Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w glicyniach na polanie - komentarze

fulek

Recommended Posts

możesz mi napisać jaką wełnę (grubości, U, firma) zamówiliście? jak kształtuje się koszt całkowity i ile wam wyszło metrów dachu do ocieplenia?

płyty, stelaże, folie i sznurek też już masz wycenione?

aha i czym się różni biały styro od tego w kropki? nawet nie wiedziałam że taki istnieje

1) Wełna "20" Rockwool MEGAROCK Deklarowany współczynnik przewodzenia ciepła D = 0,039 W/m·K - 22,47 za m2 oraz Rockwool ROCKMIN "5" Deklarowany współczynnik przewodzenia ciepła D = 0,039 W/m·K - 5,90 zł za m2 - ilość około 150 m2 (mierzyliśmy metrówką, nie odejmowaliśmy geubości krokwi, jak zostanie, to ocieplimy pod sam dach)

2) Płyta karton-gips 15,70 za m2 wliczyłam około 150m2, ale pewnie będzie mniej, choć nie wiem jakie będą i czy będą odpady

3) folia żółta - 1 za m2

4) Profil C 60 - 2,13 za mb, nie wiem jeszcze ile

5) Profil U 30 - 1,37 za mb, też nie wiem ile potrzeba

6) Profil V 3,39 za mb

7) łączniki C60 - 0,55 za szt

8) sznurek mam gratis od koleżanki, która pracuje gdzie się je produkuje :-)

9) wkręty do drewna 45 mm, do metalu 35mm - op. 500 szt - 13 -15 zł

To tak mniej więcej. Mam kilka wycen, to była najkorzystniejsza.

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki za zestawienie, myślałam że wasz dach wyjdzie większy skoro u nas liczą ok 140m2 (blachę na pokrycie 150kilku kupowaliśmy); muszę w końcu nasze stawki przeliczyć

kiepsko wyszło z tymi oknami, w sumie w umowie na sso mieliśmy zapis o odsetkach karnych ale na okna to w ogóle nie braliśmy umowy bo to u zaprzyjaźnionego właściciela, chyba bym tego pana D dorwała i mu dupsko skopała, niech zwraca wam koszty dniówki plus daje lepszy rabat. skoro mieliście termin piątkowy od dawna ustalony to nie można z ludzi idiotów robić. Z drugiej strony przynajmniej wasze dolewki do tego wtorku doschną jak trzeba i będziecie mogli spokojnie rozszalować. Oby tylko ten wtorek już nie uległ zmianie.

Będę trzymała kciuki żebyście szybko transzę dostali. We wtorek zamontują, w środę złożysz papierki i zaraz kasa będzie. Zobaczysz, będzie dobrze

Witaj,

cieszę się, że zauważyłaś moje postępy, byłabym dalej gdyby mój Bob nie zaginął na 2 miesiące, ale na szczęście mi się bardzo nie spieszy.Kosztowało mnie to jednak sporo nerwów:bash:.

Kiedy czytam o twoich problemach, to nie mogę się nadziwić jak dobrze sobie radzisz z ich rozwiązywaniem, silna kobieta jesteś, tak trzymaj:yes:. Pozdrawiam i życzę bezproblemowego budowania (podobno to się zdarza:))

Gratuluję SSZ, kolejny etap za wami :)

Ardea my bramę mamy zamówioną ale nie będziemy jej montować przed tynkami, kolega u którego w firmie ją bierzemy powiedział że to swoiste samobójstwo bo nie idzie tak systemu zabezpieczyć (wybraliśmy bramę z napędem) żeby nic sie do prowadnic i trybików nie dostało. Wykonawca też był przeciwny montażowi bramy przed tynkami z tych samych powodów. Brama garażowa zostanie więc założona już po zakończeniu wylewek i tynków. Aha - sąsiad z naprzeciwka demontował bramę na tynki bo tak mu doradzili fachowcy.

Kto Ci robił tę wizualkę i projekt? Twórczość własna, czy studio? Już na tym etapie kuchnia prezentuje się bardzo przyjemnie:yes:

Dzięki Ardea.

Projektant (wizualizator) jest znajomym mojego wykonawcy tej kuchni, a wykonawcę mam w domu :-). Mamy w sumie już ustalone co, gdzie i jak będzie. Znajomy dokonał tylko wizualizacji naszych pomysłów :-).

Edytowane przez fulek