Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wichrowe wnętrze oldschoolowe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukając pomysłu na drzwi dałam sie ponieść zachwytom nad drzwiami kolorowymi. Podobny zachwyt ogarnął mnie w Holandii na widok pomarańczowych, fioletowych , seledynowych czy rózowych ram okiennych i drzwi. Na tle ciemoszarych lub czerwono ceglastych ścian, efekt mnie po prostu powalił. Pewnie skonczy sie na tym ,ze i okna przemalujemy z białych na zielone ;) Póki co, pora na drzwi. A moze kogoś zainspirują inne niż standardowe kolory stolarki drzwiowej?

imasuper..jpegnieb czerw..jpgadt32181..jpg

No, i to jest TO, co tygrysy lubią najbardziej! Cudne!

Podejrzewam, ze geneza tych kolorów jest taka , jak w Holandii, o czym mnie powiadomili rodowici Holendrzy- żeby nie pomylić swoich drzwi z drzwiami sąsiada i trafic do domu nawet po imprezie, trzeba je jakoś oznakować :) Bo domy wszystkie niemal jednakowe.

Maja, a jakiego koloru są twoje drzwi? ;)

Edytowane przez inez5

Drzwi rewelacyjne! A te czerwone jak londyńska budka telefoniczna - miodzio! :)

A wracając do tematu wanny - ja mam akrylową, stojącą pod ścianą i dobrze mi z tym. :cool:

Żeliwnej nie brałam pod uwagę, podobnie jak nie chciałam mocno stylizowanych baterii retro. Są momenty, gdy żałuję, ale wolałam raczej cytaty z przeszłości niż dosłowne kopie. Gdybym remontowała stary dom, mieszkanie w kamienicy, to czemu nie. Ale w nowych wnętrzach nie widzę potrzeby, aby być dosłownym.

Inez, trzymam kciuki!

Edytowane przez Darcy

To i ja się przywitam Inez :bye:

Fajne inspiracje- jeżeli je zrealizujesz choć w połowie- efekt będzie murowany! :lol2:

Projekt wanny super. To Balexim? Ja mam taka samą tylko klasycznie całą białą. Będę zaglądać i trzymać kciuki, żeby wszystko się udało.

Pozdrawiam :)