - czy to jest prawidłowe zachowanie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts