Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wreszcie dodałaś nowe fotki :) Podłoga w salonie wyszła super. Płytki bardzo fajne, a ułożenie... mucha nie siada.

Fuluś, a czy ta rura pod sufitem (chyba od kotła CO) nie mogłaby "iść" do komina po stronie kotłowni? U nas zauważyłam, że wlot do przewodu dymowego w kominie też nie jest od strony kotła. Rura idzie od kotła, przebija się przez ściankę pomiędzy kotłownią i garażem i wchodzi w garażu do komina. Chyba, że wasz komin ma inne kanały?

Możesz napisać jaki kolor w salonie? A może już było na ten temat, a ja nie widzę...

uściski

Zacznijcie juz suszyc:)

Suszenie drewna to jak się okazuje bardzo czasochłonny proces. Zakupiłam drewno (jesion) kiedy zrobiliśmy w końcu kominek i jak mi pan powiedział, żeby posezonował się najlepiej 2 lata to :jawdrop: A moglismy kupić wcześniej... Leżałoby już sobie z rok. Na razie póki co palimy brykietami z taką dziurką w środku. W Waszej okolicy sądząc po fotkach to drewna raczej nie brakuje :)

..........

Fuluś, a czy ta rura pod sufitem (chyba od kotła CO) nie mogłaby "iść" do komina po stronie kotłowni? U nas zauważyłam, że wlot do przewodu dymowego w kominie też nie jest od strony kotła. Rura idzie od kotła, przebija się przez ściankę pomiędzy kotłownią i garażem i wchodzi w garażu do komina. Chyba, że wasz komin ma inne kanały?

Możesz napisać jaki kolor w salonie? A może już było na ten temat, a ja nie widzę...

uściski

Marilka....no właśnie nie mogła, bo coś tam było, ze przy tym stropie co mamy to nie miałby się na czym oprzeć.

U mnie wygląda to teraz tak:

http://img687.imageshack.us/img687/1909/kominy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ale lepiej byłoby tak:

http://img41.imageshack.us/img41/7491/kominy2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

...

W salonie będzie cappucino i malina i ecri. Jeszcze tylko nie wiem która jaka ściana, a sufit oczywiście ecri :-)

Widzę, że gustujemy w podobnych kolorach :) Ten w Waszej kuchni też bardzo mi się podoba. My zdecydowaliśmy się tylko na bordo na klatce schodowej, bo mój Małż troche się boi takich odważniejszych zestawień. A mnie się wydaje, że jak taka malina sąsiaduje z np neutralnym ecru to jest OK. Może przy malowaniu go namówię ;)

Z kominem to faktycznie macie inaczej bo u nas wypadają te przewody równolegle ze ścianą, no tak jak jest w projekcie. Ale duszę masz artystyczną (co widać na zdjątkach) więc z pewnością wymyślisz jakowąś zabudowę :D

gratuluję!

prześledziłem cały wątek (mogłem delikatnie pomijać) ale zawzięcie wytrwałość i pracoholizm godny pozazdroszczenia!

najbardziej się ubawiłem czytając "w tle widać budowę mojej super sąsiadeczki"...."to już nie moja sąsiadka,nie jestem zawzięta ale....":D

pozdrawiam i 3mam kciuki za wigilie w new home

Yyyy.....nie kumam pytania :eek:

W poniedziałek dodałam nowe foty. ;-)

To chyba ja nic nie kumam, bo zagladalam do dziennika i nic nie widziałam:sick: Ważne, ze sie odezwałaś:)

Fugi wyszły jak na profesjonalistę przystało - po mistrzowsku:)

Fajne zwierzaki tam macie, choć ja tego latającego to bym ustrzeliła. Do dziś pamiętam mój blokowy balkon :mad:

To chyba ja nic nie kumam, bo zagladalam do dziennika i nic nie widziałam:sick: Ważne, ze sie odezwałaś:)

Fugi wyszły jak na profesjonalistę przystało - po mistrzowsku:)

Fajne zwierzaki tam macie, choć ja tego latającego to bym ustrzeliła. Do dziś pamiętam mój blokowy balkon :mad:

Ty mi tutaj Aga nie słodź. Bez przesady z tymi fugami.

Zwierzaki...no cóż...ja się tego lisa to trochę obawiam, w końcu to nieoswojony zwierz, a co do gołębi....to ja je lubię oglądać, ale zdala od mojego dachu.

Miałam nadzieję,że do świąt pomalujemy salon, ale nie damy rady.

Mrówa nie dostanie urlopu, a ja go po prostu już nie mam :cry:

Ty mi tutaj Aga nie słodź. Bez przesady z tymi fugami.

Zwierzaki...no cóż...ja się tego lisa to trochę obawiam, w końcu to nieoswojony zwierz, a co do gołębi....to ja je lubię oglądać, ale zdala od mojego dachu.

Miałam nadzieję,że do świąt pomalujemy salon, ale nie damy rady.

Mrówa nie dostanie urlopu, a ja go po prostu już nie mam :cry:

Nie słodzę:no: Zdolna jesteś i tyle:)

Dzikich zwierząt to sie boję, bo nie wiadomo co one mi przyniosą.

ja też bym się bała tego lisa, nigdy nie wiadomo co za zarazę przyniesie, zwierzęciu to w ogóle nie wiara ale ja to strasznie bojąca ogólnie jestem.

Fulek jak ty robisz te wszystkie dekoracje to masz już niezłą wprawę i rozeznanie powiedz mi czy taki wianek na drzwi upleciony z żywych gałązek to bardzo ciężki będzie? Zastanawiam się czy bawić się w świerkowe plecenie czy może kupić gotową podstawę wiklinową i na jej bazie coś wymodzić

....Fulek jak ty robisz te wszystkie dekoracje to masz już niezłą wprawę i rozeznanie powiedz mi czy taki wianek na drzwi upleciony z żywych gałązek to bardzo ciężki będzie? Zastanawiam się czy bawić się w świerkowe plecenie czy może kupić gotową podstawę wiklinową i na jej bazie coś wymodzić

Pumapluna ostatnio oglądałam u nas w hurtowni kwiaciarskiej taki plastikowy niewielki wianek z zieloną wkładką, do której można wpinać zielone gałązki świerkowe (raczej krótkie). Sama się nad nim zastanawiałam, ale kosztował chyba ze 20 zł, to mi szkoda kasy było. Myślę, że do tego koła spokojnie mogłabyś powkładać świerk i nie byłoby takie ciężkie. A jakie efektowne........

Można też upleść z siana wianek i do nigo klejem na gorąco doczepić świerk. Najprostszy i najlżejszy jest sztuczny wianek z którego ja korzystałam. Jest bardzo bardzo lekki.

Jak coś tam zrobisz to wrzóć mi fotę.

Powodzenia.

Pumapluna ostatnio oglądałam u nas w hurtowni kwiaciarskiej taki plastikowy niewielki wianek z zieloną wkładką, do której można wpinać zielone gałązki świerkowe (raczej krótkie). Sama się nad nim zastanawiałam, ale kosztował chyba ze 20 zł, to mi szkoda kasy było. Myślę, że do tego koła spokojnie mogłabyś powkładać świerk i nie byłoby takie ciężkie. A jakie efektowne........

Można też upleść z siana wianek i do nigo klejem na gorąco doczepić świerk. Najprostszy i najlżejszy jest sztuczny wianek z którego ja korzystałam. Jest bardzo bardzo lekki.

Jak coś tam zrobisz to wrzóć mi fotę.

Powodzenia.

Co roku robię takie plecione na słomie i obklejam gałązkami i ozdobami. Choć bardzo lubię też takie "gołe" natoralne słomiane.