neouser 13.01.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Hej, mam poddasze, które na teraz chciałbym tylko ocieplić. W przyszłości, jak zajdzie taka potrzeba, planowane jest tam ogrzewanie podłogowe i rozłożenie instalacji hydraulicznej. Na chwilę obecną to miejsce jest mi zbędne. Nie chcę również wydawać, na chwilę obecną, dodatkowych pieniędzy na podłogówkę, wylewkę gdzie nawet nie wiem jak należy zaplanować poszczególne instalacje. Jednak nie chcę żeby było tam -20 w zimie. Czy mogę najpierw ocieplić poddasze i zostawić je na samej paroizolacji (bez płyt). Mieszkać w budynku, może zrobić z tego pomieszczenia graciarnie. A kiedy będzie potrzeba to zrobić instalację i wylać wylewki? Na poddaszu jest jedno okno. Czy wylewki (półsuche) zawilgocą wełnę? Pewnie paroizolacja nie jest szczelna w 100% (przekrój dachu: paroizolacja, stelaże, wełna, szczelina wentylacyjna, deskowanie, papa, dachówka ceramiczna). Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.01.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 mozesz zrobic jak napisales i jest to ok wykonasz stelarz teraz czy pozniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neouser 14.01.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 mozesz zrobic jak napisales i jest to ok wykonasz stelarz teraz czy pozniej?? Teraz zrobię wełnę i stelaże, no i paroizolację. Resztę: podłoga (styropian, instalacje, wylewki) no i k/g później. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 15.01.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) jesli zrobisz paroizolacje i bedziesz wietrzyl po wylewkach problemu dla welny (zacznij wietrzyc dzien po wykonaniu wylewek - proces wiazania powinien sie zakonczyc - i gdy stwardna na tyle aby po nich chodzic, dla bezpieczenstwa podkladaj styropian pod nogi ) nie bedzieprzyklej paroizolacje porzadnie zwlaszcza na laczeniach i w narozach i bedzie dobrze - wylewki sie robi na pol sucho wiec nie bedzie duzo wilgocico innego gdy jastrychy ale tez bedzie dobrze i welnie nie zaszkodzi Edytowane 15 Stycznia 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 15.01.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Muszą być wylewki i koniecznie podłogówka? A np podłoga na legarach? Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Baba_Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts