Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

wiesz co, dekarza to ja jeszcze nie znam, był już raz ale się z nim nie spotkałam więc chodzi mi o to czy później jemu i jego ludziom też coś stawiam

Ci którzy pracowali ostatnie 2 miesiące jutro są u nas po raz ostatni dlatego po raz drugi dostaną popić i zagryźć :)

w sumie oni dostają torbę odpowiednio wyposażoną w kaszankę, kiełbachę, ketchup, musztardę i chleb plus kilka litrów wódki i zabierają to ze sobą żeby wypić w swoim miejscu zamieszkania (nie są stąd); normalnie na budowie alkohol jest zakazany

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz co, dekarza to ja jeszcze nie znam, był już raz ale się z nim nie spotkałam więc chodzi mi o to czy później jemu i jego ludziom też coś stawiam

Ci którzy pracowali ostatnie 2 miesiące jutro są u nas po raz ostatni dlatego po raz drugi dostaną popić i zagryźć :)

w sumie oni dostają torbę odpowiednio wyposażoną w kaszankę, kiełbachę, ketchup, musztardę i chleb plus kilka litrów wódki i zabierają to ze sobą żeby wypić w swoim miejscu zamieszkania (nie są stąd); normalnie na budowie alkohol jest zakazany

Myślę,że dekarzom nie ma potrzeby. Jakbyśmy wszyscy tak podchodzili, to co etap to "impreza"...

a ja będę miała mało płytek, nie chcę robić całych łazienek czy kuchni w płytkach, w ogóle do kuchni to najbardziej bym chciała lacobel na ścianę ale trochę cena zwala z nóg i zrobimy to co wyjdzie taniej ale na razie nie mam żadnych płytek upatrzonych, nie wiem co by mi do mebli pasowało no i nie wiem czy będzie nas stać na takie meble jak chcę (kolor dąb bielony na bank). Pomysł jest taki że dolna łazienka idzie na szaro, raczej jasny szary i tylko tam gdzie prysznic i sedes, minimalnie przy umywalce, ściana albo na malinowo/czerwno albo takież dodatki (umywalka, szafka, ręczniki), a górna łazienka podobnie z ilością glazury - kafle tylko przy wannie, umywalce, sedesie+bidecie, i ta łazienka w bieli, z jakąś kolorową wstawką z mozaiki (wielobarwną bym najbardziej chciała)

mam nadzieję że Fules się nie obrazi że wrzucam to co za mną "chodzi"

wstępnie pod uwagę biorę poniższe kolekcje w kolejności jaką jestem nimi zainteresowana, niezależnie czy do dolnej czy górnej łazienki to właśnie te mi się "widzą" najbardziej :)

Pradyż Piumetta chciałabym ale cena

Opoczno Metallic - tutaj też cena :(

Paradyż Secret i znowu cena :(

Opoczno Organza

Tubądzin Homme

Tubądzin Modern Square

Tubądzin Modern Wave

Tubądzin Inverno

Opoczno Organic

Opoczno Fusion

Paradyż Cydonia

może jeszcze też być opoczno lorena

koleżanka jeszcze mówiła że ten Pilch robi wrażenie na żywo ale u mnie w mieście ich nie ma

Pytacie mnie o drzwi

[quote=fulek;4847716........zamówiliśmy drzwi wejściowe do domu i do kotłowni. Nie jest to nie wiadomo co, bez szału. Muszą na kilka lat starczyć.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=69175&d=1312833515

Natomiast do kotłowni, będa takie same - czyli w kolorze orzech rustico tylko bez szybki.

Drzwi są firmy BORYSZEW, model TORO VERONA LUX.

http://www.sochaczew.boryszew.com.pl...ro,110,l1.html

Cena: za dwoje drzwi (2 klasa antywłamaniowa) z montażem, klamkami, zamkami antywłamaniowymi, progami daliśmy 3600 z groszami. Myślę, że nie jest to aż tak dużo.

Edytowane przez fulek

a czemu braliście 2 pary? ..........

Dlatego,że jedne są do domu, a drugie do wyjścia/wejścia do kotłowni.

Kotłownia jest z tyłu domu. Obok sąsiadów brak, za nami brak....Więc drzwi muszą być antywłamaniowe.

A Wasze KMT jaką ma klasę anywłamaniową? Masz doliczone zamki antywł., ościeżnicę, progi?

Edytowane przez fulek

aaa, nie pomyślałam że inne do wejścia do kotłowni, my mamy przejście z garażu a drzwi na zewn nie ma. Za KMT cena z progiem, okuciami i montażem a co do klasy to na razie nie sprawdzałam, na szybko zlinkuję ci stronę producenta - TUTA Ja bym miała ochotę na te PLUS ale kolega który się zajmuje sprzedażą okien i drzwi twierdzi że to bez sensu. Jeśli idzie o zabezpieczenia antywłamaniowe to rozmawiałam z naszym ubezpieczycielem i mówi że przy żadnych przeszklonych drzwiach już nie liczą rabatów do składek więc bez cokolwiek możemy brać aby było ciepłe bo prawda jest taka, że jak masz dużo przeszkleń to drzwi wejściowe są ostatnim miejscem przez które ktoś wchodzi. I taka prawda, kto będzie mi się od frontu pchał jak ja z tyłu mam ponad 3m szeroką witrynę :/

no i codziennie będziecie te rolety na noc i na wyjście do pracy zaciągać? ja sobie właśnie tego nie wyobrażam

okna to z tymi bolcami to teraz to już chyba w standardzie idą, co? my wszystkie mamy z 2 punktami antywyważeniowymi w każdej kwaterze. I te tarasowe i te w garażu malutkie

Edytowane przez pumpaluna