Zochna 10.01.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Pepeg - a jakoś tak, nie przemyślałam wypowiedzi Coulignon - dzięki za Raczkowskiego Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Zochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.01.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dowodów wam trza?! Spójrzcie w lustro...Nie czujecie boskości?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.01.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dowodów wam trza?! Spójrzcie w lustro...Nie czujecie boskości?!Oj, to dobre. Jak patrzę na siebie to często się zastanawiam co Bóg miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 11.01.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Oj, to dobre. Jak patrzę na siebie to często się zastanawiam co Bóg miał na myśli. tak stanąłem przed lustrem dziś po prysznicu i też się zastanawiam. po co bogu pewne "gadżety" anatomiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.01.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 tak stanąłem przed lustrem dziś po prysznicu i też się zastanawiam. po co bogu pewne "gadżety" anatomiczne? Zwinął się w trąbkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 11.01.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dobrze mówią, że każdy facet to gadżeciarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 11.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Zwinął się w trąbkę? przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 16.01.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Się w łbach poprzewracało... jeszcze zezwolić na stosy http://media.wp.pl/kat,1022951,wid,16323670,wiadomosc.html?ticaid=112081&_ticrsn=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.01.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Dobrze mówią, że każdy facet to gadżeciarz. I w tym miejscu zasiałeś niepokój, bo przychodzą na myśl słowa pisma, które mówi ,że "stworzył nas Pan na obraz i podobieństwo swoje". To ja się nieśmiało zapytam : a na ch... Stwórcy ptaszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 16.01.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Się w łbach poprzewracało... A co Ci to w zasadzie przeszkadza? Mają ludzie swoją religię, podchodzą do niej poważnie, to mają i kapłanów, i biskupów, i egzorcystów. Problemem nie jest egzorcysta (pewnie kilkudziesięciu w naszym kraju), tylko urzędnicy wszelkiego szczebla (zapewne wiele tysięcy) którzy na widok koloratki jedynie przytakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.01.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 I w tym miejscu zasiałeś niepokój, bo przychodzą na myśl słowa pisma, które mówi ,że "stworzył nas Pan na obraz i podobieństwo swoje". To ja się nieśmiało zapytam : a na ch... Stwórcy ptaszek ?Siusiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.01.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Czyżby Stwórca także spożywał, szczał i chędożył ? To wyjaśniałoby niemal wszystko, tylko jak doskonałość dzieła pogodzić z faktem umieszczenia w tym "nieczystym" miejscu tak wielozadaniowego przyrządu.Wydalanie, prokreacja, przyjemność, grzech, wstyd - 5in1? Zbyt daleko chyba posunięta optymalizacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 16.01.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 A co Ci to w zasadzie przeszkadza? Mają ludzie swoją religię, podchodzą do niej poważnie, to mają i kapłanów, i biskupów, i egzorcystów. Problemem nie jest egzorcysta (pewnie kilkudziesięciu w naszym kraju), tylko urzędnicy wszelkiego szczebla (zapewne wiele tysięcy) którzy na widok koloratki jedynie przytakują. A czy to można uznać za normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 16.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Można. Tak samo jak piątą żonę i panią posłankę Grodzką. Świat naprawdę idzie w dziwnym kierunku, odrobina konsekwencji w religijności krzywdy mu nie zrobi. I jest to (egzorcyzm) dużo bardziej normalne niż cała masa innego publicznego wyrażania swojej religijności inaczej. To że facet (ksiądz) spotyka się z diabłem, mi nie przeszkadza, dziwią raczej doszukiwania się go w muzyce czy homeopatii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 16.01.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 I w tym miejscu zasiałeś niepokój, bo przychodzą na myśl słowa pisma, które mówi ,że "stworzył nas Pan na obraz i podobieństwo swoje". To ja się nieśmiało zapytam : a na ch... Stwórcy ptaszek ? Coś za dosłownie interpretujesz cytowany fragment. Ogranicz swe podobieństwo do zdrowego rozsądku, a cielesność pozostaw prawom fizyki i biologii. Sławetny obraz ręki boskiej wyciągniętej do ręki adamowej to jedynie licentia poetica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 16.01.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 mało kolega jeszcze widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.01.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Przeciez sa przyklady na robienie siusiu bez siusiaka Tyle ze pisuar publiczny odpada w kontekście stwórcy zapachniało ideologią gender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 16.01.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Coś za dosłownie interpretujesz cytowany fragment. Ogranicz swe podobieństwo do zdrowego rozsądku, a cielesność pozostaw prawom fizyki i biologii. Sławetny obraz ręki boskiej wyciągniętej do ręki adamowej to jedynie licentia poetica He,he! Wiem ,wiem ! Kiedy nie ma już co powiedzieć i trzeba by trzepnąć kolejną bzdurę , uciekamy się elegancko do jakże ukochanej metafizyki. Głupia sprawa, ale ta mocno archaiczna i obarczona dogmatami postawa, wierzącego w jakiegoś niekatolickiego boga Arystotelesa, pozostała praktycznie użytkowym narzędziem w dyskusji jedynie dla bezradnego w argumentacji kościółka walczącego z bezbożnikami. Ba! Nawet bezpieczna ontologia mniej radykalnych dyskutantów na wiele się tu nie przyda , więc nie każ mi proszę widzieć świat z podziałem na sacrum i profanum, bo to wali hipokryzją w świetle zawartości samego Pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.01.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Łza się pewnie kręci w oku niejednemu co bardziej w sacrum biegłemu...Jedna zapałka kiedyś profanom usta lepiej zamykała, niźli dzisiejsze z ambon grzmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 17.01.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Pepeg, a gdzież by mi przyszło do łba aby Cię przekonywać, że nie wspomnę o nakazaniu byś widział świat w jakiś przeze mnie narzucony sposób. Zwłaszcza, że jak ja się patrzę na ten świat, to zmienia się on, w zależności, jak patrzę. Poraziło mnie troszeczkę, jak grupa mniej lub bardziej zadeklarowanych ateistów zaczyna dyskutować o szczegółach anatomicznych Boga, w którego istnienie nie wierzą. Wiem, wiem, ponabijać się zawsze można. Z drugiej strony, mamy też kontekst kulturowy, możemy na religię patrzeć jak na folklor. I analizować, jak bardzo jest konsekwentny. Tych, którzy są konsekwentni i wierzą w to, co Kościół (nieważne który, byleby jeden) podaje do wierzenia, wyśmiewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts