tutli_putli 21.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Inez - wszelki duch - gdzie Ty się podziewałaś??? Witaj słonecznie w pierwszym dniu wiosny. Mam nadzieję, że tu jeszcze zaglądniesz od czasu do czasu i wszystko u Ciebie Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.03.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tutli odgrzebalas wewontek;) Inez chyba jeszcze w zaspie siedzi:) Przynislam swiatelka: http://www.contemporist.com/wp-content/uploads/2011/03/blub_010311_01.jpg by Fermetti: http://www.fermetti.be/ moze gospodyni sie zjawi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Właśnie się zjawiła Cześć dziewczyny! Jakoś tak urwałam sie na dłuzej i dałam się porwać politycznej wichurze Po krótkim romansie z "wielką polityką", po rozpoczęciu "second life" na FB i po coraz dłuzszych pobytach na budowie stwierdziłam, ze jednak "wszędzie dobrze, ale na FM najlepiej" i pora tu znów wrócic. Matko, ja powoli się staję specjalistką od powrotów Tym razem już wracam na dobre, bo wkrótce będę mieć podłogę i znów z przyjemnoscią wertuję ELLE DECO Pan renowator domaga sie by odebrać mu z warsztatu nasze dwa stoły, które trzyma od 2 lat (sic!), więc wkrótce to nastąpi... Rany , jak ja się cieszę! Ps. Maja, te lampy są zajebiaszcze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) To , co ciągle jeszcze najładniejsze na naszej budowie Edytowane 23 Marca 2011 przez inez5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 23.03.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ooo wrocila zguba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.03.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Są, są!!!! Moje ulubione zdjęcia!!!! Vide cegiełki powyżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Hydraulicy uporali się z rurkami i kanalizacją. Potem przyjechała ekipa od ogrzewania. Już pierwszego dnia okazało się , ze miejsce przeznaczone na pompę ciepła wys.180cm i zbiornik wys. 150cm, kompletnie nie nadaje sie do tego celu, gdyż sprzęty nie zmieszczą sie pod schody (!!???). A wcześniej wszystko grało. No tak, ale jak ktoś prawie 3 lata slimaczy sie z montażem (my), to sprzęty sie zmieniają, technologia idzie do przodu i również nasza pompa urosła ... Co teraz??? Po burzliwej debacie ustaliliśmy,że jesli zdjęcia z początków budowy potwierdzą nasze przypuszczenia to przenosimy oba zbiorniki do drugiego pomieszczenia tj. do zaplanowanej rowerowni (na quada już miejsca zabraknie). Na szczęście zdjecia z okresu "fundamentalnego" wykazały,ze kolektory idą pod ziemią wzdłuż tej sciany, o którą nam chodziło. Ufff! Kamień spadł nam z serca A panowie zabrali sie za rozwalanie chudziaka (5cm grubości) i dokopywanie sie do kolektora leżącego na głebokości 2 m pod posadzką(!!!) Operacja udała się. I w ten sposób zyskaliśmy spore pomieszczenie gospodarcze, a straciliśmy warsztato- rowerownię i miejsce na wymarzonego quada. Nic, to . Ważne ,ze ciepło w domu będzie! Wiązka kolektora w starym miejscu. Zalana w posadzce. Wykop w drugim pomieszczeniu. Widok na wiązki kolektora. Edytowane 23 Marca 2011 przez inez5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A jestem, wróciłam Cegiełki cudne, ale jakis biały nalot sie na nich pojawił po zimie Będziemy je myc i impregnować i oby dało sie to paskudztwo zetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Po odcięciu kolektorów trzeba było je wyciągnąć i podłączyć do kombajnu, który tymczasem pojawił się na ścianie. A tu już zalana dziura w podłodze i nowe miejsce dla pompy ciepła I dzisiejsze zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Nasza imponująca (28 cm grubości) izolacja na parterze robi wrażenie również na nas Dziura na kominek. I wycięcie na kanał doprowadzający zimne powietrze. Dziś nasz salon nabrał właściwych proporcji. Z głębokiej studni powoli zamienia się w przytulny salon. Wystarczy tylko "trochę" uruchomić wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) I to na razie na tyle naszego wnętrza Jeszcze jakiś miesiąc bedziemy się wozić z takim bałaganem, aż nastąpi.... następny A tak przy okazji, nie wiecie może jak sie wywala załączniki, które "się doczepiły" nie wiedzieć kiedy i czemu do posta? Próbowałam w "edytuj wpis", ale jak wrzucam "usuń" kasuje mi całość A ja chcę tylko wywalić załącznik. Edytowane 23 Marca 2011 przez inez5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.03.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Inez witaj spowrotem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.03.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Tutli, aneta s miło znów Was goscić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 23.03.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witaj inez! Fajnie widzieć jakieś ruchy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 23.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Inez, cegla i okna sa piekne!!! Warto bylo o okna powalczyc!! Okna robia niesamowite wrazenie!!:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.03.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Twoja pierwsza inspiracja lazienkowa tez byla moja:D:D ale pozniej ta stala sie moim idealem: [ATTACH=CONFIG]40166[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]40167[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]40168[/ATTACH] ogolnie to ten dunski architekt (to lazienka ukradziona od niego) jest moim idealem: http://www.normcph.com/ To też mógłby być mój ideał - mogę przywłaszczyć ideała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.03.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Wchodzę i widzę co? Dziurę dobrze, że się udało. Suuuperaśna cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 30.03.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Rere, ruchy są coraz szybsze i oby nie ustały Maja, yokasta cegła i okna... no, dobra jeszcze krokwie, dachówki i brama to jest to, co jak na razie najbardziej lubimy w naszym domu. Biorąc pod uwage, ze jeszcze niewiele jest w środku, a i niewiele na zewnątrz, to nieskromnie muszę przyznać ,że sporo z niego lubimy (bo na przykład niedawno zrobione szambo też darzę wielką sympatią z tego wzgledu ,że daje widoki na podłączenie domu do przaśnej, ale jednak, cywilizacji ) Ostatnio doszłam również do wniosku,że wraz z postępującymi pracami na naszej posadzce zaczynam piać z zachwytu nad każdą wiązką rurek.... No, bo rurki też mamy naprawdę PIĘKNE! Białe. Człowiek głupieje na tej budowie nie ma co;) Edytowane 30 Marca 2011 przez inez5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 30.03.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 mazo, prosze cię bardzo. Częstuj się! Ideałów na tym forum pod dostatkiem, a i u mnie na wątku parę sie trafi. Starczy dla każdego ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 30.03.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) W ubiegły weekend w Gdańsku miała miejsce fajna impreza. Nie była zbyt duża, ale za to była bardzo kolorowa i miejscami zachwycająca Gdansk Design Days. Latem Gdynia organizuje podobną imprezę pt. design w kontenerach. Tam jest bardziej nowatorsko, a w Gdańsku bardziej komercyjnie. Zachwyciły mnie przecudowne rowery. Wprost nie mogłam sie od nich oderwać. Edytowane 30 Marca 2011 przez inez5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts