olinda 13.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam serdecznieMoże ktoś mi pomoże jak mam się do tego zabrać (jak w temacie). Dom już stoi. Zjazd na działkę był w projekcie zaznaczony od wschodniej strony działki. Teraz wybudowliśmy dom, oddaliśmy go no i musimy zrobić zjazd od strony południowej - z drogi gminnej. Jakie dokumenty muszę załatwić i w jakiej kolejności. Od razu chcemy też budować płot. Za wskazówki jak się do tego zabrać będę bardzo wdzięczna - jakie mapki, czy musi być pozw. na budowę, czy tylko zecyzja z urzędu gminy, itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 13.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam serdecznie Może ktoś mi pomoże jak mam się do tego zabrać (jak w temacie). Dom już stoi. Zjazd na działkę był w projekcie zaznaczony od wschodniej strony działki. Teraz wybudowliśmy dom, oddaliśmy go no i musimy zrobić zjazd od strony południowej - z drogi gminnej. Jakie dokumenty muszę załatwić i w jakiej kolejności. Od razu chcemy też budować płot. Za wskazówki jak się do tego zabrać będę bardzo wdzięczna - jakie mapki, czy musi być pozw. na budowę, czy tylko zecyzja z urzędu gminy, itp. Pozdrawiam zacznij raczej od uzyskania zgody od zarządu dróg na zjazd z innej strony na zjazd z gminnej będzie potrzebny projekt budowlany uzgodniony w zarządzie dróg wymagane będzie raczej pozwolenie jaka mapa to upewnij się w jakimś biurze projektowym płot to łatwiejszy temat - zgłoszenie, ręczny szkic na "jakiejś mapie", ale wysokość do 2,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 13.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam serdecznie Może ktoś mi pomoże jak mam się do tego zabrać (jak w temacie). Dom już stoi. Zjazd na działkę był w projekcie zaznaczony od wschodniej strony działki. Teraz wybudowliśmy dom, oddaliśmy go no i musimy zrobić zjazd od strony południowej - z drogi gminnej. Jakie dokumenty muszę załatwić i w jakiej kolejności. Od razu chcemy też budować płot. Za wskazówki jak się do tego zabrać będę bardzo wdzięczna - jakie mapki, czy musi być pozw. na budowę, czy tylko zecyzja z urzędu gminy, itp. Pozdrawiam + Mapka sytuacyjno - wysokościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.01.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 odpowiedź na nurtujące Cię pytania znajdziesz w wątku z linka w moim podpisiew skrócienależy uzyskać pozwolenie na budowę zjazdu - projekt na mapie do celów projektowych tak jak wcześniej dla domuwcześniej należy uzyskać decyzję administracyjną na lokalizację zjazdu (mapa zasadnicza nieaktualizowana + wniosek) w gminie (jeśli to droga gminna). Na podstawie tej decyzji wykonać projekt i uzgodnić go w gminie.Koszt całości to koszt projektu i koszt mapy do celów projektowych i mapy zasadniczej (mama zasadnicza to koszt "groszowy") ogrodzenie - od strony drogi gminnej należy zgłosić do starostwa - do przygotowania wniosek (do uzyskania w starostwie) oraz jakaś prosta forma projektu (mozesz wykonać samemu) pokazujacego jak ogrodzenie ma wyglądać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts