agalind 06.11.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ładnie Ci te płytki idą Czyzbyscie jeszcze w kominku nie palili? Taki czyściutki, nie to co nasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 06.11.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 No niestety jeszcze nie paliliśmy....Kominek stoi od 2 m-cy i nie ma komu rozpalić . Z resztą jeszcze niedawno stało tu mnóstwo gratów, więc nie bardzo było jak palić. Myślę,że do świat rozpalimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.11.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jak zaczniecie palić to codziennie bedziecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 06.11.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jak zaczniecie palić to codziennie bedziecie:) Oby drewna nam starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.11.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Zacznijcie juz suszyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 06.11.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Możesz mi powiedzieć, podpowiedzieć w jaki sposób blat utrzymuje się na takiej cienkiej płycie (chodzi mi o kuchenny barek)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 14.11.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 RociaMaznełam coś w rodzaju szkicu. Nie jestem dobra z rysunku, ale może coś z tego zrozumiesz. http://img189.imageshack.us/img189/551/barek.jpg Uploaded with ImageShack.us Jak coś to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka krejzolka 19.11.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wreszcie dodałaś nowe fotki Podłoga w salonie wyszła super. Płytki bardzo fajne, a ułożenie... mucha nie siada. Fuluś, a czy ta rura pod sufitem (chyba od kotła CO) nie mogłaby "iść" do komina po stronie kotłowni? U nas zauważyłam, że wlot do przewodu dymowego w kominie też nie jest od strony kotła. Rura idzie od kotła, przebija się przez ściankę pomiędzy kotłownią i garażem i wchodzi w garażu do komina. Chyba, że wasz komin ma inne kanały? Możesz napisać jaki kolor w salonie? A może już było na ten temat, a ja nie widzę... uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka krejzolka 19.11.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Zacznijcie juz suszyc:) Suszenie drewna to jak się okazuje bardzo czasochłonny proces. Zakupiłam drewno (jesion) kiedy zrobiliśmy w końcu kominek i jak mi pan powiedział, żeby posezonował się najlepiej 2 lata to A moglismy kupić wcześniej... Leżałoby już sobie z rok. Na razie póki co palimy brykietami z taką dziurką w środku. W Waszej okolicy sądząc po fotkach to drewna raczej nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.11.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 .......... Fuluś, a czy ta rura pod sufitem (chyba od kotła CO) nie mogłaby "iść" do komina po stronie kotłowni? U nas zauważyłam, że wlot do przewodu dymowego w kominie też nie jest od strony kotła. Rura idzie od kotła, przebija się przez ściankę pomiędzy kotłownią i garażem i wchodzi w garażu do komina. Chyba, że wasz komin ma inne kanały? Możesz napisać jaki kolor w salonie? A może już było na ten temat, a ja nie widzę... uściski Marilka....no właśnie nie mogła, bo coś tam było, ze przy tym stropie co mamy to nie miałby się na czym oprzeć. U mnie wygląda to teraz tak: http://img687.imageshack.us/img687/1909/kominy.jpg Uploaded with ImageShack.us ale lepiej byłoby tak: http://img41.imageshack.us/img41/7491/kominy2.jpg Uploaded with ImageShack.us Możesz napisać jaki kolor w salonie? A może już było na ten temat, a ja nie widzę... ... W salonie będzie cappucino i malina i ecri. Jeszcze tylko nie wiem która jaka ściana, a sufit oczywiście ecri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka krejzolka 19.11.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Widzę, że gustujemy w podobnych kolorach Ten w Waszej kuchni też bardzo mi się podoba. My zdecydowaliśmy się tylko na bordo na klatce schodowej, bo mój Małż troche się boi takich odważniejszych zestawień. A mnie się wydaje, że jak taka malina sąsiaduje z np neutralnym ecru to jest OK. Może przy malowaniu go namówię Z kominem to faktycznie macie inaczej bo u nas wypadają te przewody równolegle ze ścianą, no tak jak jest w projekcie. Ale duszę masz artystyczną (co widać na zdjątkach) więc z pewnością wymyślisz jakowąś zabudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.11.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 gratuluję!prześledziłem cały wątek (mogłem delikatnie pomijać) ale zawzięcie wytrwałość i pracoholizm godny pozazdroszczenia!najbardziej się ubawiłem czytając "w tle widać budowę mojej super sąsiadeczki"...."to już nie moja sąsiadka,nie jestem zawzięta ale....":Dpozdrawiam i 3mam kciuki za wigilie w new home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Fulek, stroiki szykujesz czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.11.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Fulek, stroiki szykujesz czy jak? Yyyy.....nie kumam pytania W poniedziałek dodałam nowe foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Yyyy.....nie kumam pytania W poniedziałek dodałam nowe foty. To chyba ja nic nie kumam, bo zagladalam do dziennika i nic nie widziałam:sick: Ważne, ze sie odezwałaś Fugi wyszły jak na profesjonalistę przystało - po mistrzowsku:) Fajne zwierzaki tam macie, choć ja tego latającego to bym ustrzeliła. Do dziś pamiętam mój blokowy balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 28.11.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 To chyba ja nic nie kumam, bo zagladalam do dziennika i nic nie widziałam:sick: Ważne, ze sie odezwałaś Fugi wyszły jak na profesjonalistę przystało - po mistrzowsku:) Fajne zwierzaki tam macie, choć ja tego latającego to bym ustrzeliła. Do dziś pamiętam mój blokowy balkon Ty mi tutaj Aga nie słodź. Bez przesady z tymi fugami. Zwierzaki...no cóż...ja się tego lisa to trochę obawiam, w końcu to nieoswojony zwierz, a co do gołębi....to ja je lubię oglądać, ale zdala od mojego dachu. Miałam nadzieję,że do świąt pomalujemy salon, ale nie damy rady. Mrówa nie dostanie urlopu, a ja go po prostu już nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ty mi tutaj Aga nie słodź. Bez przesady z tymi fugami. Zwierzaki...no cóż...ja się tego lisa to trochę obawiam, w końcu to nieoswojony zwierz, a co do gołębi....to ja je lubię oglądać, ale zdala od mojego dachu. Miałam nadzieję,że do świąt pomalujemy salon, ale nie damy rady. Mrówa nie dostanie urlopu, a ja go po prostu już nie mam Nie słodzę Zdolna jesteś i tyle:) Dzikich zwierząt to sie boję, bo nie wiadomo co one mi przyniosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.11.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 ja też bym się bała tego lisa, nigdy nie wiadomo co za zarazę przyniesie, zwierzęciu to w ogóle nie wiara ale ja to strasznie bojąca ogólnie jestem. Fulek jak ty robisz te wszystkie dekoracje to masz już niezłą wprawę i rozeznanie powiedz mi czy taki wianek na drzwi upleciony z żywych gałązek to bardzo ciężki będzie? Zastanawiam się czy bawić się w świerkowe plecenie czy może kupić gotową podstawę wiklinową i na jej bazie coś wymodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.11.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 ....Fulek jak ty robisz te wszystkie dekoracje to masz już niezłą wprawę i rozeznanie powiedz mi czy taki wianek na drzwi upleciony z żywych gałązek to bardzo ciężki będzie? Zastanawiam się czy bawić się w świerkowe plecenie czy może kupić gotową podstawę wiklinową i na jej bazie coś wymodzić Pumapluna ostatnio oglądałam u nas w hurtowni kwiaciarskiej taki plastikowy niewielki wianek z zieloną wkładką, do której można wpinać zielone gałązki świerkowe (raczej krótkie). Sama się nad nim zastanawiałam, ale kosztował chyba ze 20 zł, to mi szkoda kasy było. Myślę, że do tego koła spokojnie mogłabyś powkładać świerk i nie byłoby takie ciężkie. A jakie efektowne........ Można też upleść z siana wianek i do nigo klejem na gorąco doczepić świerk. Najprostszy i najlżejszy jest sztuczny wianek z którego ja korzystałam. Jest bardzo bardzo lekki. Jak coś tam zrobisz to wrzóć mi fotę. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.11.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Pumapluna ostatnio oglądałam u nas w hurtowni kwiaciarskiej taki plastikowy niewielki wianek z zieloną wkładką, do której można wpinać zielone gałązki świerkowe (raczej krótkie). Sama się nad nim zastanawiałam, ale kosztował chyba ze 20 zł, to mi szkoda kasy było. Myślę, że do tego koła spokojnie mogłabyś powkładać świerk i nie byłoby takie ciężkie. A jakie efektowne........ Można też upleść z siana wianek i do nigo klejem na gorąco doczepić świerk. Najprostszy i najlżejszy jest sztuczny wianek z którego ja korzystałam. Jest bardzo bardzo lekki. Jak coś tam zrobisz to wrzóć mi fotę. Powodzenia. Co roku robię takie plecione na słomie i obklejam gałązkami i ozdobami. Choć bardzo lubię też takie "gołe" natoralne słomiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts