pumpaluna 05.08.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 wiesz co, dekarza to ja jeszcze nie znam, był już raz ale się z nim nie spotkałam więc chodzi mi o to czy później jemu i jego ludziom też coś stawiam Ci którzy pracowali ostatnie 2 miesiące jutro są u nas po raz ostatni dlatego po raz drugi dostaną popić i zagryźć w sumie oni dostają torbę odpowiednio wyposażoną w kaszankę, kiełbachę, ketchup, musztardę i chleb plus kilka litrów wódki i zabierają to ze sobą żeby wypić w swoim miejscu zamieszkania (nie są stąd); normalnie na budowie alkohol jest zakazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 06.08.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wiesz co, dekarza to ja jeszcze nie znam, był już raz ale się z nim nie spotkałam więc chodzi mi o to czy później jemu i jego ludziom też coś stawiam Ci którzy pracowali ostatnie 2 miesiące jutro są u nas po raz ostatni dlatego po raz drugi dostaną popić i zagryźć w sumie oni dostają torbę odpowiednio wyposażoną w kaszankę, kiełbachę, ketchup, musztardę i chleb plus kilka litrów wódki i zabierają to ze sobą żeby wypić w swoim miejscu zamieszkania (nie są stąd); normalnie na budowie alkohol jest zakazany Myślę,że dekarzom nie ma potrzeby. Jakbyśmy wszyscy tak podchodzili, to co etap to "impreza"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 08.08.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Co do płytek, to ja miałem tak samo. Strasznie ciężko się zdecydować. Przede mną jeszcze górna łazienka, już się tego boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 09.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jakie to są drzwi które wybraliście ? czy to gerda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.08.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 a ja będę miała mało płytek, nie chcę robić całych łazienek czy kuchni w płytkach, w ogóle do kuchni to najbardziej bym chciała lacobel na ścianę ale trochę cena zwala z nóg i zrobimy to co wyjdzie taniej ale na razie nie mam żadnych płytek upatrzonych, nie wiem co by mi do mebli pasowało no i nie wiem czy będzie nas stać na takie meble jak chcę (kolor dąb bielony na bank). Pomysł jest taki że dolna łazienka idzie na szaro, raczej jasny szary i tylko tam gdzie prysznic i sedes, minimalnie przy umywalce, ściana albo na malinowo/czerwno albo takież dodatki (umywalka, szafka, ręczniki), a górna łazienka podobnie z ilością glazury - kafle tylko przy wannie, umywalce, sedesie+bidecie, i ta łazienka w bieli, z jakąś kolorową wstawką z mozaiki (wielobarwną bym najbardziej chciała) mam nadzieję że Fules się nie obrazi że wrzucam to co za mną "chodzi" wstępnie pod uwagę biorę poniższe kolekcje w kolejności jaką jestem nimi zainteresowana, niezależnie czy do dolnej czy górnej łazienki to właśnie te mi się "widzą" najbardziej Pradyż Piumetta chciałabym ale cena Opoczno Metallic - tutaj też cena Paradyż Secret i znowu cena Opoczno Organza Tubądzin Homme Tubądzin Modern Square Tubądzin Modern Wave Tubądzin Inverno Opoczno Organic Opoczno Fusion Paradyż Cydonia może jeszcze też być opoczno lorena koleżanka jeszcze mówiła że ten Pilch robi wrażenie na żywo ale u mnie w mieście ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 09.08.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 .....................mam nadzieję że Fules się nie obrazi że wrzucam to co za mną "chodzi"............. Oczywiście ,że się obrażę Mnie się widzi cuś takiego.......... http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?kolekcja=k026&aranzacja=k026a013&m=220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.08.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ta organic fajnie wygląda na żywow jakie kolory będziesz celować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 09.08.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ta organic fajnie wygląda na żywo w jakie kolory będziesz celować? Krem, pomarańcz, jasna zieleń, złamana biel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Cześć Fulek:)Przyszłam się przywitać i będę sledzic postępy:) ps. fajne te kaczuchy macie w pobliżu domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 09.