Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

ja nie brałam rolet pod uwagę ale koleżanka chciała bo ma dom na odludziu, pamiętam rozmowę po tym jak sprawdziła cenę w lokalnej firmie i była mocno wzburzona a za razem rozczarowana, bo np u nas przy zakupie rolet na cały dom po rabacie jest cena 280zł/m2, u niej za sam salon wyszło ok 3tys. Jej mąż stwierdził, że na tyle ciepła nie zaoszczędzą i wybił jej opcję z głowy. Będzie podłączenie do firmy ochroniarskiej i duży pies na podwórku

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i codziennie będziecie te rolety na noc i na wyjście do pracy zaciągać? ja sobie właśnie tego nie wyobrażam

W salonie będą elektryczne, więc to tylko "pstryk"...

Co do reszty....może się okazać,ze zamiast psa będę miała w domu teścia....To on się będzie z roletami męczył :D

....okna to z tymi bolcami to teraz to już chyba w standardzie idą, co? my wszystkie mamy z 2 punktami antywyważeniowymi w każdej kwaterze. I te tarasowe i te w garażu malutkie

No właśnie chyba nie we wszystkich jest to standard. U naszych lokalny były za dopłatą.

przewidujesz że teść się do was wprowadzi, pokój jest dla niego z góry robiony i te sprawy?

Pokój się dla niego znajdzie....

Pytanie tylko czy ja z nim wytrzymam, a jeśli już to jak długo?!

Jego mieszkanie można wtedy wynająć i będzie kasiora na kredyt...

Ale to się jeszcze wszystko zobaczy.

mam nadzieję, że uznają ci reklamację tej dachówki, u nas w niektórych składach jest tak że towar przyjęty nie podlega reklamacji.

a co do okien i pstryczków, my jak na plastiki to chyba sporo jednak płacimy ale i obustronny złoty dąb podnosi koszt i zaokrąglenie od wewn i zewn też jakies 4 czy 5% podwyższa. niby te punkty antywyważeniowe w standardzie ale cena pewnie standardu też przez to inna. w sumie za okna płacimy 15,6tys także nie tak mało jak na 9 okien (2 duże tarasowe)

mam nadzieję, że uznają ci reklamację tej dachówki, u nas w niektórych składach jest tak że towar przyjęty nie podlega reklamacji.

Będę zaraz dzwonić...ciekawe co powiedzą. Mam nadzieję,że potraktują mnie odpowiedni, bo ja odbierałam towar, ale fakturowane jest na firmę,która robi cały dach....

a co do okien i pstryczków, my jak na plastiki to chyba sporo jednak płacimy ale i obustronny złoty dąb podnosi koszt i zaokrąglenie od wewn i zewn też jakies 4 czy 5% podwyższa. niby te punkty antywyważeniowe w standardzie ale cena pewnie standardu też przez to inna. w sumie za okna płacimy 15,6tys także nie tak mało jak na 9 okien (2 duże tarasowe)

U nas tez nie mało..bo orzech obustronny, tak jak i u Ciebie zaokrąglenia od wewnątrz i zewnątrz. A do tego dwa niby małe, ale z niestandardowym otwieraniem...czyli z klamką na dole za co musieliśmy dopłacić. Ponadto za dopłatą: poszerzenie na progach, pochwyty do okien balkonowych, jakieś zatrzaski magnetyczne, słupki ruchome......Tu stówka, tam 20, tu 50......

my elektryka mieliśmy umówionego już w lutym, teraz tylko kwestia przesuwania go w czasie

hydraulik wstępnie na 19 września ustawiony, oby tylko okna doszły wystarczająco szybko i elektryk się wyrobił

U nas by to nie przeszło, bo wszystkie nasze zaplanowane terminy dostały w łeb. Więźba miała być w maju, a kiedy weszła? W sierpniu....

Należę do tych ludzi,co muszą mieć wszystko zapięte na ostatni guzik,ale....przy budowie niestety mi nie wyszło :-(.

Ale....i tak cieszymy się Tym co mamy:-), gdyż pierwotny plan był,żeby stan surowy otwarty był do końca sierpnia,a tu...będzie i to nawet zamknięty :-).