Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

Cały czas nie mogę wyjść z podziwu ile pracy wkładacie w ten dom.

Bez przesady...coś popołudniami trzeba robić, a że na dworze mróz, to w domu działamy...

I jeszcze masz siłę na ręczne robótki!?

Uwielbiam takie robótki...

Tylko uważaj na siebie i odpuść sobie zwłaszcza prace na zewnątrz, bo jeszcze się rozchorujesz.

Na zewnątrz wychodzę w dwóch sprawach....o 5.50 do pracy i po 16 po drewno z Mrówą.... Prace polowe muszą poczekać na plusowe temperatury.

Teraz jest akcja gładzie w środku :-).

Edytowane przez fulek

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, fulek! przychodzę z rewizytą. Ależ u Was się dzieje. U nas był płytkarz, ale już się zbył :), ja tymczasem nawet nie mam najmniejszej ochoty palcem ruszać jak już w domu jestem. Mąż też, więc robota stoi (a takie plany były: że poddasze się będzie ocieplać, że ściany się będzie malować itd, itd). Podziwiam, podziwiam determinację :)

Witam się ciepło.

Prezenty naprawdę SUPER sobie kupiliście!

To ja jednak sknera jestem, bo ja kupiłam mężowi 15tkę Fiskarsa;)

A tak na prawdę, to jak pan w sklepie zapytał sie mnie, jaka ma być ta siekiera i pokazał asortyment, to ja zupełnie zgłupiałam.:eek:

Myślałam, że siekiera to siekiera i już!

Oj, dużo się trzeba naumieć, jak się chce w domku mieszkać:yes:

Mam problem. Co zrobić z tym cholerstwem? Jak obudować? a może zamalować tylko i już?? Nie wiem sama...

A gdzie masz to "cudo"?

Może obudować się da.

Jak w garażu to chyba rzeczywiście szkoda teraz na to Twojej pracy.

Chociaż z drugiej strony, jak już biegasz po drabinie z tym gipsem, to pewnie wolałabyś mieć to już z głowy.

No sama nie wiem.

Ja garaż na razie odpuściłam.

Nawet jeszcze się do niego wjechać nie da, to zajmuję się najpierw tym "codziennym" wnętrzem.

Dobrej nocki życzę i spadam spać, bo usnę przy kompie;)

Pozdrawiam

Kasia

• 2 weeks później...
A ta ostatnia fota to sami strukturę robiliście czy to się jakoś nakleja czy jak?? Nie znam się na takich rzeczach kompletnie więc tak pytam...

Struktura jest po prawej stronie - takki cienki paseczek załapał się tylko na zdjecie (http://alpinafarby.pl/produkt/88-impression-effekt.html), a te mazy robiłam z gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ FINISH. Nakładałam packą z małymi zębami.

Miałam się uczyć na kotłowni, ale tam non stop pełno drewna leży i nie ma jak.... cały czas kombinuję jak i od czego zacząć. A..i bez przesady,że całkiem sama....a Mrówę to od czego mam...też będzie się uczył razem ze mną :wave: ;-).

Pumpaluna, jak bym miała kasę, to bym nawet nie myślała o tym,żeby za co kolwiek się brać.

. Zaczęłam mierzyć salon z myślą o ilości płytek jak czeka nas do kupienia...Teraz tylko policzyć m2-towe i już...można sobie rwać z głowy włosy na samą myśl,ze będzie to .... sporo bo ok. 60m2.

bo Ty masz otwartą przestrzeń na dole, prawda? A w salonie masz podłogówkę, że dajesz płytki nie panele? Chociaż w sumie cena od m2 porównywalna ale robota z panelami łatwiejsza

bo Ty masz otwartą przestrzeń na dole, prawda? A w salonie masz podłogówkę, że dajesz płytki nie panele? Chociaż w sumie cena od m2 porównywalna ale robota z panelami łatwiejsza

Tak otwarta przestrzeń no i podłogówka jest, a Mrówa nie zgadza się na panele, bo teraz butów goście nie zdejmują...więc można szybko zniszczyć panele.