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Fulek, podobają mi się te Twije drzwi, może już pisałaś, ale ja przeoczyłam możesz podać firmę i cenę?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 04:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Pytacie mnie o drzwi[quote=fulek;4847716........zamówiliśmy drzwi wejściowe do domu i do kotłowni. Nie jest to nie wiadomo co, bez szału. Muszą na kilka lat starczyć. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69175&d=1312833515 Natomiast do kotłowni, będa takie same - czyli w kolorze orzech rustico tylko bez szybki. Drzwi są firmy BORYSZEW, model TORO VERONA LUX.http://www.sochaczew.boryszew.com.pl...ro,110,l1.html Cena: za dwoje drzwi (2 klasa antywłamaniowa) z montażem, klamkami, zamkami antywłamaniowymi, progami daliśmy 3600 z groszami. Myślę, że nie jest to aż tak dużo. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Cześć Fulek:) Przyszłam się przywitać i będę sledzic postępy:) ps. fajne te kaczuchy macie w pobliżu domu:) Witam, witam w moich skromnych progach. Ja Twój dziennik także będe podglądać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a czemu braliście 2 pary? my bierzemy KMT, za wersję standard Vs mamy cenę 1650. muszę popytać jeszcze o koszt KMPT plus bo chyba mi się bardziej podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) a czemu braliście 2 pary? .......... Dlatego,że jedne są do domu, a drugie do wyjścia/wejścia do kotłowni. Kotłownia jest z tyłu domu. Obok sąsiadów brak, za nami brak....Więc drzwi muszą być antywłamaniowe. A Wasze KMT jaką ma klasę anywłamaniową? Masz doliczone zamki antywł., ościeżnicę, progi? Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 aaa, nie pomyślałam że inne do wejścia do kotłowni, my mamy przejście z garażu a drzwi na zewn nie ma. Za KMT cena z progiem, okuciami i montażem a co do klasy to na razie nie sprawdzałam, na szybko zlinkuję ci stronę producenta - TUTA Ja bym miała ochotę na te PLUS ale kolega który się zajmuje sprzedażą okien i drzwi twierdzi że to bez sensu. Jeśli idzie o zabezpieczenia antywłamaniowe to rozmawiałam z naszym ubezpieczycielem i mówi że przy żadnych przeszklonych drzwiach już nie liczą rabatów do składek więc bez cokolwiek możemy brać aby było ciepłe bo prawda jest taka, że jak masz dużo przeszkleń to drzwi wejściowe są ostatnim miejscem przez które ktoś wchodzi. I taka prawda, kto będzie mi się od frontu pchał jak ja z tyłu mam ponad 3m szeroką witrynę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ..... I taka prawda, kto będzie mi się od frontu pchał jak ja z tyłu mam ponad 3m szeroką witrynę :/ My też... Dlatego zakładamy rolety z bolcem+okna z antywyważeniem,czy cuś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) no i codziennie będziecie te rolety na noc i na wyjście do pracy zaciągać? ja sobie właśnie tego nie wyobrażam okna to z tymi bolcami to teraz to już chyba w standardzie idą, co? my wszystkie mamy z 2 punktami antywyważeniowymi w każdej kwaterze. I te tarasowe i te w garażu malutkie Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 10.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja zamontuję elektrycznie opuszczane rolety i być może podłączymy je pod alarm i jak go będę załączać automatycznie opuści rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kim a orientowałaś się już jak to wygląda cenowo? fajne są te wszystkie nowinki jak ma się kasę na zbyciu. Facet który nam będzie robił alarm mówił że same czujki i tablica sterująca (zapomniałam nazwę fachową) to koszt prawie 3tys plus instalacja 80zł od punktu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 10.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Pumpaluno nie jest to aż takie drogie, szukaliśmy po necie, a montaż będzie za free mąż zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts