Cornholio 13.01.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanie. chciałbym pochować przewody od wiszącego telewizora wysokość 130cm do samej ziemi. Tak więc czy można wykuć w ścianie nośnej między mieszkaniami (budynek 4 piętrowy, ostatnie piętro) pionowy komin o wymiarach 8cm X 130cm i wstawić rurę drenażową fi80 (taki większy peszel) na przewody? Czy byłaby to samowolka budowlana. Jestem laikiem w tej kwestii i proszę o wyrozumiałość...Z góry dziękuję za odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.01.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to chcesz przeciąć ścianę nośną w bloku na pół.Tak jesteś laikiem w tej dziedzinie. TAK, to jest samowola budowlana. Masz inne możliwości, np. płaskie lub wypukłe kanały PCV.Mogą iść 2-3 obok siebie. Tutaj wkuwania jest zdecydowanie jakby mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 dokladnie plaskie przewody PCV do kupienia w markecieprzekroje od 2x10 do 5x15 spokojnie zakupisz jaka gruba sciana i z czego wykonana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinzac 14.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale Cornholio z tego co zrozumiałe nie chce przekuć ściany na pół tylko wybruzdowac ją na 8cm. Lepiej korytka jak napisał face. Jest to ściana między lokalowa ( pewnie nośna). Jeżeli jest z betonu to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts