Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Budowa wymaga wyrzeczeń, ale już wkrótce będziecie w swoim wymarzonym i ukończonym domku. W 100% u siebie:)

Z tym ukończonym, to Ardea tak wiesz...

Gółe ściany i podłogi. N szczęście jest w domu ciepło. A od 02 stycznia po pracy będziemy powoli robili. Najpierw łazienka, pokój syna, córki itd.

Kuchenka już przyjechała, piekarnik też, więc jest na czym gotować. Gniazdka, pstryczki kupione. Żyrandole "włoskie marki DRUCINNI" też są. Jakoś damy radę. Musimy. Dzieciaki narazie będą u mojej mamy. Mam nadzieję,że moja córka nie doprowadzi jej do zawału siedzeniem godzinami przed lustrem ;-).

a Wy nie mogliście na razie u kogoś z rodziny się zatrzymać? Kurcze nie wyobrażam sobie zamieszkania bez łazienki czy kuchni :(

resztę (panele, płytki) też planujecie sami kłaść?

Pumpaluna...właśnie nie bardzo jest gdzie się zatrzymać.... Co do lazienki...wanna jest, zlewozmywak jest....a obiadki u mamy :-). Dajemy jakoś radę i nikt się nawet nie skarży. Najważniejsze,że jest ciepło i jest gdzie glowę przyłożyć do poduchy.

Płytki też planujemy sami kłaść. Panele kiedyś sama kładłam, więc to żadna filozofia. Badziej się boję szpachlowania sufitu....

Ale jak już tyle umiemy zrobić, to co tam sufit ;-). Damy radę!!

Tak patrzę i patrzę i się nie mogę na dziwić ile rzeczy potrafisz zrobić i robisz sama. Normalnie szacun. Czy zawodowo masz jakieś powiązania z pracami nie tyle budowlanymi co manualnymi chociażby? Dla mnie to jakiś kosmos normalnie patrząc na moje i mężowskie beztalencie

(też dodałam się w dzienniku, też błąd naprawiam)

Tak patrzę i patrzę i się nie mogę na dziwić ile rzeczy potrafisz zrobić i robisz sama. Normalnie szacun. Czy zawodowo masz jakieś powiązania z pracami nie tyle budowlanymi co manualnymi chociażby? Dla mnie to jakiś kosmos normalnie patrząc na moje i mężowskie beztalencie

(też dodałam się w dzienniku, też błąd naprawiam)

A czy pracę w biurze przy stosie papierów można nazwać pracą manualną??

Z tymi beztalenciami to przesadziałaś Pumpaluna. Może nawet nie wiesz,że coś umiesz zrobić, bo nie próbowałaś. :-)

Jestem pewna, że jest lepiej niż się Tobie wydaje!

Się przez przypadek w dzienniku wpisałam ale już poprawiam:

Właśnie nadrabiam zaległości w Fulkowym dzienniku i jestem pełna podziwu...

I trzymam kciuki mocno za dalszy zapał:)

Dzięki Lukarna. Ja za Was też trzymam kciuki. Nie mam aż tak dużo czasu,żeby czytać Wasz dziennik, ale zdjęcia oglądam :-).

Hej, Dopiero dotarłem do waszego dziennika. Fajnie się czyta, szanowna Pani ;-) współczuję przebojów z budową, papierami...itp. Ale to chyba taka specyfika polska, dla inwestora prywatnego ;-)

Ja patrzę na ilości piachu jakie musięliście wrzucić w fundamenty i wokół, to szczerze współczuję. Sam byłem na etapie zauroczenia Domem w Kaliach Archonu, ale własnie jak zobaczylem jakie oni fundamenty wymyslają do swoich domów i jak przeliczyłem ilości piachu do nawiezienia, to zrezygnowałem. Archon powinien zając sie budową bunkrów. Kalie, mają fundament o wysokości 180cm!! Trzymajcie się ciepło i życzę samych szczęśliwych chwil w nowym domu.

• 2 weeks później...