Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wichrowe wnętrze oldschoolowe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie się zjawiła :D

Cześć dziewczyny! :welcome:

Jakoś tak urwałam sie na dłuzej i dałam się porwać politycznej wichurze ;) Po krótkim romansie z "wielką polityką", po rozpoczęciu "second life" na FB ;) i po coraz dłuzszych pobytach na budowie :D stwierdziłam, ze jednak "wszędzie dobrze, ale na FM najlepiej" i pora tu znów wrócic.

Matko, ja powoli się staję specjalistką od powrotów ;) Tym razem już wracam na dobre, bo wkrótce będę mieć podłogę i znów z przyjemnoscią wertuję ELLE DECO :) Pan renowator domaga sie by odebrać mu z warsztatu nasze dwa stoły, które trzyma od 2 lat (sic!), więc wkrótce to nastąpi... Rany , jak ja się cieszę!

Ps. Maja, te lampy są zajebiaszcze!!!!

Hydraulicy uporali się z rurkami i kanalizacją.

Potem przyjechała ekipa od ogrzewania. Już pierwszego dnia okazało się , ze miejsce przeznaczone na pompę ciepła wys.180cm i zbiornik wys. 150cm, kompletnie nie nadaje sie do tego celu, gdyż sprzęty nie zmieszczą sie pod schody (!!???).

A wcześniej wszystko grało.

No tak, ale jak ktoś prawie 3 lata slimaczy sie z montażem (my), to sprzęty sie zmieniają, technologia idzie do przodu i również nasza pompa urosła ... :( Co teraz???

Po burzliwej debacie ustaliliśmy,że jesli zdjęcia z początków budowy potwierdzą nasze przypuszczenia to przenosimy oba zbiorniki do drugiego pomieszczenia tj. do zaplanowanej rowerowni (na quada już miejsca zabraknie). Na szczęście zdjecia z okresu "fundamentalnego" wykazały,ze kolektory idą pod ziemią wzdłuż tej sciany, o którą nam chodziło. Ufff! Kamień spadł nam z serca :) A panowie zabrali sie za rozwalanie chudziaka (5cm grubości) i dokopywanie sie do kolektora leżącego na głebokości 2 m pod posadzką(!!!)

Operacja udała się. I w ten sposób zyskaliśmy spore pomieszczenie gospodarcze, a straciliśmy warsztato- rowerownię i miejsce na wymarzonego quada. Nic, to . Ważne ,ze ciepło w domu będzie!

Wiązka kolektora w starym miejscu. Zalana w posadzce.

IMG_5850.jpg

Wykop w drugim pomieszczeniu.

IMG_5841.jpg Widok na wiązki kolektora. IMG_5842.jpg IMG_5843.jpg

IMG_5843.jpg

Edytowane przez inez5

Nasza imponująca (28 cm grubości) izolacja na parterze robi wrażenie również na nas ;)

IMG_5964.jpg IMG_5972.jpg

Dziura na kominek. I wycięcie na kanał doprowadzający zimne powietrze.

IMG_5949.jpg

Dziś nasz salon nabrał właściwych proporcji. Z głębokiej studni powoli zamienia się w przytulny salon. Wystarczy tylko "trochę" uruchomić wyobraźnię ;)

IMG_5956.jpg

IMG_5964.jpg

IMG_5972.jpg

IMG_5949.jpg

IMG_5956.jpg

I to na razie na tyle naszego wnętrza :) Jeszcze jakiś miesiąc bedziemy się wozić z takim bałaganem, aż nastąpi.... następny ;)

A tak przy okazji, nie wiecie może jak sie wywala załączniki, które "się doczepiły" nie wiedzieć kiedy i czemu do posta?

Próbowałam w "edytuj wpis", ale jak wrzucam "usuń" kasuje mi całość :( A ja chcę tylko wywalić załącznik.

Edytowane przez inez5

Twoja pierwsza inspiracja lazienkowa tez byla moja:D:D

ale pozniej ta stala sie moim idealem:

[ATTACH=CONFIG]40166[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]40167[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]40168[/ATTACH]

ogolnie to ten dunski architekt (to lazienka ukradziona od niego) jest moim idealem:

http://www.normcph.com/

To też mógłby być mój ideał - mogę przywłaszczyć ideała?:)

Rere, ruchy są coraz szybsze i oby nie ustały ;)

Maja, yokasta cegła i okna... no, dobra jeszcze krokwie, dachówki i brama :D to jest to, co jak na razie najbardziej lubimy w naszym domu.

Biorąc pod uwage, ze jeszcze niewiele jest w środku, a i niewiele na zewnątrz, to nieskromnie muszę przyznać ,że sporo z niego lubimy :rolleyes: (bo na przykład niedawno zrobione szambo też darzę wielką sympatią z tego wzgledu ,że daje widoki na podłączenie domu do przaśnej, ale jednak, cywilizacji :) )

Ostatnio doszłam również do wniosku,że wraz z postępującymi pracami na naszej posadzce zaczynam piać z zachwytu nad każdą wiązką rurek....

No, bo rurki też mamy naprawdę PIĘKNE! Białe. :wiggle:

Człowiek głupieje na tej budowie nie ma co;)

Edytowane przez inez5

W ubiegły weekend w Gdańsku miała miejsce fajna impreza.

Nie była zbyt duża, ale za to była bardzo kolorowa i miejscami zachwycająca
:)
Gdansk Design Days.

Latem Gdynia organizuje podobną imprezę pt. design w kontenerach. Tam jest bardziej nowatorsko, a w Gdańsku bardziej komercyjnie.

Zachwyciły mnie przecudowne rowery. Wprost nie mogłam sie od nich oderwać.

IMG_5975.jpg

IMG_5980.jpg

IMG_5977.jpg

IMG_5984.jpg

Edytowane przez inez5