fulek 24.08.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 możesz mi napisać jaką wełnę (grubości, U, firma) zamówiliście? jak kształtuje się koszt całkowity i ile wam wyszło metrów dachu do ocieplenia? płyty, stelaże, folie i sznurek też już masz wycenione? aha i czym się różni biały styro od tego w kropki? nawet nie wiedziałam że taki istnieje 1) Wełna "20" Rockwool MEGAROCK Deklarowany współczynnik przewodzenia ciepła D = 0,039 W/m·K - 22,47 za m2 oraz Rockwool ROCKMIN "5" Deklarowany współczynnik przewodzenia ciepła D = 0,039 W/m·K - 5,90 zł za m2 - ilość około 150 m2 (mierzyliśmy metrówką, nie odejmowaliśmy geubości krokwi, jak zostanie, to ocieplimy pod sam dach) 2) Płyta karton-gips 15,70 za m2 wliczyłam około 150m2, ale pewnie będzie mniej, choć nie wiem jakie będą i czy będą odpady 3) folia żółta - 1 za m2 4) Profil C 60 - 2,13 za mb, nie wiem jeszcze ile 5) Profil U 30 - 1,37 za mb, też nie wiem ile potrzeba 6) Profil V 3,39 za mb 7) łączniki C60 - 0,55 za szt sznurek mam gratis od koleżanki, która pracuje gdzie się je produkuje 9) wkręty do drewna 45 mm, do metalu 35mm - op. 500 szt - 13 -15 zł To tak mniej więcej. Mam kilka wycen, to była najkorzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 dzięki za zestawienie, myślałam że wasz dach wyjdzie większy skoro u nas liczą ok 140m2 (blachę na pokrycie 150kilku kupowaliśmy); muszę w końcu nasze stawki przeliczyć kiepsko wyszło z tymi oknami, w sumie w umowie na sso mieliśmy zapis o odsetkach karnych ale na okna to w ogóle nie braliśmy umowy bo to u zaprzyjaźnionego właściciela, chyba bym tego pana D dorwała i mu dupsko skopała, niech zwraca wam koszty dniówki plus daje lepszy rabat. skoro mieliście termin piątkowy od dawna ustalony to nie można z ludzi idiotów robić. Z drugiej strony przynajmniej wasze dolewki do tego wtorku doschną jak trzeba i będziecie mogli spokojnie rozszalować. Oby tylko ten wtorek już nie uległ zmianie.Będę trzymała kciuki żebyście szybko transzę dostali. We wtorek zamontują, w środę złożysz papierki i zaraz kasa będzie. Zobaczysz, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Fulek trzymaj się nie daj się tym pseudo fachowcom, będzie dobrze "co nas nie zabije to nas wzmocni" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 26.08.2011 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Dzięki dziewczyny, że mnie tak pocieszacie. Pana D będzie drogo kosztowało przesunięcie w czasie. Nie podaruję!Muszę dzisiaj zadzwonić do pana od wełny,że przyjadę parę dni później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 26.08.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Plus jest tego taki, że masz wolny dzień zawsze coś:) Pozdrawiam życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 26.08.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Plus jest tego taki, że masz wolny dzień zawsze coś:) Pozdrawiam życzę miłego dnia I tu się mylisz. Przyszłam do pracy. Szkoda mi dnia urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 26.08.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 A no to przynajmniej urlop nie przepadłale faktycznie człowiek w takim momencie może wyjść z siebie to jest taka bezsilność wobec pseudo fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 26.08.2011 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 A no to przynajmniej urlop nie przepadł ale faktycznie człowiek w takim momencie może wyjść z siebie to jest taka bezsilność wobec pseudo fachowców To akurat nie kwestia fachowców, ale pań zza biurka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 28.08.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witaj,cieszę się, że zauważyłaś moje postępy, byłabym dalej gdyby mój Bob nie zaginął na 2 miesiące, ale na szczęście mi się bardzo nie spieszy.Kosztowało mnie to jednak sporo nerwów:bash:. Kiedy czytam o twoich problemach, to nie mogę się nadziwić jak dobrze sobie radzisz z ich rozwiązywaniem, silna kobieta jesteś, tak trzymaj:yes:. Pozdrawiam i życzę bezproblemowego budowania (podobno to się zdarza:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Na początek gratuluję SSZ:) A teraz pytanko: tynkowałaś garaż przed montażem bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Gratuluję SSZ, kolejny etap za wami Ardea my bramę mamy zamówioną ale nie będziemy jej montować przed tynkami, kolega u którego w firmie ją bierzemy powiedział że to swoiste samobójstwo bo nie idzie tak systemu zabezpieczyć (wybraliśmy bramę z napędem) żeby nic sie do prowadnic i trybików nie dostało. Wykonawca też był przeciwny montażowi bramy przed tynkami z tych samych powodów. Brama garażowa zostanie więc założona już po zakończeniu wylewek i tynków. Aha - sąsiad z naprzeciwka demontował bramę na tynki bo tak mu doradzili fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 31.08.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jest tylko prowizorycznie zamontowana. do tynków ją zdejmiemy, a musiałabyć bo transza ją przewidywała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Pytałam, bo właśnie słyszłam, że trzeba po tynkać, żeby nie uszkodzić napędu - czyli się potwierdza. Życzę bezproblemowej transzy:) U nas bank nie wnikał w szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Fulek u nas identycznie, kupiliśmy ze względu na transzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 01.09.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Piękny SSZ (idziemy w podobną kolorystykę).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Kto Ci robił tę wizualkę i projekt? Twórczość własna, czy studio? Już na tym etapie kuchnia prezentuje się bardzo przyjemnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 02.09.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Kto Ci robił tę wizualkę i projekt? Twórczość własna, czy studio? Już na tym etapie kuchnia prezentuje się bardzo przyjemnie:yes: Dzięki Ardea. Projektant (wizualizator) jest znajomym mojego wykonawcy tej kuchni, a wykonawcę mam w domu . Mamy w sumie już ustalone co, gdzie i jak będzie. Znajomy dokonał tylko wizualizacji naszych pomysłów . Edytowane 2 Września 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.09.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ładnie określiłaś Męża - mój wykonawca kuchni:) Gratuluję i Wykonawcy i pomysłu. To wersja ostateczna czy w fazie projektowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 02.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Fulek, gratuluję SSZ:) super że już są okna i nie tylko:) projekt kuchni tez mi się podoba i wogóle super że już tyle zrobiliście my teraz czekamy na decyzję banku w sprawie kolejnej transzy żeby móc ruszyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 bardzo fajnie ta wasza kuchnia wygląda, te szafki to będzie coś w stylu dębu bielonego czy ciemniejsze?a powiedz, lodówkę też macie w zabudowie? bo tak się zastanawiam czy ją umieścili bezpośrednio przy piecyku czy przestrzeń jakaś została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts