fulek 03.09.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam Was Forumowe Koleżanki Odpowiadam na pytania i nie tylko . Ładnie określiłaś Męża - mój wykonawca kuchni:) Gratuluję i Wykonawcy i pomysłu. To wersja ostateczna czy w fazie projektowania? Za Wykonawcę dziękuję . My tak 7 lat już a on jeszcze ciągle się zastanawia....hihihi Wersja ustawień mebli i sprzetu ostateczna. Fulek, gratuluję SSZ:) super że już są okna i nie tylko:) projekt kuchni tez mi się podoba i w ogóle super że już tyle zrobiliście my teraz czekamy na decyzję banku w sprawie kolejnej transzy żeby móc ruszyć dalej Kimklb dzięki. Też się cieszę. Ja w środę zawiozłam wszystko do banku a wczoraj już miałam na koncie transzę. Bank podziałał expressowo! bardzo fajnie ta wasza kuchnia wygląda, te szafki to będzie coś w stylu dębu bielonego czy ciemniejsze? a powiedz, lodówkę też macie w zabudowie? bo tak się zastanawiam czy ją umieścili bezpośrednio przy piecyku czy przestrzeń jakaś została Co do koloru to jeszcze nie wiem...wybór jest bardzo duży. Mój "Wykonawca" mówi coś o frontach z połyskiem...Zobaczymy co mi przyniesie w próbniku... Lodówka jest w zabudowie. Obecnie mamy taka wolnostojącą,ale kiedyś kupimy do zabudowy. Tak jak w projekcie widać, będzie stała koło piecyka, a pomiędzy piecykiem a lodówką będę dwie grubości płyty. Mrówa mówi, że to wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 a byś podpytała czy to prawda że fronty z połyskiem to nawet do 30% droższa opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 03.09.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 a byś podpytała czy to prawda że fronty z połyskiem to nawet do 30% droższa opcja? Nie musze pytać. Dzisiaj mi właśnie mówił: - "Ale wiesz,że z połyskiem sa cholernie drogie.....". Dlatego u na mają być tylko w wiszących, tych koło pochłaniacza. Reszta matowa. Jak coś wybiorę to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Jakie fajne rymy powstają w dzienniku pewnie foty lada moment je przebiją ale miło się czyta bo bije z nich tyle radości. Zazdroszczę, że już jesteście na tym etapie, u nas pewnie dopiero za miesiąc nie wcześniej się uda ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.09.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Gratuluję SSZ, a przede wszystkim cierpliwości:) Jak duża jest kuchnia, bo na wizualce wygląda na całkiem sporą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.09.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Agalind. Kuchnia ma 10 m2. To dużo i nie dużo... Zależy co kto potrzebuje. My zrezygnowaliśmy ze spiżarki na rzecz kuchni. W pierwszej wersji miała 8,50 + spiżarka 1,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.09.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Moja też ma ok. 10m2. Na wizualizacji Twoja kuchnia wygląda na większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.09.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Być może.... Na długość ma 4,09 m (0,84 m + 1,50 okno+1,74m). Szeroka: z jednej strony 1,48, a z drugiej 2,86Wyglada to tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=73919&d=1315484007 Edytowane 8 Września 2011 przez fulek zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palik99 08.09.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Hej, widzę, że szalejecie z robotą gratuluję tempa:) my zamykamy SSZ i czekamy do wiosny... zaraz uzupełnię dziennik bo dawno nic nie pisałem.... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.09.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 po tej wizualizacji myślałam, że Wasza kuchnia jest dużo większa od naszej, a tu bardzo podobnie, u nas 4x2,7m tyle, że nasze okno jest na tej krótszej ścianie i pewnie przez to mniej ustawna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.09.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dziękuję za tak dokładne zwymiarowanie. Moja jest w kwadracie, więc takiego barku sobie nie zrobię. Uważam, że u Ciebie będzie naprawdę super - funkcjonalnie i ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 11.09.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej Fulek!Wizualka kuchni SUPER!Gratuluję postępów na budowie!!!Ja mam ostatnio mało czasu i dużo problemów - wykańcza mnie wykończeniówka;)a dokładnie glazurnicy...Może wreszcie dojdę do siebie na tyle, żeby uzupełnić dziennik...Cieszę się, że u Ciebie jest już wszystko ok. i wciąż do przodu.Świetnie sobie radzisz z rozwiązywaniem problemów budowlanych:yes: - gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 no to tynki już za wami, drogo wam od metra wyszło? planujecie gładź robić czy panowie się na tyle popisali, że już tylko malować będziecie?Teraz jeszcze wylewki i można będzie z wykończeniówką ruszyć. Pryzpomnij mi, bo nie pamiętam, co przed zimą chcecie jeszcze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Cześć Zosiu Samosiu, jestem pod wrażeniem Twoich dokonań! Pewnie miałaś pracowity urlop. Napisz jak tam prace postępują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Kurcze Fulek, twarda z Ciebie babka, tak trzymaj!! Super sobie radzisz ze wszystkim, chylę czoła:) I pokazuj efekty bo na pewno są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 09.10.2011 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 SUPER! Gratuluję samozaparcia!!! Robota straszna! Też mnie kusiło, żeby wełenkę samodzielnie układać. Niestety, u mnie stwierdzenie "samodzielnie" byłoby zbyt dosłowne:( - chyba rok by mi to zajęło... Dzielna dziewczynka!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.10.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Robota fatalna, ale do zrobienia. Pumpaluna: Urlop był bardzo bardzo, bardzo pracowity. Lukarna: Skorpiony mają twardy pancerz ... KasioMar: Mnie zajęło to trochę więcej niż tydzień, więc i Ty byś sobie poradziła. My kobiety jesteśmy twarde, silne, a przede wszystkim uparte!! Jak coś postanowimy, to nie ma na nas mocnych. Nie chcę się chwalić, ale został mi tylko do zrobienia tylko pokój komputerowy. Wszędzie wbijałam gwożdzie, nawijałam sznurki i układałam wełnę sama. Najgorsze było chodzenie po krokwiach i deskach. Na sufity starałam się dawać całe pasy wełny,żeby nie było "prześwitów". Ciężkie to cholerstwo i gryzące. Z każdym dniem opracowywałam nowy patent...a to jak szybko zawijać sznurki,a to wymyśliłam sobie,że jak mam długości 2 m o szerokości 0,85 m, to mierzyłam 0,85 m na szerokości, cięłam z całej beli a na końcu otwierałam folię i rozwijałm. W jeden dzień Mrówa chciała mi pomóc,ale jego pomoc skonczyła się niestety na drugi dzień w łóżku. Facet nie mógł się podnieść. Biedna moja Mrówa . Jutro wstawię zdjęcia mojej ciężkiej pracy. W tym tygodniu będę próbowała przykręcać "grzybki" i profile. Poza tym....dalej czekam na hydraulików . Edytowane 11 Października 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Fulek, twarda sztuka z Ciebie. Zrobiłaś kawał roboty. Gratuluję, chociaż wiem, że babki takie po prostu są. Zaprą się do roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 11.10.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Fulek, twarda sztuka z Ciebie. Zrobiłaś kawał roboty. Gratuluję, chociaż wiem, że babki takie po prostu są. Zaprą się do roboty:) Dzięki agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.10.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a powiedz, czemu upychalas welne na rozpoztarty sznurek a nie ukladalas platami i dopiero wiazalas? U nas wszyscy robia w ten sposob i chyba na instruktoazowym filmie isovera tez wlasnie tak bylo. Do stelazy i plyty kg bierzesz majstrow czy tez sama bedziesz robila?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts