lulkas 13.01.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zadziwiające jest to, że rosjanie nie tak dawno, jakiś rok temu, przyznali się przecież do dokonania morderstwa przez Stalina w Katyniu. Ile to lat udawali, że nic się nie stało w Katyniu i oni nic złego nie zrobili? Pięćdziesiąt lat po wojnie przyznali się do zbrodni w Katyniu. To, że w taki sposób potraktowano katastrofę smoleńską i w raporcie MAK nie znalazło się oni słowa o winie Rosjan... te dwa wydarzenia... Katyń i Smoleńsk... niestety ale trudno ich ze sobą nie łączyć i trudno nie interpretować tego raportu jako przekłamanie historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.01.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A my jak zwykle przez następne 50 lat będziemy się kłócić i rozdrabniać włos na czworo... PS - to nie mój brat " Mały Brat"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Co doprowadziło do katastrofy? - nieskierowanie samolotu na lotnisko zapasowe, - zignorowanie przez polską załogę fatalnych warunków pogodowych - załoga; dowódca sił powietrznych gen. Andrzej Błasik, który był w kabinie pilotów - zignorowanie pomiarów przyrządów pokładowych ostrzegających o zbliżającej się ziemi i pewnie jeszcze inne .... odpowiedzi na pytanie co doprowadziło do katastrofy może być jeszcze co najmniej kilka. Teraz wszystko zależy od interpretacji i od tego jak długo co niektórzy politycy będą chcieli utrzymywac na tym popularność Z góry wiadomo, którzy politycy będą krzyczeć najgłośniej............ Dla mnie sprawa jest rozwiązana, chociaż widzę w tym też winę Rosjan ( infrastruktura techniczna oraz nieprofesjonalność obsługi lotniska), ale znając życie, do nieczego się nigdy nie przyznają. Do zwolenników PIS-u, najbardziej zatwardziałych katolików, a gdzie słowa "wybaczam"....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Na dowódcę wyznaczono młodego, zdolnego, będącego u progu kariery wojskowej pilota. Zdawał sobie sprawę, że odmowa wykonania polecenia [niewyartykułowanego, ale wszyscy najważniejsi tego od niego oczekiwali] przekreśliłaby jego karierę. Może to będzie przestrogą dla karierowiczów tego typu - " za wszelką cenę i po trupach"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 14.01.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Z góry wiadomo, którzy politycy będą krzyczeć najgłośniej............ Dla mnie sprawa jest rozwiązana, chociaż widzę w tym też winę Rosjan ( infrastruktura techniczna oraz nieprofesjonalność obsługi lotniska), ale znając życie, do nieczego się nigdy nie przyznają. Do zwolenników PIS-u, najbardziej zatwardziałych katolików, a gdzie słowa "wybaczam"....... Przeczytaj spokojnie, pomyśl - to nie boli - i nie wymyślaj jakiś zwolenników Pis-u czy Po. Można mieć różne zdania na różne tematy ale z faktami się ciężko polemizuje, a fakty są takie, że żadne "dowody" przedstawione przez Rosjan nie mają umocowania w faktach. To są wszystko sugestie na które nie przedstawiono żadnych dowodów. Chłopie obudź się i pomyśl. Nie myśl politycznie, nie bądź Kargulem ani Pawlakiem. Jeżeli nie jesteś w stanie pojąć prostych faktów, to nie będziesz w stanie w życiu niczego zrozumieć. Będziesz jak ta masa ciemna, sterowana przez media i ustawiana co dzień rano oraz programowana na jedno słuszne zachowanie. Przeżyłem komunę i zastanawiałem się, jak to było możliwe, że ludzie tyle lat dali się mamić. Myślałem, ciemniaki ze wsi byli, niedouczeni ale to nie prawda. Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Nawet człowiek dobrze wykształcony, może być intelektualnym idiotą, który ma wiedzę ale nie potrafi korzystać z rozumu i myśleć niezależnie. Podaję link do ciekawego artykułu http://www.fronda.pl/news/czytaj/nowak_zapytuje_jaka_byla_mozliwosc_weryfikacji_tego_raportu_po_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 aaroncio z łaski swojej nie wymyślaj mi skoro ja Ci nie wymyślam, bo ja też potrafię, zachowujmy się.......... Czytałem, słuchałem wiadomości i stwierdzam fakty, że jednak najgłośniej krzyczy przezio i jego zwolennicy, a co może nie? Piszesz że Rosjanie nie mają dowodów, a jakie dowody mamy my, żeby zaprzeczyć. Ty lepiej naucz się czytać i myśleć, napisałem że widzę winę Naszych oraz także Rosjan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 14.01.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 aaroncio z łaski swojej nie wymyślaj mi skoro ja Ci nie wymyślam, bo ja też potrafię, zachowujmy się.......... Czytałem, słuchałem wiadomości i stwierdzam fakty, że jednak najgłośniej krzyczy przezio i jego zwolennicy, a co może nie? Piszesz że Rosjanie nie mają dowodów, a jakie dowody mamy my, żeby zaprzeczyć. Ty lepiej naucz się czytać i myśleć, napisałem że widzę winę Naszych oraz także Rosjan. Nic Ci nie wymyślam tylko sugeruję. Tutaj dajesz klasyczny przykład tego, że nie jesteś obiektywny w swoich ocenach...czytałem, słuchałem wiadomości i stwierdzam fakty... Jakie wiadomości, wszystkie, czy tylko TVN i Polsat? Słuchałeś wypowiedzi wszystkich fachowców, czy tylko tych słusznych? Czytałeś artykuły na różnych portalach, również tych niezależnych czy tylko na Onet Interia? A przeczytałeś artykuł pod linkiem, który zapodałem? Pewnie nie bo to boli:) Nie chcę Cię do niczego przekonywać. Mam tylko jedną prośbę, bądź niezależny w myśleniu a nie powielaj tego co Ci sugerują. Zobaczysz od razu poczujesz się lepiej. Większość nigdy nie miała racji i nie będzie miała. Racja jest zawsze po stronie myślących. Lemingi ponoć nie są głupie ale są bezmyślne i to je gubi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 14.01.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 http://bezdekretu.blogspot.com/ Otwarty umysł przyjmuje wszystko bez negacji, analizuje i dopiero wtedy wysuwa wnioski.Nie ma jednej prawdy i tylko krowa nie zmienia poglądów - ponoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Przyznam Ci się że przeczytałem może że dwa artykuły i obejrzałem wczorajsze wiadomości, bodajże na Polsacie i TVP i dla mnie wystarczy. Oczywiście teraz przeczytałem artykuł prof. Nowaka, ale to też jest tylko jego zdanie, które w części kupuję a w części nie. Po przeczytaniu tego nadal twierdzę, że widzę tu i winę Naszych i zaniedbania Rosjan, którzy i tak do niczego się nigdy nie przyznają, więc powinnyśmy dać se siana, a nie nadal snuć teorie spiskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 14.01.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ;4506174... Po przeczytaniu tego nadal twierdzę, że widzę tu i winę Naszych i zaniedbania Rosjan, którzy i tak do niczego się nigdy nie przyznają, więc powinnyśmy dać se siana, a nie nadal snuć teorie spiskowe. Zgadzam się generalnie poza tym, iz nie należy dawać sobie siana tylko wykazać rzeczowo winę "braci" ze wschodu... skoro zrobili z naszego generala pijaka to teraz niech pokaża tego swojego generała, który kazał sprowadzać samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaroncio 14.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Przyznam Ci się że przeczytałem może że dwa artykuły i obejrzałem wczorajsze wiadomości, bodajże na Polsacie i TVP i dla mnie wystarczy. Oczywiście teraz przeczytałem artykuł prof. Nowaka, ale to też jest tylko jego zdanie, które w części kupuję a w części nie. Po przeczytaniu tego nadal twierdzę, że widzę tu i winę Naszych i zaniedbania Rosjan, którzy i tak do niczego się nigdy nie przyznają, więc powinnyśmy dać se siana, a nie nadal snuć teorie spiskowe. To nie chodzi o teorie spiskowe. Dlaczego bronić dojścia do prawdy tym, którzy tego chcą. Jeżeli Ciebie nie interesuje prawda o katastrofie, to Twoja sprawa i szanuję to, bo masz inne rzeczy na głowie. Ale jeżeli ktoś inny chce dążyć do prawdy, to dlaczego mamy mu tego zabronić. Dlaczego szczuje się ludzi, którzy mają inne zdanie na temat katastrofy, dlaczego z góry zakłada się, że to nie był zamach? To nie jest normalne zachowanie człowieka względem drugiego. To tak jakby Tobie ktoś zabronił dochodzenia swoich praw w sądzie czy w innych przypadkach. To tak jakby ktoś Tobie zabronił obrony przed napastnikiem i kazał czekać biernie, aż Cię utłuką bo obrona jest passe. Przeczytaj jeszcze bloga z linku powyżej i nie komentuj tylko przemyśl spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.01.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) a fakty są takie, że żadne "dowody" przedstawione przez Rosjan nie mają umocowania w faktach. ... ależ oczywiście ! to wszystko , co napisali w raporcie jest tylko ich wymysłem - nie było żadnej katastrofy, a to wszystko to tylko mistyfikacja.... wszystkich przewieźli i trzymają na Syberii.... szczególnie znęcając się nad wybitnym "mężem stanu" Lechem K. brawo ! Pigułki Prezesa działają.... Edytowane 14 Stycznia 2011 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 dlaczego z góry zakłada się, że to nie był zamach? może dlatego, że nie ma żadnych faktów potwierdzających tezę zamachu ? tak jak i tezę ataku kosmitów... tak jak i tezę ataku Sudańczyków... czy wielkiej krwiożerczej ośmiornicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale z tym pijanym generałem, to faktycznie Rosjanie przegieli, bo co ma piernik do wiatraka. Przecież generał nie pilotował samolotu, więc miał prawo się napić. Trzeźwi, to zawsze, powinni być piloci. Założę się że pewnie większość pasażerów w samolocie "coś tam sobie chlapnęła", ale to już mało ważne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 14.01.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale z tym pijanym generałem, to faktycznie Rosjanie przegieli, bo co ma piernik do wiatraka. Przecież generał nie pilotował samolotu, więc miał prawo się napić. Pewnie! Mówi nawet o tym prawo pracy , przy ciężkiej robocie pracownik nawet powinien sobie golnąć. O ile mi wiadomo , to generał nie leciał towarzysko czy prywatnie na wczasy. A Ruscy , jak to Ruscy, co mieli sobie żałować, zwłaszcza , że wbrew śmiertelnemu oburzeniu Jarosława wszystkie media światowe, które komentowały ten raport , chętnie podchwyciły ów fakt. Szkoda tylko, że Tusek tym państwom wojny za to nie wypowiedział, a powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ... , przy ciężkiej robocie pracownik nawet powinien sobie golnąć. ... Słusznie prawisz ... jeden koniaczek w gardziołko ... dopiero drugim flambirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 14.01.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 w czarterach można sobie chlapnąc, a w rządowym koniaczku nie możńa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.01.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 w czarterach można sobie chlapnąc, a w rządowym koniaczku nie możńa?? ... pewnie, że można ... ale nie łazi się później do kabiny pilotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 14.01.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ... pewnie, że można ... ale nie łazi się później do kabiny pilotów No chyba ,że generał pilot bał się panicznie latać, to wręcz musiał golnąć, żeby pohamować strach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 No chyba ,że generał pilot bał się panicznie latać, to wręcz musiał golnąć, żeby pohamować strach. No właśnie to miałem na myśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts