emot 14.01.2011 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) W domu w salonie mam sufit podwieszany i zastanawiam się nad instalacją projektora by zrobić to jak najmniej inwazyjnie. Niestety w suficie nie mam pociągniętych żadnych kabli oprócz zasilania halogenów 220v (chyba, bylo to wykonane 10 lat temu). Pomyślałem, żeby wyjąć halogeny i przez dziurę od halogena przepchnąć kabel hdmi. Sufit ocieplony jest wełną mineralną ale uda mi się przerzucić kabel między profilem a wełną. 1. Zastanawiam się co zrobić gdy dojdę do ściany (też karton gips + wełna) bo tam profile sufit-ściana chyba się stykają i nie przepchnę kabla (nie znam się na tym)? Może wywiercić małą dziurkę w suficie, wyjąć kabel, wywiercić w ścianie i znowu przepchnąć do podłogi? Nie znam się na łączeniu profili dlatego pytam. Chciałbym też uniknąć prowadzenia kabli po suficie w maskownicy. 2. Czy do zasilania ekranu elektrycznego projekcyjnego można wykorzystać prąd z zasilania halogena 220v? Edytowane 14 Stycznia 2011 przez emot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts