jar.os 13.01.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jak wyżej , ząb napierzał jakieś 3 miesiące , przed wczoraj doszło do katastrofy i kawałek się odłamał w czasie jedzenia , z bólu zaczęło odejmować rozum więc uznałem że pora najwyższa odwiedzić felczera , zadzwoniłem do klienta że z powodu wyżej wymienionych okoliczności olewam robotę i biorę wolne . Jako że płacę podatki i inne zusy wymyśliłem że sprawę załatwię na NFZ , niech teraz państwo jakoś się wykaże dbałością o obywatela i zasponsoruje mi usunięcie hada . Zjeżdżam do lecznicy prywatnej która ma podpisany kontrakt z NFZetem i mówię przez zaciśnięte szczęki do piguły w rejestracji w czym rzecz , a ta mi na to że nawet z bólem to jest kolejka i mam czekać tydzień do następnej środy .TYDZIEEEEEŃ .Ale jeżeli pan chce prywatnie to sprawa może być załatwiona od ręki prywatnie , oczywiście odpłatnie . Czy qrwa jak człowiek choruje to i cały świat musi chorować w tym samym momencie ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.01.2011 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 a i jeszcze jedno , właściciel tej lecznicy jest z pochodzenia żydem - czy to coś oznacza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 13.01.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 a i jeszcze jedno , właściciel tej lecznicy jest z pochodzenia żydem - czy to coś oznacza ??? Taaak to jest spisek żydów-stomatologów chcących przejąć kontrolę nad światem... Ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.01.2011 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 nie jestem antysemitą , jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.01.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 a trzeba było do publicznej przychodni zajechać, może tylko dwudniowa kolejka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.01.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Do stomatologa na NFZ jeszcze w czasach gdy służba zdrowia działała jako tako (czytaj przed reformami) do stomatologa dostać się było bardzo trudno, a na dodatek metody leczenia, sprzęt i materiały wołały o pomstę do nieba. Niejeden ząb został wykończony w przychodni. Ciesz się, że nie miejsc nie było. A swoją drogą z typowym olewaniem (strachem) przed dentystą nie dajesz swemu uzębieniu szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 13.01.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Ale skąd do cholery taka kolejka............, skoro wynika, iż dentysta jest wolny, gdyż może za kasę przyjąć w każdej chwili. To nie jest normalne, jak wiele rzeczy w naszym chorym państwie. jar.os - pozostaje tylko Ci współczuć. Nie zwlekaj tylko idź prywatnie, ale do innej lecznicy, nie daj Żydom zarobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 13.01.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 nie jestem antysemitą , jeszcze No widzisz, a tak to zabrzmiało... Lepiej idź prywatnie, szkoda czasu, nerwów i zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.01.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Chyba jednak nie bolało tak bardzo, skoro zdecydowałeś się na interwencję w ramach NFZ [chyba, że ból zaburzył logiczne myślenie].K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.01.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 rozmawiałam niedawno z moim dentystą ,który skarżył się na obniżone kontrakty z NFZ o 30 % ...oznacza to ,że może przyjąć określoną ilość pacjentów i tylko za nich mu zapłacą w ramach kontraktu ..........a resztę może leczyć ...ku chwale ojczyzny - nikt mu nie da grosza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.01.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 cholera cała noc nie spana , może od bólu i z percepcją i ogólnym postrzeganiem świata się porąbało a z tym jak pisał ktoś wyżej że strach przed dętystą to nie ma racji tak jak ja nie mam czasu na leczenie bo terminy i słowo dane inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.01.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 po południu idę rwać dziada ,i tak dzień zawalony , ja to w ogóle mam pechaa giganta do służby zdrowia ale to juz inna opowiesć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 cholera cała noc nie spana , może od bólu i z percepcją i ogólnym postrzeganiem świata się porąbało a z tym jak pisał ktoś wyżej że strach przed dętystą to nie ma racji tak jak ja nie mam czasu na leczenie bo terminy i słowo dane inwestorom a będą z Tobą gadać jak szczerbaty sepleniący będziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 13.01.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Rozmawiałam kiedyś ze znajomymi zębologami - kontrakt z nfz to dla nich strata czasu... Poza tym warto wiedzieć co właściwie refunduje nfz http://www.tel-med.pl/pl/article/4/leczenie-w-ramach-nfz/60/stomatolog-w-ramach-nfz---bezplatne-leczenie-zebow Często dentyści ściemniają np w kwestii znieczulenia - tzn że trzeba za nie dopłacać. Ostatnio z "państwowego" dentysty korzystałam chyba w podstawówce. Jeszcze na starym sprzęcie, antyczna wiertara na dłuugi czas wpędziła mnie w regularną dentofobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.01.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 po południu idę rwać dziada ....... do tego z pochodzenia czy znalazłeś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.01.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 CUUUUUUD , CUUUUUUD , uparłem się na na to że NFZ będzie mi sponsorował leczenie uzębienia i znalazłem , gabinet w jednej ze szkól ma podpisany kontrakt , byłem wczoraj , okazuje się ze zęba rwać nie nada , pani stomatolog zatruła gadzinę , dopatrzyła sie jeszcze kilku rzeczy kazała przyjść w następnym tygodniu i będzie mi robić caluśki garnitur , miło se pogadaliśmy i w dodatku jeszcze w poczekalni nakręciłem robotę , nic tylko świętować , a ja chciałem przeniesć temat do wątku Obrzydła mi ojczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.01.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 a z tym NFZetem to chodzi o zasadę , qrwa płacę podatki to się należy jak psu micha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.01.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 jar.os - ja też jestem uparta pod względem pozyskiwania usług w ramach NFZ. Właśnie wróciłam od dentysty - na wizytę umówiłam się 10 dni temu, więc według mnie jest to znośny termin, zwłaszcza, że prywatnie też 5-6 dni oczekiwania. Poszłam do innej niż zwykle placówki, bo wcześniejsza wywiesiła ogłoszenie, że w styczniu tylko prywatnie przyjmują. W tej "nowej" przychodni przyjemnie, ładna poczekalnia, nowocześnie wyposażony gabinet. W poczekalni leżą do przejrzenia wykaz usług refundowanych oraz cennik tego, co oferują prywatnie. Niestety za jeden ząb przyjdzie mi zapłacić, bo leczenie kanałowe powyżej trójek według NFZ jest ekstrawagancją właściciela zęba. Trudno. Za to dziś wizyta całkowicie darmowa ze znieczuleniem i opracowaniem jednego zęba. Podobało mi się, więc zamierzam pochodzić trochę - uzupełnić drobne ubytki, usunąć kamień, ogólnie doprowadzić zęby do porządku w ramach usług za darmo. Koszt kanałowego piątki to 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 14.01.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 tutaj troche o tym co jest bezplatne http://www.tel-med.pl/pl/article/4/leczenie-w-ramach-nfz/60/stomatolog-w-ramach-nfz---bezplatne-leczenie-zebow jak ktos jest z Lublina,to podobno w Instytucie Stomatologii studenci lecza bezplatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.01.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tam, skąd wróciłam był zdecydowanie dłuższy wykaz - chyba poskładany w tabelkę z załączników do rozporządzenia.http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m491&ms=0&ml=pl&mi=56&mx=0&mt=&my=131&ma=013531Można sobie sprawdzić w stosownym załączniku, czy trzeba będzie płacić, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts