fulek 19.08.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ......Tylko nie mów, że poważnie na widok tych puszystych maleńkich kaczuszek myślałaś o jedzeniu... Witam Witam w moich skromnych progach . Z kaczuszkami to był żart. Obecnie zamiast kaczuszek w rowie, mamy roje komarów. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.08.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale się cieszę że to "moja" dachówka bo Twój dach naprawdę wygląda super:) Pewnie nie raz będzie nerwowo, ale mam nadzieję że życzenia świąteczne będziesz odbierać we własnym domu:)Najpiękniejszy prezent gwiazdkowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 będę Cię mocno dopingowała przy tej wykończeniówce, mówiąc szczerze to ja się tego najbardziej boję tzn jak będzie z finansami i co nas zaskoczy :/obliczyłaś już koszt ocieplenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.08.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 będę Cię mocno dopingowała przy tej wykończeniówce, mówiąc szczerze to ja się tego najbardziej boję tzn jak będzie z finansami i co nas zaskoczy :/ obliczyłaś już koszt ocieplenia dachu? Pumpaluna nie będe dziękować, żeby nie zapeszać. Właśnie jutro jedziemy wymierzyć ile będzie potrzebnej wełny. Kupimy ROCKWOOLA, bo codziennie przejeżdżam do pracy przez miejscowość gdzie się znajduje zakład tej wełny. Już rozmawiałam ze znajomą,która ma dobre wtyki i wełna będzie taniej . Robocizna =0, bo zrobimy sami. I teraz się właśnie zastanawiam. Wełna m-dzy krokwie "20" na to stelaże + wełna "5" + folia + regips...czy wełna m-dzy krokwie "20" na to folia bąbelkowa na to płyta osb 2 cm na to czarna folia na to regips?? Słyszałam też o rozwiązaniu: wełna m-dzy krokwie "20" na to folia+regips. Ale to chyba jakaś wersja oszczędnościowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.08.2011 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale się cieszę że to "moja" dachówka bo Twój dach naprawdę wygląda super:) Wygląda super, Aż sama jestem zaskoczona, ponieważ na początku podchodziłam sceptycznie do tego koloru. Nawet brązowe rynny wyglądają ok. Ale efekt wstępny będzie można ocenić jak już będą okienka i drzwi... , a to juz niedługo. ...Najpiękniejszy prezent gwiazdkowy:) Będzie to najpiekniejszy i najdroższy prezent gwiadkowy jaki o tej pory dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mówią żeby ocieplenie robić co najmniej 25cm, my w projekcie mamy 20cm ale zdecydowaliśmy się że robimy 15 między krokwie + 10 na stelaż + folia + płyta wełnę chcemy isovera bo jak sprawdzałam to przy podobnej cenie trochę lepsze parametry były, daj znać jak długo wam zejdzie z tym ociepleniem. ja się boję, że coś spartaczymy i że albo będzie przeciekało albo płyty będą pękały później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 19.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Super, że planujecie ta szybko wszystko wykończyć ja tak po cichu marzę żeby wprowadzić się do końca sierpnia przyszłego roku, ale nie mam pojęcia czy nam się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.08.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mówią żeby ocieplenie robić co najmniej 25cm, my w projekcie mamy 20cm ale zdecydowaliśmy się że robimy 15 między krokwie + 10 na stelaż + folia + płyta wełnę chcemy isovera bo jak sprawdzałam to przy podobnej cenie trochę lepsze parametry były, daj znać jak długo wam zejdzie z tym ociepleniem. ja się boję, że coś spartaczymy i że albo będzie przeciekało albo płyty będą pękały później A jakie grube macie krokwie?? My mamy 18, czyli wełana jak nic "20" m-dzy i na "5". Czyli 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 krokwie mamy 16stki, myśleliśmy na początku żeby 18 dać a na to 10 ale różnica cenowa wyszła znaczna i raczej odpuścimy a poza tym zrodziło się pytanie jak to sznurkiem powiązać jak ta wełna po rozwinięciu jeszcze puchnie (tak opisywał szwagier) i dlatego zostało 15+10. no ale o tym z wykonawcą nie rozmawialiśmy więc ostateczna decyzja nie podjęta jeszcze bo przemyślenia były na etapie jak mieliśmy sami robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.08.