Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pięknie sobie z tymi skosami radzicie, ja się obawiałam okna dachowego i wyłazu ale myślę, że skoro wy dajecie radę z takimi wygibasami to i my poradzimy.

Pewnie,że sobie poradzicie!!Co macie sobie nie poradzić.

A ta bombka to przypadkiem nie czosnek czy mnie wzrok zawodzi?

Czosnek, czosnek...z czerwoną kokardką - na czarownice i złe uroki :-)

Pumpaluna...teraz to już dużo zależy od pogody i od tego kiedy zaczniemy grzać. Piec zamówiłam - przyjdzie 21 listopada. Grzejniki też zamówione. Czekamy.

Mamy trochę do zrobienia wkoło domu i tym się od jutra zajmiemy. Najpier taras i schody trzeba zrobić. Mamy w planie od przyszłego tygodnia ocieplanie na zewnątrz (też sami). Jest co robić. Musimy rozgraniczyć rzeczy ważne od waźniejszych.

Fulek a jakie schody i taras robicie?

Taras murowany będzie bloczkami fundamentowymi, a potem (czytaj wiosną) pójdzie 40 cm klinkieru. Natomiast zamiast wylewanej posadzki będzie polbruk lub kostka granitowa.

Schody zewnętrzne - na razie będą "surowe", też z bloczków...a potem, a potem zobaczymy.

• 2 weeks później...

Dziękuję dziewczyny za słowa uznania.

A co do zakupów...to uważam je za drobne, bo te grubsze to się dopiero zaczną. Płytki, panele, żyrandole, zabudowa kuchni....to będzie jazda bez trzymanki. Czekam z niecierpliwością, aż u nas otworzą Leroy Marlin, żeby zostawić im trochę pieniąchów. Mam nadzieję, że maja taniej niż Castorama i Bricomarche.