Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

No to moi goście starej daty i buty zawsze zdejmują. Dla mnie płytki w salonie są dobrym rozwiązaniem jak podłogówka grzeje, ale latem jest dla mnie po prostu za zimno. Ja non stop biegam na bosaka, tak samo moje dzieciaki więc latem byśmy gołą stopą po "betonie" latali

Pumpaluna, ja też z tych co buciory ściągają jak wchodzą do domu, ale mam takich znajomych, których nie da się wytresować i nic z tym nie zrobię, nawet gdyby nie wiem, co. Mam też takiego znajomego, który lepiej żeby jednak nie ściągał butów, ponieważ ma jakieś problemy ze świeżością swoich stóp....

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

jak już się zalogowałam to postanowiłam wpaść do ciebie i powiedzieć, że zaglądam i podziwiam. Skąd ty bierzesz tyle siły kobieto? Bardzo mi się podoba to co zrobiliście, super:). U mnie castingi na wykonawców, okna gotowe czekają, tydzień, dwa i ruszamy. Pozdrawiam i życzę słoneczka żeby wam droga wyschła.:bye:

• 3 weeks później...
Witaj,

jak już się zalogowałam to postanowiłam wpaść do ciebie i powiedzieć, że zaglądam i podziwiam. Skąd ty bierzesz tyle siły kobieto? Bardzo mi się podoba to co zrobiliście, super:). U mnie castingi na wykonawców, okna gotowe czekają, tydzień, dwa i ruszamy. Pozdrawiam i życzę słoneczka żeby wam droga wyschła.:bye:

Lilaer. Dzięki,że tu zaglądasz. Ja ostatnio mam mało czasu,żeby spokojnie poczytać dzienniki na muratorze. Tobie także dużo słoneczka i "zaliczania" kolenych etapów budowy :-)

Ja Cię podziwiam i Ci zazdroszczę jednocześnie:yes: Zazdroszczę, bo już mieszkacie i tego, że na wsi. Podziwiam za kawał roboty jaki odwalasz. Tytan z Ciebie:)

Po roku chyba przyznasz, że warto:)

Na fotce masz sarenkę, nie jelonka;)

I zapomniałam napisać - śliczne płytki do wiatrołapu.

Na fotce masz sarenkę, nie jelonka;).

Mrówa miała lornetę i mówiła,że to młody jelonek, ale ja tam kłócić się nie będę ;-)

I zapomniałam napisać - śliczne płytki do wiatrołapu.

Dzięki

A jak Ty na ten dach weszłaś? Miałaś chociaż jakieś zabezpieczenie?

Wlazłam przez okno. Najpierw z garderoby i czyściłam dachówki po lewej, a potem z prawej przez okno w pokoju córki.

Trochę zwisałam nad oknem a potem weszłam i chodziłam po gąsiorach.

Ja nie widzę ani sarenki ani jelonka;)

Nie przejmuj się, ja jak nie ubiorę na nos okularów to tez nic nie widzę ;-)

Fajne płytki do wiatrołapu:)

Dzięki

Edytowane przez fulek

No no... Strop typu filigran ma to do siebie,że jest śliski i teoretycznie wymaga tylko zagruntowania i pomalowania, a w praktyce....zawsze znajdą się jakieś dziurki "z powietrzem", które trzeba zakleić. Dlatego kładę cienką warstwę gładzi.

Kamienie mają być właśnie w pokoju kominkowym na ścianie pod ta okropną czarną rurą od komina.

Jeszcze nie słyszałam o samodzielnym robieniu kamieni. Możesz coś o tym więcej napisać?

Ja znalazłam gdzieś taki wątek na forum, ale teraz jak na złość go nie widzę. Kupiłam formy i mam przepis na "masę" do formy i tyle. Zobaczymi co mi z tego wyjdzie. Jutro będę próbować.

• 2 weeks później...
Witam! i od razu piszę ,że jestem pod ogromny wrażeniem! :D sama kładziesz kfale w łazience? szacun :D naprawdę :D robiłaś to już kiedyś? może ja też kiedyś popróbuję....na piwnicy :D

Witaj w moich skromnych progach MSDRACULA. Dzięki za słowa uznania.

Wszystko co robię w naszym domku, robię pierwszy raz w życiu. Wszystko jest dla mnie nowe, ale jak widać nie niemozliwe.

Popróbuj, popróbuj...fajna zabawa ;-)