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jestem pełna podziwu, że pokonaliście tyle problemów(przeczytałam caluśki dziennik). Trzymam kciuki za dalsze bezproblemowe postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 21.08.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam Cię Relda 1. Dzięki,że wpadłaś do mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.08.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Darth Vader Kaczy Dziób no żeś mnie rozbroiła tym określeniem, ale faktycznie coś w tym jest u nas wczoraj 'dachowcy' jak o nich pieszczotliwie mówię byli w ferworze pracy jeszcze grubo po 17ej, aż się bałam czy ich wiatr nie zwieje bo strasznie dęło ale stwierdzili że taki wietrzyk im niestraszny, nie mam pojęcia do której pracowali ale efekt dzisiaj mile mnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 22.08.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tylko gratulować takich dachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 u nas też w salonie architekt zrobił większą dziurę niż mogą nam zrobić okna, ostatecznie ustaliliśmy że styro te 4 czy 5cm ocieplą bo dolanie takiej grubości betonu wg wykonawcy i faceta od okien mija się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 24.08.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No tak...4-5 cm to spokojnie, ale 15 cm to już dużo. Przynajmniej do tak dużego okna. W wykuszu i pozostałych oknach na dole jest to samo. W wykuszu to dostawiliśmy bloczki,ale w pozostałych oknach pójdzie styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no my okno w salonie mamy na szerokości 3,3m także sporo, dobrze że to tylko taka różnica wyszła ale gdyby było więcej to też by wykonawca nadlewkę robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 24.08.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U nas okno 2,90 na 2,30 i stąd ta 15 cm wylewka. Pozostałe są mniejsze...150*150 i nie balkonowe, więc nic im nie będzie. Rozmawiałam juz z Panem D od okien.A z oknami to w ogóle wyszedł numer. Dzwonił do mnie dzisiaj Pan D , że duże okno, to w salonie nie przyjedzie jutro, ponieważ nie mają jakiegoś "pierdolnika" za 20 zł. Powiedziałam,że ok...niech przywiozą za tydzień,ale drogo będzie ich to opóźnienie kosztowało. Jutro dzwonię o dodatkowy rabat do producenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 a jaki miałaś czas w umowie?my nie mamy ani umowy ani zaliczki nie płaciliśmy ale powiedziane od razu było 5-6tygodni, wstępne potwierdzenie z fabryki że 30 zejdą z taśmy w salonie mamy szerokie na 3,3 a w sypialni 2,70 szerokości, właśnie te okna nas najbardziej szarpęły bo i ruchome słupki i duże przeszklenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 24.08.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mamy umowę...miało być od wpłaty zaliczki 4 tygodnie. Gdyby nie to duże okno, to zmieściliby się. Nasze balkonowe ma 170*2170... Ale tylko w salonie jest z ruchomym słupkiem i z poszerzeniem. Balkonowe będzie miało fix w fixie...i niski próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 24-08-2011 Z pozostałych rzeczy to: 2) Zamówiłam wełnę do ocieplenia poddasza....jadę ją odebrać 31-08-2011. 3) Wyliczyliśmy ile potrzeba płyt karto.-gips. 4) folii i innych rzeczy potrzebnych do ocieplania, które będziemy robić sami. możesz mi napisać jaką wełnę (grubości, U, firma) zamówiliście? jak kształtuje się koszt całkowity i ile wam wyszło metrów dachu do ocieplenia? płyty, stelaże, folie i sznurek też już masz wycenione? aha i czym się różni biały styro od tego w kropki? nawet nie wiedziałam że taki istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts