pumpaluna 28.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 zaraz na gołej posadzce, sianko położą A w jakim wieku są dzieciaki? Córka to kojarzę że 14latka, a syn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.10.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Synuś 11 skończy za chwikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Fulek, podziwiam i widzę, że jak jest potrzeba to się okazuje, że wiele umiemy zrobić. Mój mąż też chce ocieplać poddasze samodzielnie, ale chyba bardziej ze względu, że chce coś zrobić własnymi rękami. Trzymam kciuki za Wigilię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.10.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nie zawsze umiemy...ale czytam,oglądamy,piszemy, pytamy...i jakoś idzie. Zawsze mojej Mrówie powtarzam,że budowlańcami nie zwsze są ludzie wyksztaceni, a jednak budują, murują, kłada posadzki, malują, itd, itp. Staramy się wszystko robić bardzo dobrze, ale czasem wychodzi jak zwykle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Fulek a jakie podłogi planujecie? Widziałam że sporo podłogówki macie, będzie dużo płytek czy panele też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.10.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Salon, kuchnia, wiatrołap, łazienki i kotłownia w płytkach, pokoje u góry i korytarz w panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 i płytki też sami będziecie układać? nasz wykonawca mężowi tłumaczył jak ma układać w garażu ale to takie zwyklaki będą kwadraciaki, cóż ja tam bym na to nie wpadła że wyznacza się środek i później idzie w boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.10.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Tego jeszcze nie wiem... mamy znajomego, kóry układł płytki. Ja myślałam o Woodentic'ach. W salonie ciemniejsze, w kuchni jaśniejsze....lub coś na ten styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Też myślałam o woodenticu ale jednak cena trochę mnie zniechęca, znalazłam inne tańsze (bez rabatu po 70zł) które mi się podobają no i jeszcze się będę rozglądała. My w salonie będziemy mieć panele a w całym domu jest plan żeby to szedł dąb poszarzany więc siłą rzeczy płytka też musi być imitacją dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.10.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Na początku bardzo podobły mi się Noce By Way, ale jak zobaczyłam cenę....Widziałam w Castoramie bardzo podobne do Woodentica i były tańsze niż w innym sklepie z glazurą, ale z Castormy takich rzeczy nie chcę.Widziałm też inne, kwadraciaki...też ładnie wyglądały. Jak już będę miała posadzki,to wtedy zacznę się intensywnie rozglądać. Edytowane 29 Października 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Mi się spodobały Quercia Beige, u nas po 70 z haczykiem online po 50zł. Połowa tego co woodentic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.10.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Widziałam tylko folder z Quericią. Ale nie miałam jeszcze czasu przyjżeć się im bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Fulek po raz kolejny Ci powtarzam, że szacunek wielki za to ile sami robicie...Pewnie jesteście tym wszystkim mocno zmęczeni ale sama świadomość że sami budujecie Wasz dom dodaje sił, prawda?? Ja nie raz pisałam że chciałabym sama coś robić ale z dwójka maluchów niestety jest to niewykonalne... A mój mąż od rana do wieczora w pracy i jedynie jak weźmie urlop to robi coś sam... Trzymam mocno kciuki ze Wasze plany i zajrzę w Wigilię do Waszego domu z zyczeniami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.10.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Fulek a jaką folię paroizolacyjną kupiliście? Wełnę braliście gdzieś w składzie budowlanym czy przez internet zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.10.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Fulek po raz kolejny Ci powtarzam, że szacunek wielki za to ile sami robicie... Pewnie jesteście tym wszystkim mocno zmęczeni ale sama świadomość że sami budujecie Wasz dom dodaje sił, prawda?? Ja nie raz pisałam że chciałabym sama coś robić ale z dwójka maluchów niestety jest to niewykonalne... A mój mąż od rana do wieczora w pracy i jedynie jak weźmie urlop to robi coś sam... Trzymam mocno kciuki ze Wasze plany i zajrzę w Wigilię do Waszego domu z zyczeniami;) Dzięki Lukarna. Ja na szczęście mam większe dzieci, a córka to nawet jakąś kolację przygotuje. Niestety jest mi przykro, ale musiałam dużą część obowiązków jej przekazać. Ale młoda jest silna i daje radę. Nie wszystko jest tak zrobione jak ja bym chciała,ale staram się nie marudzić, bo się zniechęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.10.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Fulek a jaką folię paroizolacyjną kupiliście? Wełnę braliście gdzieś w składzie budowlanym czy przez internet zamawialiście? Folia...niebieska. Podobno spełania taką samą rolę jak żółta. Co do wełny...mieszkamy obecnie około 15 km od Rockwoola,ale z tamtąd nic nie kupisz. Ja kupowałam przez koleżankę, która poleciła mi firmę z okolic. Wełnę kupiłam ze cenę netto. Mam swój skład (i robiłam jeszcze wycenę w paru innych miejscach), który zrobił mi również wycenę, ale niestety nawet jakbym miała rozliczyć VAT budowlany, to i tak by mi się to nie opłacało. Widziałam różne instuktarzowe filmy z ociepleniami poddasza i stwierdzam,że ROCKWOOL strasznie się sypie, nieraz wełna jest bardzo zbita, a nieraz luźna. Jak patrzę jak kładą tą ISOVER to ona wygląda całkiem inaczej...ale cóż... Już założona, więc... Wełnę "5" kładzie się zdecydowanie łatwiej i szybciej. Jest lepsza, bo nie jest rolowana, tylko w "płatach". Dzisiaj udało mi się ocieplić cały pokój córki właśnie "5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jaki współczynniku λ ma ta wasza wełna?My dajemy isovera uni mata o współczynniku λD = 0,039 W/m·K - między krokwie 15 a później w poprzek 10, muszę zobaczyć jaką cenę nam dadzą w składach i jaka różnica przy zakupach przez internet wyjdzie. Sami do tej pory nic nie kupowaliśmy tylko wszystko brał wykonawca z rabatami więc nie wiemy jakie byśmy zniżki dostali. Jak na razie z rabatem naszego wykonawcy wychodzi nam na start drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.10.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 My mamy 20 + 5. Współczynnik przewodzenia ciepła:- deklarowanyλ D = 0,039 W/mK - obliczeniowy λ obl = 0,039 W/mK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Chciałam supermatę z 0.033 ale wyszłoby sporo drożej. Teraz to co będzie to jak wstępnie przeliczałam 15+10 to wyszło że od metra w sumie wyjdzie 28-29złJakiej grubości macie krokwie? U nas tylko 16 więc nie ma jak dawać grubszej między krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.10.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 My mamy 18, więc poszła 20, 15 byłaby za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts