perm 14.01.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Skasuję to bo pompatyczne jakieś takie. Czym my sobie głowy zaprzątamy? Edytowane 14 Stycznia 2011 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 14.01.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 jasne... poszedł poszukać wsparcia duchowego u pierwszego pilota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 15.01.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 co to jest 0,6 promila, w niektórych krajach można siadać za kółkiem mając 0,8,ale przekaz dla opinii społecznej jest prosty, pijany generał zmusił pilotów do lądowania,a tymczasem zapisy pracy urządzeń obsługi lotniska zaginęły,wcale bym się nie zdziwił gdyby taśmy z czarnych skrzynek też uległy zniszczeniu w tajemniczych okolicznościach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.01.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Jeszcze duzo dowodów ,,zawieruszy "sie. Czas robi swoje--.Pomaga prokuratorowi . to to ,że to nie był zamach.Zamęczy sie opinie publiczną tematami zastepczymi i nie beda sie interesowac czy był zamach czy nie .I jaki był motyw. Władza i kasa. KASA ..... 50 ustaw, które wetował L.K.Kto najwiecej zarobił na Zamachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.01.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 ... Kto najwiecej zarobił na Zamachu. Zamachowcy ... kupią teraz za tą kasę więcej spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.01.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Mnie w tej sprawie martwi jedna rzecz. Jesli Rząd wykazuje niekompetencję w kwestiach prawno-proceduralnych związanych z katastrofą smoleńską:- konwencja chicagowska nie ma zastosowania do katastrofy smoleńskiej, gdyż nie obejmuje ona lotów państwowych,- MAK zapożyczył jedynie na potrzeby śledztwa załącznik 13. do konwencji – określający procedurę badania,- organizacja ICAO zajmuje się jedynie lotami cywilnymi, dlatego Polska nie będzie mogła odwołać się do tej instytucji od raportu MAK lub alternatywnie, w sposób świadomy, przez długie miesiące podaje opinii publicznej nieprawdziwe informacje na w/w tematy, to co jest z rzetelnością działań i polityki informacyjnej Rządu w wielu innych sprawach. Czy np. w kwestii finansów publicznych jego działania są kompetentne i czy podaje się prawdziwe informacje na ten temat opinii publicznej. A może znowu panuje amatorszczyzna i/lub dezinformacja ? W tej chwili jestem pewien fachowości Rządu tylko w jednej dziedzinie: polityce wizerunkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 18.01.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Kompromitacji Tuska ciąg dalszy: Gazeta zapytała rzecznika ICAO w Montrealu, czy jest możliwe oddanie sporu wokół raportu MAK pod rozstrzygnięcie Rady. Okazało się to niemożliwe. - Prezydencki samolot był samolotem państwowym, konwencja dotyczy maszyn cywilnych. ICAO nie może więc zabierać w tej sprawie głosu ani komentować wyników dochodzenia MAK - powiedział Denis Chagnon, rzecznik ICAO. http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzecznik-rzadu-zaskoczony-stanowiskiem-icao,1,4114810,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 18.01.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Gazeta zapytała rzecznika ICAO w Montrealu, czy jest możliwe oddanie sporu wokół raportu MAK pod rozstrzygnięcie Rady. Okazało się to niemożliwe. - Prezydencki samolot był samolotem państwowym, konwencja dotyczy maszyn cywilnych. ICAO nie może więc zabierać w tej sprawie głosu ani komentować wyników dochodzenia MAK - powiedział Denis Chagnon, rzecznik ICAO Już wolałbym żeby to Rada rozstrzygnęła, to może wtedy przestano by p..eprzyć i jątrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 18.01.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ani ICAO ani MAK nie mogą prowadzić dochodzenia bo Tupolew nie był samolotem cywilnym,samolot był wojskowy, miał wojskowych pilotów, nie miał OC, nie był wpisany do rejestru samolotów cywilnychoraz przewoził Prezydenta na uroczystości Państwowe,pisałem o tym od początku, ale pewnie się nie znam skoro rząd zadecydował inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.01.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zamachowcy ... kupią teraz za tą kasę więcej spryskiwaczy bezbłędne Szefie ! więcej spryskiwaczy i płynu do spryskiwania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.01.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ani ICAO ani MAK nie mogą prowadzić dochodzenia bo Tupolew nie był samolotem cywilnym, samolot był wojskowy, miał wojskowych pilotów, nie miał OC, nie był wpisany do rejestru samolotów cywilnych oraz przewoził Prezydenta na uroczystości Państwowe, pisałem o tym od początku, ale pewnie się nie znam skoro rząd zadecydował inaczej tylko jakie to ma znaczenie wobec przyczyn katastrofy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 18.01.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 oraz przewoził Prezydenta na uroczystości Państwowe, Bold, jestes w bledzie to byla prywatna wycieczka przed wyborami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.01.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ja sie na polityce nie wyznaje , ale tak sobie mysle , ze Jaroslaw moze byc nastepny .Na jego miejscu bym juz nie latala. Wcale nic bym nie robila , bo pewnikiem ruscy cos kombinuja . A moze po prostu zechca go dobic zeby sie nie meczyl .Dobrym miejscem , zeby sie uchronic jest szpital , najlepiej zeby mial grube kraty w oknach to moze nie wejda . Na szczescie mam inne sprawy na glowie i te pierdoly mnie nie obchodza , ale jakby sie zastanowic co ludziom do glowy przychodzi - zamachy i co nie tylko to az zal dupe sciska .I to od samego poczatku tego przedstawienia z zamachem i tego gadania o elicie , ktora zginela , jeszcze jakos fajnie bylo smietanka polskiej inteligencji ..Dobrze , ze ja zwykly glupek ze wsi jestem to i sie nie moge utozsamiac z ta elita i smietanka za przeproszeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 19.01.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 pamiętam jak dziś , stałem na rusztowaniu i murowałem wtedy garaż dla gościa , radyjko grało miło gdy nagle zaczął zmieniać się klimat w tym radyjku , jedne wiadomości , drugie ,trzecie , sytuacja stała się jasna , wpadł do mnie kumpel , mówi słyszałeś ???!!! , mówię słyszałem , pyta się mnie i co ty na to ? , a ja mówię - JEDNAK JEST BÓG NA TEJ ZIEMI , a ja jestem jakiś taki niewierzący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 19.01.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Oglądaliście ostatni kabaret?Jak wyszedł wysoki kabareciarz,myślę sobie ,będą jaja.Ale za chwilę wyszedł smutnooki i wtedy dopiero były jaja.Po nim był jeszcze nawiedzony i postawił kropkę nad i.Że też nikt nie krzyknął: czy na sali jest lekarz? (dla ścisłości- lekarz psychiatra).Wychodzi facet i mówi że tą mgłę można było zrobić.I strzelano.... Mam czyste sumienie, tych panów nie wybierałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 20.01.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ja tam też w wyborach nieczęsto biorę udział , chyba że Lepper startuje ,[to mój faworyt do wszystkiego ] - wychodzę z założenia że jak mają rządzić pierd.....olce to niech to będą całkowite a najlepiej z papierami od psychiatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 20.01.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Awaryjne lądowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 20.01.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 oraz przewoził Prezydenta na uroczystości Państwowe, Bold, jestes w bledzie to byla prywatna wycieczka przed wyborami. Jest Pan w błędzie. Prywatnie, to ja mogę sobie pójść do kina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 20.01.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Ja sie na polityce nie wyznaje ,,, Na szczescie mam inne sprawy na glowie i te pierdoly mnie nie obchodza , Rrmi, czyli nie obchodzi Pana, w jaki sposob polskie państwo reaguje w tej sprawie oraz jaki "image" Polski idzie w świat? Aha. od samego poczatku tego przedstawienia z zamachem i tego gadania o elicie , ktora zginela , jeszcze jakos fajnie bylo smietanka polskiej inteligencji . tam byli posłowie ze wszystkich partii politycznych, nie tylko z PiS. Do tego dowódcy sił zbrojnych, szefowie kilku polskich instytucji.. Coś takiego zdarzyło sie po raz pierwszy od dziesiątków lat. Coś właściwie bez precedensu nie tylko w Polsce, ale nawet na całym świecie. Jedna katastrofa, która zabiera wierchuszkę opozycji (w tym kobietę o której szeptano, że ma być przyszłym kandydatem PiS na prezydenta), prezydenta, czołowych dowódców, prezesa NBP, RPO, i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 20.01.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 GW dzisiaj naprawde mnie wkurw*. Piszą, że załoga czekała na decyzję prezydenta, czy przerwać lądowanie. Najpierw podali tytuł: "Niech prezydent powie, co robić" mimo, że najbliższy cytat to " Dowódca załogi: Spróbujemy podejść, zrobimy jedno zajście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Dowódca załogi: Tak że proszę pomyśleć nad decyzją, co będziemy robić. Czyli: dowódca uprzedza, że raczej nie uda się wylądować, i proszą Kaczyńskiego, by się zastanowił co dalej. Dalej, z dwóch wersji odczytania stenogramu, wybierają tą z raportu MAK: "Ktoś w kokpicie: Wkurzy się, jeśli jeszcze [niezrozumiałe]." zamiast wersji odczytanej przez polskich ekspertów (podane wczoraj przez RP): "AZ: Powiedz, że jeszcze jedna mila od pasa została" I wreszcie: GW urywa na "W ostatnich kilkunastu sekundach lotu ktoś w kokpicie dwukrotnie powtarza: "Nic nie widać". Tymczasem po tych słowach padają słowa kapitana Protasiuka: Głos w kabinie: Nic nie widać. TAWS: TERRAIN AHEAD 8.40.45 AP: Odchodzimy na drugie. AZ: Sto. Dziewięćdziesiąt. TAWS: PULL UP 8.40.46 RG: Odchodzimy. Czyli załoga podjęła decyzję o przerwaniu lądowania. Czy teraz wszyscy już wiedzą, dlaczego uważam GW za skrajnie nieobiektywną i manipulatorską gazetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts