Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
13 kwietnia 2012

Przyjechali panowie od okien i drzwi. Drzwi wejściowe sie "obwiesiły" i nie można ich było ani zamknąć, a tym bardziej zakluczyć.

Poza tym, mamy założone źle trzy rolety.

Sznurki sa po tych samych stronach co klamki.

Cześć Fulek:)

A co nie tak z tymi sznurkami od rolet??

28 maja 2012

Zaniemogłam. Nie wstałam nawet z łóżka. Łeb mi pęka, a kręgosłup napier...

no to się dorobiłaś, mam nadzieję że dotarłaś do lekarza i szybko staniesz na nogi. Ja właśnie kończę serię meeeeega bolesnych zastrzyków okupionych nie tylko bólem zadka ale i silnymi (wsyzstkimi chyba możliwymi) skutkami ubocznymi. Już najchętniej bym się za jakąś robotę złapała ale lekarz kazał mi wszelkie prace siłowe wybić sobie z głowy na dłużej.

ps.

a propos rolet, w sypialni mamy marketowe i w tych faktycznie nie było wyjścia i sznurek jest nad klamką, pozostałe były na zamówienie i już odpowiednio po 2 stronach mamy regulację

...ps.

a propos rolet, w sypialni mamy marketowe i w tych faktycznie nie było wyjścia i sznurek jest nad klamką, pozostałe były na zamówienie i już odpowiednio po 2 stronach mamy regulację

Aaa to o rolety wewnętrzne chodzi??

Ja mam w głowie zewnętrzne teraz. W czasie pomiaru mnie pan przy każdym oknie pytał z której strony zwijanie a ja nie miałam pojęcia:(

Hej dziewczyny, a ja myślalam,że już nikt nie czyta tych moich bazgroł.

Dzięki za odwiedziny.

Problem był z zamontowaniem podtynkowych zwijaczy do rolet. W wykuszu pomiedzy oknami mamy wylane betonowe "ścianki". Uniemożliwoało to zamocowanie zwijaczy, bo w beton ni jak się nie wkujesz, tym bardziej,że są pręty zbrojeniowe. Dlatego trzeba było odwrócić cały mechanizm, żeby można było zamocować w ścianie w bloczkach H+H.

Aaa to o rolety wewnętrzne chodzi??

Ja mam w głowie zewnętrzne teraz. W czasie pomiaru mnie pan przy każdym oknie pytał z której strony zwijanie a ja nie miałam pojęcia:(

A jakie to są wewnętrzne?Hmm.

Ja mam rolety zewnętrzne ze sznurkami w środku.

Teraz z perspektywy czasu, kupiłabym elektryczne - gdybym miała kasiorę, ale juz wiem, że jest to do zrobienia, więc ...może za rok lub dwa kupię elektyczne.

Wracając do sznurków.

Problem znika, kiedy masz okna dwuskrzydłowe. Wtedy musisz się sama zastanowić po której stronie będzie wygodniej.

Edytowane przez fulek

no to się dorobiłaś, mam nadzieję że dotarłaś do lekarza i szybko staniesz na nogi. Ja właśnie kończę serię meeeeega bolesnych zastrzyków okupionych nie tylko bólem zadka ale i silnymi (wsyzstkimi chyba możliwymi) skutkami ubocznymi. Już najchętniej bym się za jakąś robotę złapała ale lekarz kazał mi wszelkie prace siłowe wybić sobie z głowy na dłużej.

Oczywiście,ze nie byłam u lekarza.

Ortopedę mam dopiero 29 VI, a przy mojej dyskopatii, to normalka,że mam dni że z wyrka zwlec się nie mogę. Dlatego Mrówa czasem musi mi pomóc wstać. A jak wstanę i rozchodzę się , to potem jakoś żyję. Ja powinnam mieć dwa razy w roku rehabilitację, ale wiadomo jak chętnie lekarze dają i jakie terminy są,żeby się dostać, a prywatnie nie stać mnie.

ps.

U nas regulacja jest tylko po jednej, w większości okien jest ok, poza wykuszem, u góry w garderobie i u córki w pokoju. Tam, te głąby założyły rolety odwrotnie, czyli ta co miała być w garderobie jest w pokoju córki i odwrotnie. Wczaeśniej nie zwróciłam na to uwagi, dopiero zauważyłam podczas użytkowania.

Problem był z zamontowaniem podtynkowych zwijaczy do rolet. W wykuszu pomiedzy oknami mamy wylane betonowe "ścianki". Uniemożliwoało to zamocowanie zwijaczy, bo w beton ni jak się nie wkujesz, tym bardziej,że są pręty zbrojeniowe. Dlatego trzeba było odwrócić cały mechanizm, żeby można było zamocować w ścianie w bloczkach H+H.

No dobrze, ale to problem jest że zwijacz tam gdzie klamka??

Sorry ale ciemna jestem w tym temacie;)

• 3 weeks później...

Ale już sie domowo robi :D zazdroszczę, że jesteście już na etapie kiedy pogoda nie przeszkadza w pracach, bo u nas ostatnio prognoza pogody to najczęściej oglądany program :lol2:

W ogóle to nadal jestem pod wrażeniem ile prac wykonujesz sama, szacun normalnie :D

Błyszcząca ścianka bardzo fajna :yes:

Plytki ze zdjecia w sklepie znacznie lepiej wygladaja niz te z foty z netu, planuejsz tez sama klasc? jestem ciekawa jak idzie fugowanie,ile mm fuge robisz w plytkach? ja mam wszedzie waskie a na tarasie to juz ponoc musi byc 1,5 najwiecej... a w ogole to chyba pójdę w twoje ślady i w czasie urlopu ułożę płytki na tarasie, już poczytałam instrukcje odnośnie izolacji ciekłą folią i dylatacji a i filmiki z układania płytek mam wynalezione. Facet chciał tysiąc zł za ułożenie 20m2 płytek Edytowane przez pumpaluna

Plytki ze zdjecia w sklepie znacznie lepiej wygladaja niz te z foty z netu, planuejsz tez sama klasc? jestem ciekawa jak idzie fugowanie,ile mm fuge robisz w plytkach? ja mam wszedzie waskie a na tarasie to juz ponoc musi byc 1,5 najwiecej... a w ogole to chyba pójdę w twoje ślady i w czasie urlopu ułożę płytki na tarasie, już poczytałam instrukcje odnośnie izolacji ciekłą folią i dylatacji a i filmiki z układania płytek mam wynalezione. Facet chciał tysiąc zł za ułożenie 20m2 płytek

Tak planuję sama kłaść.

Ja mam krzyżyki "2" i tak kładłam fugi i w łazience i w wiatrołapie.

Z początkiem lipca biorę znowu urlop i będę lecieć z kuchnią. Na ścianie płytki będą na styk (są małe 10*10), a na podłodze...nie wiem...muszę sie zastanowić jeszcze.

Matko 50 zł za 1 m2!! :mad: Czasami żałuję,że skończyłam studia, trzeba było pójść do zawodówki na glazurnictwo czy coś w tym stylu.....

Zrobiłabym furrorę...nie słyszałam,żeby kobiety zawodowo zajmowaly się układaniem glazury...

• 4 weeks później...
16 Lipca 2012

Jestem po dwutygodniowym urlopie i stwierdzam,że mój dziennik spadł na samo dno.:p

Jutro postaram się go uzupełnić.

Chyba cię ściągnęłam myślami. Przeglądałam dzienniki i tak mi się przypomniało, że dawno nic nie pisałaś. Czekam na aktualizacje:)

Witam. Jestem tu nowa:) Oglądam Pani dziennik i podziwiam:wave: Ja też zamierzam budować Glicynke2 ale na razie jesteśmy na etapie fundamentów:( Może ma Pani dla mnie jakieś rady jeśli chodzi o domek była bym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.