m.k.k 20.12.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Jak sami wierni w większości są ciemni i przyjmują wszystko na wiarę.... No, ale Jezus to nie tylko KRK, ale całe chrześcijaństwo, łącznie z jego wschodnią formą. Wiarę z definicji przyjmuje się na wiarę. O tym jest nawet wspomniane: błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli Czort raczy wiedzieć (sorry, w czorta pewnie też nie wierzysz, ale tak się mówi), czy jako etyk i filozof wyprzedzał swoją epokę o 2 tysiące lat, czy może o 2 500. A może tylko o 500, a reszta to już błąd przekazu, dostosowywany do potrzeb epoki. W każdym czasie w roku 33 naszej ery uznano go za na tyle nawiedzonego, że skazano na śmierć. W związku z Jego bliskimi urodzinami życzę wszystkim papieża..... który ogłosi licytację majątków kościelnych i wszystko co uzyska odda najbiedniejszym A dziękuję. Ale już gdzieś Ci pisałem, ta firma istnieje i dobrze się ma ponad 2000 lat. Ma też filie, które tak działają. Zakony kontemplacyjne, zakony żebracze. Tylko że zlicytować i oddać można raz. A pracować trzeba ciągle. Bo jak już wyżej zauważono, rozdanie największej ilości gotówki bynajmniej nie zlikwiduje biedy, co najwyżej doprowadzi do likwidacji biednych. Spójrz, ile było programów walki z biedą, programów świeckich, w które wsadzono dużą gotówkę. I nic z tego nie wyszło. To znaczy pewnie kilka osób z tego skorzystało, ale bieda nadal ma się dobrze. Nie podoba ci się kler w Polsce, więc negujesz wiarę. Twoja sprawa. Ale w zasadzie od kiedy są jakieś ślady cywilizacji, są ślady władzy, wiary, wódki i rozrywek. I po nas też to zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 20.12.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 To co że ma 2000 lat? Ma doić przez następne X lat? im szybciej ta firma upadnie tym lepiej... tak mi się wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 26.12.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Zastanawiające jest jak mało wierzący znają historię ... Już samo wstąpienie do grona "zacnych" poprzedników zastępcy boga zasługuje na prawie świętość "Wiadomo jest ile My i Nasi zawdzięczają baśni o Chrystusie" są to słowa wypowiedziane przez papieża Leona X... przehulał on całe bogactwo nagromadzone przez jego poprzednika Juliusza II....a było to tylko cztery i pół miliona dukatów w złocie. Papież Innocenty VIII podpalił stosy inkwizycji w europie.... a sam miał ze swoją kochanką dwoje dzieci... jak i wielu innych zastępców boga świętowali otoczone tajemnicą orgie... sobory wabiły tysiące prostytutek... a najpiękniejsze i najsłynniejsze kurtyzany były ich kochankami i towarzyszkami zabaw.... zajefajne fundamenty... .... KOŚCIÓŁ Z NARODEM - NARÓD Z TORBAMI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 26.12.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Papież Innocenty VIII podpalił stosy inkwizycji w europie.... a sam miał ze swoją kochanką dwoje dzieci... jak i wielu innych zastępców boga świętowali otoczone tajemnicą orgie... sobory wabiły tysiące prostytutek... a najpiękniejsze i najsłynniejsze kurtyzany były ich kochankami i towarzyszkami zabaw.... Znają historię, znają... A te przehulane dukaty wróciły do ludzi i dały im szansę na pracę, a ich rodzinom na przeżycie. Nie zmarnowały się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 27.12.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A te przehulane dukaty wróciły do ludzi i dały im szansę na pracę, a ich rodzinom na przeżycie. Nie zmarnowały się! no mistrzostwo świata w hipokryzji. szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Znają historię, znają... A te przehulane dukaty wróciły do ludzi i dały im szansę na pracę, a ich rodzinom na przeżycie. Nie zmarnowały się! ... zgadzam się z Tobą Wykrot, ... kurwy i sprzedawcy wina spełnili tu rolę "pasa transmisyjnego" wpuszczajac zamrozoną kasę w gospodarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.12.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 ... zgadzam się z Tobą Wykrot, ... kurwy i sprzedawcy wina spełnili tu rolę "pasa transmisyjnego" wpuszczajac zamrozoną kasę w gospodarkę a wykorzystywane przez NICH tortury, trucizny i sztylety zwiększały częstotliwość nowych imprezek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 To co że ma 2000 lat? Ma doić przez następne X lat? im szybciej ta firma upadnie tym lepiej... tak mi się wydaje;) A co proponujesz w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.12.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Powrót do bałwochwalstwa. Niektórzy bez niedzielnej "komunii" w einkaufscentrum nie mogą żyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.12.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 A co proponujesz w zamian? a wg. ciebie koniecznie musi coś być? nie dasz rady samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.12.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Jeśli zadane w ten sposób nie stanowi dla ciebie odpowiedzi, to uzupełniam:- odrzucasz wartości i autorytety KK, czy dasz coś w zamian? Oczywiście nihilizm jest jakimś rozwiązaniem, ale generalnie chyba nie sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 a wg. ciebie koniecznie musi coś być? nie dasz rady samodzielnie? Nie chodzi o mnie. Tym niemniej miałem przyjemność(?) przebywać i mieszkać przez ładnych parę lat w kraju, gdzie religijnych zasad raczej nie było i nie ma. Wierz mi, nie chciałbyś się zamienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 29.12.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Islam to tez religijne zasady... Fajnie? Hm, jakby trochę nie na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Islam to tez religijne zasady... Fajnie? Ależ oczywiście! Jakie by nie były, to jednak zasady. Naprawdę, najgorzej jest bez jakichkolwiek zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 29.12.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 no nie. kolega sugeruje, że jeśli ktoś nie wierzy w boga to nie ma zasad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Nie jedno spoleczenstwo, grupy ludzi etc, maja zasady i reguly, wartosci i tradycje.... I nie musi to miec nic wspolnego z KK lub wiara w jednego prawdziwego boga. Niezgodze sie tez ze zasady religijne sa zawsze lepsze anizeli ich brak lub zwykly zdrowy rozsadek i demokratyczna struktura spoleczna. Co Cię upoważnia do twierdzenia, że bez KK zapanuje zdrowy rozsądek i demokratyczna struktura społeczna? Bo ja śmiem twierdzić, że będzie odwrotnie. Widzisz, nie wiem czy znasz historię, ale kiedyś tylko istnienie związku sowieckiego i krajów "socjalistycznych" wymusiło na zachodzie tzw. zdobycze pracownicze i kapitalizm socjalny. Za dobrobyt robotników zachodnich zapłacili robotnicy wschodu. I dlatego podejrzewam, że zniknięcie KK spowodowałoby śmierć zdrowego rozsądku i demokracji. Również w Europie. Bo jak to mawiał Pawlak: "Wróg, ale swój!". Jeśli jest dwóch szewców na jednej ulicy, to gdy jednego wygonisz, drugi na pewno nie podwyższy jakości świadczonych usług. Tylko ceny podniesie. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 no nie. kolega sugeruje, że jeśli ktoś nie wierzy w boga to nie ma zasad? Nadinterpretacja. I nie chce mi się udowadniać, ze nie jestem wielbłądem. A poza tym brak wiary w Boga, jest również wiarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) A co kogos upowaznia aby twierdzic , narzucac, afiszowac , indokyrynowac ... Mieszac w polityke i szkole... Ze KK to jedyna poprawna droga... I niekwestionowana prawda... I ze bez bedzie kaos... Każdy orze jak może. Halny w Tatrach też mi się nie podobał... Ty się ciesz, że możesz oglądać telewizję satelitarną, nie musisz klękać pięć razy dziennie i bić czołem pokłony, Twoja matka moze prowadzić samochód i chodzić z odkrytą głową, straznicy rewolucji nie wpieprzą Ci batogami na ulicy... Nie jest tak źle, mimo twierdzenia, afiszowania, narzucania, indoktrynowania... Nie idziesz do paki, jesli głośno powiesz, ze to Ci lotto. Widzisz różnicę? Edytowane 29 Grudnia 2013 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wiele jest form wiary... I co z tego Ano to, że żadna z nich nie może uzurpować sobie prawa do zniszczenia innych. Nawet ta wiara, przekonana o braki istnienia Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.12.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Sa rozwiniete kraje Europejskie gdzie nie tlumaczy sie przedszkolakom ze maja sie bac boga a lekcje religii w szkolach to nauka o religiach swiata.... Religia jest czyms osobistym i sie np. w polityke nie wtraca... Rozumiesz roznice... Czy tylko porownanie z Islamem to potwierdzenie jak wspanialy jest KK? A Halny... To wola boga... Tu od Islamu roznicy nie ma. Nie wiem, czy Ty rozumiesz, skoro Ci przytoczyłem, ze brak Boga jest też wiarą. I to ta wiara usiłuje być teraz najważniejsza. I nie rozumie nawet, ze wystawia się odkrytą doopą do wszelkiej maści oszołomów, chociaż walą ją po tej doopie przy byle okazji. Jeszcze trochę i w imię tej wiary, w Paryżu i Londynie zostaną same meczety. Poczytaj historię, wszystko już bylo. Rewolucja francuska też i nawet Październikowa. Dobra, nie mam czasu dyskutować, bo idę na wódkę. Pa! PS. Nigdzie nie napisałem, że KK jest wspaniały, spuść z tonu. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts