Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

to może gdzieś w ogrodzie zakopać hehehe

Mają psa,więc wykopie. Ja tam złośliwa nie jestem.

Jak to mówia: Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy....poczekam....wyczuję odpowiedni moment....

Jeszcze przyjdzie koza do woza.

....kiedyś to się jakieś uroki rzucało,ale ja się na tym nie znam. Ale....Hahahaha

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no w sumie to kicha jak jest smród między sąsiadami

mi się podoba amerykański zwyczaj, że jak ktoś nowy się wprowadza to albo zaprasza gości do siebie na garden party albo przynajmniej chodzi się przywitać, a u nas często gęsto nie dość że anonimowość to jeszcze jakaś zawiść się rodzi

ja mam zamiar z moimi sąsiadami się przywitać zapraszając na jakiegoś grilla, w sumie dobrze wsyzstkich znam bo to rodzinna działka była i z mamą lata temu warzywka uprawiałam ;) nie znam tylko tych co to 2 domy dalej się wprowadzili 3lata temu, ale właśnie na nich mam największy "namiar" bo mają dzieciaki praktycznie w wieku moich (też mają córkę i syna tyle że o rok od moich młodszych) i moja córka już z ich córką ostatnie 2 wakacje przeganiała więc liczę na zacieśnienie więzi ;)

ja mam zamiar z moimi sąsiadami się przywitać zapraszając na jakiegoś grilla, w sumie dobrze wsyzstkich znam bo to rodzinna działka była i z mamą lata temu warzywka uprawiałam ;) nie znam tylko tych co to 2 domy dalej się wprowadzili 3lata temu, ale właśnie na nich mam największy "namiar" bo mają dzieciaki praktycznie w wieku moich (też mają córkę i syna tyle że o rok od moich młodszych) i moja córka już z ich córką ostatnie 2 wakacje przeganiała więc liczę na zacieśnienie więzi ;)

No to tylko pozazdrościć sąsiadów. U mnie jedna sąsiadka ...no to wiadomo...A drudzy mieszkają od nas 250 m dalej, ale jakoś nie liczę na zarzyłe stosunki. Nie moja półka. Ja tma jestem prosty człowiek, a tu wszystko "ę" i "ą". Gosposie, ogrodnicy i te sprawy.... To nie dla mnie.

A raczej nie należę do tych co "zastaw się a postaw się".

u mnie tak dalej na osiedlu też ę ą sami, lokalne bananowo tam się zaczyna, na szczęście nasz dom jeszcze tak trochę na uboczu ale jak się przejść na spacer to same rezydencje tam dalej stoją, domy z basenami czy kortami i właśnie panie sprzątające. na szczęście koło siebie mam normalniejszych chociaż wiesz od północy jedna ciotka a od zachodu druga, to też ma wiele minusów :p

nieźle dali po robocie ;)

czyli co teraz już tylko trochę pobudować i stawianie więźby, dachówkę już zamówiłaś? nasza blachodachówka ma być za ok 2tyg

Jutro jadę klepnąć wycenę dachówki. Ludki od więźby zrobią cały dach, czyli więźba + zakup i położenie dachówek+rynny. O tyle dobrze,że VAT będzie nie 23% a 8% :-).

no to trochę tych zmian miałaś ale z drugiej strony jak na projekt gotowca to chyba i tak niewiele (tak mi się wydaje)

my u nas z projektem zmienialiśmy tylko miejsce umieszczenia drzwi w pokoju syna żeby nam się meble zmieściły te które mamy z tego mieszkania i jeszcze dostawiliśmy garderobę u siebie w sypialni bo stwierdziliśmy, że ta szafa co nam się podoba to nie na naszą kieszonkę (8tys nam zaśpiewali!!)