msdracula 06.04.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Fulek a wiesz, że chyba chętnie spróbuje jak się doczekam... Wesołych Świąt!! http://img230.imageshack.us/img230/7499/kartkawielkanocna8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.04.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Agalind i MsDracula. Dziewczyny dzięki za życzenia świąteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.04.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Opowiadałam mężowi o Tobie ha ha i powiedział, że mnie trochę przeszkoli i też spróbuję z kaflami ale pewnie się skończy na kładzeniu fugi dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 27.04.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) MSDRACULA. Trzymam kciuki,zebyś jednak spróbowała kłaść płytki. Fugi zostaw męzowi, bo to jest sztuka dobrze "upchac" fugę...Ja walcze jeszcze z ociepleniem wykusza (na zewnątrz). Myślę,że jutro już skończę. Edytowane 17 Maja 2012 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.05.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 13 kwietnia 2012 Przyjechali panowie od okien i drzwi. Drzwi wejściowe sie "obwiesiły" i nie można ich było ani zamknąć, a tym bardziej zakluczyć. Poza tym, mamy założone źle trzy rolety. Sznurki sa po tych samych stronach co klamki. Cześć Fulek:) A co nie tak z tymi sznurkami od rolet?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 28 maja 2012 Zaniemogłam. Nie wstałam nawet z łóżka. Łeb mi pęka, a kręgosłup napier... no to się dorobiłaś, mam nadzieję że dotarłaś do lekarza i szybko staniesz na nogi. Ja właśnie kończę serię meeeeega bolesnych zastrzyków okupionych nie tylko bólem zadka ale i silnymi (wsyzstkimi chyba możliwymi) skutkami ubocznymi. Już najchętniej bym się za jakąś robotę złapała ale lekarz kazał mi wszelkie prace siłowe wybić sobie z głowy na dłużej. ps. a propos rolet, w sypialni mamy marketowe i w tych faktycznie nie było wyjścia i sznurek jest nad klamką, pozostałe były na zamówienie i już odpowiednio po 2 stronach mamy regulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.05.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Aaa to o rolety wewnętrzne chodzi??Ja mam w głowie zewnętrzne teraz. W czasie pomiaru mnie pan przy każdym oknie pytał z której strony zwijanie a ja nie miałam pojęcia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.05.2012 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cześć Fulek:) A co nie tak z tymi sznurkami od rolet?? ...ps. a propos rolet, w sypialni mamy marketowe i w tych faktycznie nie było wyjścia i sznurek jest nad klamką, pozostałe były na zamówienie i już odpowiednio po 2 stronach mamy regulację Aaa to o rolety wewnętrzne chodzi?? Ja mam w głowie zewnętrzne teraz. W czasie pomiaru mnie pan przy każdym oknie pytał z której strony zwijanie a ja nie miałam pojęcia:( Hej dziewczyny, a ja myślalam,że już nikt nie czyta tych moich bazgroł. Dzięki za odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.05.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Cześć Fulek:) A co nie tak z tymi sznurkami od rolet?? Problem był z zamontowaniem podtynkowych zwijaczy do rolet. W wykuszu pomiedzy oknami mamy wylane betonowe "ścianki". Uniemożliwoało to zamocowanie zwijaczy, bo w beton ni jak się nie wkujesz, tym bardziej,że są pręty zbrojeniowe. Dlatego trzeba było odwrócić cały mechanizm, żeby można było zamocować w ścianie w bloczkach H+H. Aaa to o rolety wewnętrzne chodzi?? Ja mam w głowie zewnętrzne teraz. W czasie pomiaru mnie pan przy każdym oknie pytał z której strony zwijanie a ja nie miałam pojęcia:( A jakie to są wewnętrzne?Hmm. Ja mam rolety zewnętrzne ze sznurkami w środku. Teraz z perspektywy czasu, kupiłabym elektryczne - gdybym miała kasiorę, ale juz wiem, że jest to do zrobienia, więc ...może za rok lub dwa kupię elektyczne. Wracając do sznurków. Problem znika, kiedy masz okna dwuskrzydłowe. Wtedy musisz się sama zastanowić po której stronie będzie wygodniej. Edytowane 31 Maja 2012 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.05.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 no to się dorobiłaś, mam nadzieję że dotarłaś do lekarza i szybko staniesz na nogi. Ja właśnie kończę serię meeeeega bolesnych zastrzyków okupionych nie tylko bólem zadka ale i silnymi (wsyzstkimi chyba możliwymi) skutkami ubocznymi. Już najchętniej bym się za jakąś robotę złapała ale lekarz kazał mi wszelkie prace siłowe wybić sobie z głowy na dłużej. Oczywiście,ze nie byłam u lekarza. Ortopedę mam dopiero 29 VI, a przy mojej dyskopatii, to normalka,że mam dni że z wyrka zwlec się nie mogę. Dlatego Mrówa czasem musi mi pomóc wstać. A jak wstanę i rozchodzę się , to potem jakoś żyję. Ja powinnam mieć dwa razy w roku rehabilitację, ale wiadomo jak chętnie lekarze dają i jakie terminy są,żeby się dostać, a prywatnie nie stać mnie. ps. a propos rolet, w sypialni mamy marketowe i w tych faktycznie nie było wyjścia i sznurek jest nad klamką, pozostałe były na zamówienie i już odpowiednio po 2 stronach mamy regulację U nas regulacja jest tylko po jednej, w większości okien jest ok, poza wykuszem, u góry w garderobie i u córki w pokoju. Tam, te głąby założyły rolety odwrotnie, czyli ta co miała być w garderobie jest w pokoju córki i odwrotnie. Wczaeśniej nie zwróciłam na to uwagi, dopiero zauważyłam podczas użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.05.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Problem był z zamontowaniem podtynkowych zwijaczy do rolet. W wykuszu pomiedzy oknami mamy wylane betonowe "ścianki". Uniemożliwoało to zamocowanie zwijaczy, bo w beton ni jak się nie wkujesz, tym bardziej,że są pręty zbrojeniowe. Dlatego trzeba było odwrócić cały mechanizm, żeby można było zamocować w ścianie w bloczkach H+H. No dobrze, ale to problem jest że zwijacz tam gdzie klamka?? Sorry ale ciemna jestem w tym temacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.05.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No dobrze, ale to problem jest że zwijacz tam gdzie klamka?? Sorry ale ciemna jestem w tym temacie;) Dokładnie tak. A oni zamontowali tak roletę,że zwijacz był tam gdzie klamka i do tego jeszcze te betonowe ścianki. Czyli dali du... podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Fulet a to ja nie wiedziałam że ty o roletach zewn piszesz. Nie mam takowych więc nawet nie wiem jak to działa. My mamy zwykłe materiałowe z LM tylko w sypialni i czasowo aż będzie mnie na moje czerwone wymarzone rzymskie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Biedulko, odpoczywaj sobie i sił nabieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.06.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Ale już sie domowo robi zazdroszczę, że jesteście już na etapie kiedy pogoda nie przeszkadza w pracach, bo u nas ostatnio prognoza pogody to najczęściej oglądany program W ogóle to nadal jestem pod wrażeniem ile prac wykonujesz sama, szacun normalnie Błyszcząca ścianka bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Plytki ze zdjecia w sklepie znacznie lepiej wygladaja niz te z foty z netu, planuejsz tez sama klasc? jestem ciekawa jak idzie fugowanie,ile mm fuge robisz w plytkach? ja mam wszedzie waskie a na tarasie to juz ponoc musi byc 1,5 najwiecej... a w ogole to chyba pójdę w twoje ślady i w czasie urlopu ułożę płytki na tarasie, już poczytałam instrukcje odnośnie izolacji ciekłą folią i dylatacji a i filmiki z układania płytek mam wynalezione. Facet chciał tysiąc zł za ułożenie 20m2 płytek Edytowane 21 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 21.06.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Plytki ze zdjecia w sklepie znacznie lepiej wygladaja niz te z foty z netu, planuejsz tez sama klasc? jestem ciekawa jak idzie fugowanie,ile mm fuge robisz w plytkach? ja mam wszedzie waskie a na tarasie to juz ponoc musi byc 1,5 najwiecej... a w ogole to chyba pójdę w twoje ślady i w czasie urlopu ułożę płytki na tarasie, już poczytałam instrukcje odnośnie izolacji ciekłą folią i dylatacji a i filmiki z układania płytek mam wynalezione. Facet chciał tysiąc zł za ułożenie 20m2 płytek Tak planuję sama kłaść. Ja mam krzyżyki "2" i tak kładłam fugi i w łazience i w wiatrołapie. Z początkiem lipca biorę znowu urlop i będę lecieć z kuchnią. Na ścianie płytki będą na styk (są małe 10*10), a na podłodze...nie wiem...muszę sie zastanowić jeszcze. Matko 50 zł za 1 m2!! Czasami żałuję,że skończyłam studia, trzeba było pójść do zawodówki na glazurnictwo czy coś w tym stylu..... Zrobiłabym furrorę...nie słyszałam,żeby kobiety zawodowo zajmowaly się układaniem glazury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 za płytki u nas biorą u nas od 40 do 70zł, za tarasowe jest i po 20zł od metra więcej bo trzeba zrobić dodatkową izolację i elewacje a nasza cena taka dlatego że wykonawca robił wszystko w domu. Dla mnie to i tak jednak za dużo jak za taki kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.07.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 16 Lipca 2012 Jestem po dwutygodniowym urlopie i stwierdzam,że mój dziennik spadł na samo dno. Jutro postaram się go uzupełnić. Chyba cię ściągnęłam myślami. Przeglądałam dzienniki i tak mi się przypomniało, że dawno nic nie pisałaś. Czekam na aktualizacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magutka 24.07.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Witam. Jestem tu nowa:) Oglądam Pani dziennik i podziwiam:wave: Ja też zamierzam budować Glicynke2 ale na razie jesteśmy na etapie fundamentów:( Może ma Pani dla mnie jakieś rady jeśli chodzi o domek była bym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts